پاسخ کارشناسان به یک سوال: کدام میز کار بهتر است، ایستادنی یا نشستنی؟
برخی ادعا میکنند که میزهای کار ایستادنی میتوانند به کاهش وزن، کاهش سطح قند خون یا حتی بهبود کمر درد کمک کنند. با این حال، فارغ از ادعاهای بازاریابها نتایج بررسیهای علمی ابعاد مختلفی را نشان میدهد.
به گزارش یورو نیوز، کوین دسبروس، پژوهشگر مؤسسه ملی تحقیقات و ایمنی فرانسه در زمینه پیشگیری از حوادث و بیماری های شغلی (INRS) میگوید: «به نظر میرسد ایستادن مزایایی نسبت به نشستن دارد.»
او گفت: «بیتحرکی تعریف روشنی دارد: هر حالت نشسته یا دراز کشیده طولانیمدت، در حالی که فرد بیدار است و مصرف انرژی هم بسیار پایین است.»
او افزود: «برای انسانها، نشستن یک حالت استراحت است در حالی که ایستادن موقعیتی است که در آن آنها هوشیار هستند. هنگام ایستادن، مردم انرژی بیشتری مصرف میکنند و جریان خون بهتری دارند ولی به این شرط که این وضعیت بیش از حد طولانی نباشد.»
متیو احمدی، پژوهشگر دانشگاه سیدنی استرالیا اخیراً تحقیقی را در مورد تأثیر ایستادن، نشستن و رفتار ثابت بر سلامت قلب و عروق انجام داده است.
او به یورونیوز گفت: « آنچه ما دریافتیم این است که ایستادن بهتر از نشستن است، اگرچه ایستادن با افزایش خطر بروز بیماری قلبی همراه نبود، اما با کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی نیز همراه نبود.»
او افزود: «ما دریافتیم که دورههای طولانی ایستادن با بروز خطر بیشتری برای بیماریهای گردش خون مانند واریس و ترومبوز وریدهای عمیق همراه است، زیرا زمان طولانیمدت صرف شده در یک وضعیت ایستا باعث جمع شدن خون در اندام تحتانی میشود.»
در همین حال، یک مطالعه از دانشگاه تورکو در فنلاند که در این ماه منتشر شد نیز نشان داد که ایستادن طولانیمدت در محل کار با افزایش فشار خون همراه است.
کارشناسان معتقدند که مهمترین اقدامی که افراد میتوانند برای مقابله با اثرات نشستن طولانیمدت انجام دهند، تحرک در هر ۳۰ دقیقه است.
دسبروس تصریح کرد: «هر چه افراد طولانیتر مینشینند برای سلامتی آنها بدتر است.»
او که طرفدار تغییر وضعیت بدن در هر ۳۰ دقیقه است، استفاده از میز دارای قابلیت تنظیم ارتفاع را پیشنهاد میکند.
او توضیح داد که یک بررسی در سال ۲۰۱۹ هیچ اثر منفی بر بهرهوری یا عملکرد کارکنان را به هنگام ایستادن در مقایسه با حالت نشسته نشان نداد.
تحقیقات نشان داده است که یک سبک زندگی بیتحرک مثل نشستن برای چند ساعت متوالی میتواند بر سلامتی انسان تأثیر منفی بگذارد و میتواند خطر ابتلا به دیابت، بیماریهای قلبی عروقی، چندین سرطان و افسردگی را افزایش دهد.
همچنین، بنا بر نتایج تحقیقات پیشین، نشستن طولانی مدت میتواند منجر به ضعف عضلانی شود و بر تنظیم قند یا فشار خون تأثیر بگذارد.