پژوهش جدید: رژیم غذایی فستینگ میتواند سرعت رشد مو را کاهش دهد
رژیم فستینگ که بهدلیل کمک به کاهش وزن و قند خون استقبال زیادی از آن شده است، میتواند باعث کُند شدن رشد موهای شما شود.
به گزارش دیجیاتو، براساس گزارش نیویورک پست، پژوهش محققان وستلیک چین نشان داد موشهایی که در معرض رژیم فستینگ قرار گرفتند، سلامت متابولیک بهتری داشتند اما رشد موهایشان کُندتر از موشهایی بود که تحت این رژیم قرار نگرفتند. هنگامی که محققان این مطالعه را در انسان بررسی کردند، به نتایج تقریباً مشابهی دست یافتند.
بررسی ارتباط رژیم غذایی و رشد مو
مطالعات قبلی نشان داده بود رژیم فستینگ مزایای متابولیک مختلفی برای سلولهای بنیادی خون، روده و بافت ماهیچهای دارد اما اطلاعات کمی درمورد چگونگی تأثیر آن بر بافتهایی مانند پوست و مو وجود دارد. محققان این فرضیه را مطرح کردند که فستینگ ممکن است برای بازسازی بافت پوست، فرایندی که طی آن سلولهای قدیمی و آسیبدیده جایگزین میشوند، مفید باشد.
برای آزمایش این فرضیه، محققان میزان رشد مو را در موشهایی که موهایشان تراشیده شده بود، بررسی کردند. برخی از موشها براساس برنامه فستینگ تغذیه با محدودیت زمانی (TRF) تغذیه شدند که شامل ۸ ساعت دسترسی به غذا و ۱۶ ساعت غذانخوردن در هر روز بود، درحالی که برخی موشها تحت تغذیه فستینگ یک روز در میان (ADF) قرار گرفتند.
محققان دریافتند رژیم فستینگ از بازسازی مو جلوگیری میکند. درحالیکه موهای موشهایی که دسترسی نامحدودی به غذا داشتند، پس از ۳۰ روز رشد کرد، موشهایی که در هر ۲ رژیم فستینگ بودند، پس از ۹۶ روز رشد مجدد جزئی مو را نشان دادند.
محققان همچنین کارآزمایی بالینی کوچکی را روی ۴۹ انسان جوان سالم انجام دادند تا بررسی کنند رژیم فستینگ بهطور مشابه روی رشد مجدد مو در انسان تأثیر میگذارد یا خیر. آنها نشان دادند رژیم غذایی با محدودیت زمانی که شامل ۱۸ ساعت غذانخوردن در روز بود، میانگین سرعت رشد مو را تا ۱۸ درصد در مقایسه با گروه کنترل کاهش میدهد اما باتوجهبه جامعه آماری کوچک و مدت کوتاه مطالعه، به مطالعات بزرگتری برای تأیید این تأثیر نیاز دارد.
«بینگ ژانگ»، نویسنده ارشد این مطالعه و زیستشناس سلولهای بنیادی دانشگاه وستلیک چین، میگوید: «نمیخواهیم مردم را از رژیم فستینگ بترسانیم؛ زیرا اثرات مفید زیادی دارد، فقط مهم است بدانیم این رژیم میتواند اثرات ناخواستهای داشته باشد.» درکل، رژیم فستینگ بدن را وادار میکند بهجای قند موجود در غذا، از چربی ذخیرهشده بهجای منبع انرژی اولیه خود استفاده کند.
یافتههای این پژوهش در ژورنال Cell منتشر شده است.