کوئرا و پارک فناوری پردیس میزبان ۴۵۰۰ شرکتکننده در مسابقات برنامهنویسی و هوش مصنوعی
نخستین دوره از مسابقات المپیک فناوری در رشتههای هوش مصنوعی، امنیت سایبری، برنامهنویسی، رباتیک و پهپاد، مهر و آبان ۱۴۰۳ در پارک فناوری پردیس برگزار شد. هدف اصلی این مسابقات، افزایش توانمندیهای برترینها در فناوریهای پیشرفته در رقابت با یکدیگر بود. این رقابتها تیمها و افراد را به ارائه طرحهای تازه و توسعه فناوریهای روز تشویق کردند و همچنین به اشتراک دانش و تجربیات در حوزه فناوری پرداختند. مرحله نهایی این مسابقات بهطور همزمان در تاریخ ۱ تا ۷ آبان در پارک فناوری پردیس برگزار شد.
مسابقات برنامهنویسی و هوشمصنوعی
رقابتهای برنامهنویسی و هوش مصنوعی المپیک فناوری ۲۰۲۴ پارک فناوری پردیس مهر و آبان ۱۴۰۳ با همراهی کوئرا برگزار شد. در این رقابتها بیش از ۴۶۰۰ شرکتکننده از سراسر کشور در سامانه مسابقات برنامه نویسی آنلاین کوئرا به رقابت با یکدیگر پرداختند.
مسیر برنامهنویسی
رقابتهای برنامهنویسی المپیک فناوری ۲۰۲۴، با هدف گردهمایی نخبگان و استعدادهای برتر برنامهنویسی برگزار شد. در حوزه برنامهنویسی که شامل مسابقات در مسیرهای Algorithm، PHP/Laravel، Python/Django و Front-End میشد، بستری برای شرکتکنندگان فراهم کرد تا مهارتها، خلاقیت و دانش فنی خود را در محیطی رقابتی و هیجانانگیز به نمایش بگذارند. هدف این مسابقه، شناسایی و پرورش توانمندیهای برجسته در برنامهنویسی، یادگیری برنامه نویسی و تبادل دانش و تجارب بین استعدادهای کشور بود. شرکتکنندگان در این مسابقه ابتکارات خود را نشان دادند و در کنار بهترینهای این حوزه، تجربهای بینظیر کسب کردند!
مسیر هوشمصنوعی
در حوزه هوشمصنوعی که شامل مسیرهای پردازش داده، پردازش تصویر و پردازش متن بود مشارکتکنندگان در این رقابتها دانش، مهارت، خلاقیت و سطح تخصص خود را در یک سری از رویدادهای چالشبرانگیز و هیجانانگیز به نمایش گذاشتند و با دیگر نفرات به رقابت پرداختند. مخاطبین این رویداد کسانی بودند که در شروع مسیر جذاب هوش مصنوعی بودند و شامل دانشجویان کارشناسی رشتههای کامپیوتر، برق، مکانیک، صنایع، ریاضی و عموم افراد علاقهمند به مباحث هوش مصنوعی و علم داده بودند.
مراحل مسابقات
این سری از مسابقات در دو مرحله آنلاین و انتخابی به صورت تیمهای ۲ نفره برگزار شد. علاوه بر این رقابتها شرکتکنندگان میتوانستند برای تمرین برنامه نویسی و آمادگی بیشتر در سامانه بانک سوالات کوئرا با حل کردن چالشهای مشابه دانش فنی خودشان را محک بزنند.
مرحله انتخابی:
در این مرحله شرکتکنندگان با هدف شناسایی تیمهای برگزیده ثبتنام کردند و در مسیرهای متفاوت با هم به رقابت پرداختند. در نهایت تیمهای برگزیده در این مسیرها برای رقابت نهایی انتخاب شدند.
مرحله نهایی:
رقابت فینال هر یک از مسیرهای برنامهنویسی و هوشمصنوعی، با دعوت از حداکثر ۱۰۰ تیم برتر مرحله انتخابی برگزار شد. این رقابت بهصورت حضوری در پارک فناوری پردیس برگزار شد.
تکنولوژیهای مسابقات
مسابقه الگوریتم
در مسابقات algorithm، شرکتکنندگان با حل مسائل الگوریتمی روبرو شدند که نیازمند تفکر تحلیلی، بهینهسازی و پیادهسازی الگوریتمهای کارآمد است. هدف این مسیر، سنجش توانایی حل مسئله، تفکر خلاق و مهارتهای برنامهنویسی شرکتکنندگان در شرایط چالشبرانگیز بود. برای حل سوالات میتوانستند با هر زبان برنامهنویسی که سیستم داوری کوئرا پشتیبانی میکند، (مثل C، C++، Python، Java و…) کد بزنند.
مسابقه PHP/Laravel
این مسابقات به توسعهدهندگان PHP و فریمورک Laravel اختصاص داشت. شرکتکنندگان با چالشهایی در زمینه توسعه وب، مدیریت پایگاههای داده و پیادهسازی APIها مواجه شدند. هدف این مسیر، ارزیابی توانایی شرکتکنندگان در طراحی و توسعه پروژههای کاربردی و مقیاسپذیر بود.
مسابقه Python/ Django
در این مسیر، تمرکز بر توسعه سرویسهای Back-end با استفاده از زبان برنامهنویسی Python و فریمورک Django بود. شرکتکنندگان باید توانایی پیادهسازی سرویسهای بکاندی، مدیریت دادهها و ایجاد سرویسهای وب را به نمایش میگذاشتند. هدف این مسیر، ارزیابی مهارتهای برنامهنویسی و توسعهی سرویسهای بکاند شرکتکنندگان بود.
مسابقه Front-End
این مسابقات به طراحی و توسعه فرانتاند وبسایتها و وباپلیکیشنها اختصاص داشت. شرکتکنندگان باید با چالشهایی در زمینه HTML، CSS، JavaScript و فریم ورک React روبرو میشدند. هدف این مسیر، سنجش توانایی افراد در توسعهی کارآمد پروژههای فرانتاندی بود.
مسابقه پردازش داده
در مسیر پردازش داده، شرکتکنندگان با دادههای جدولی سر و کار داشتند. تیمها باید با استفاده از مهارتهای تحلیلی و مدلسازی خود در زمینهی یادگیری ماشین به حل چالشهای این مسیر میپرداختند.
مسابقه پردازش متن
در مسیر پردازش متن، شرکتکنندگان به تحلیل و پردازش دادههای متنی میپرداختند. شرکتکنندگان باید با استفاده از تکنیکهای پردازش زبان طبیعی (NLP)، الگوریتمهای یادگیری ماشین و یادگیری عمیق به چالشهایی که در این مسیر با آن مواجه میشدند میپرداختند.
مسابقه پردازش تصویر
در مسیر پردازش تصویر، شرکتکنندگان با چالشهای متنوعی در زمینه تحلیل و پردازش دادههای تصویری روبهرو شدند و باید با بهکارگیری توانایی خود در استفاده از الگوریتمهای یادگیری ماشین و یادگیری عمیق، بهخصوص شبکههای کانولوشنی (CNN)، به حل این چالشها میپرداختند.
در نهایت اولین دوره از این رقابتها با همکاری کوئرا، جامعه برنامه نویسان ایران و پارک فناوری پردیس به همراه جمعی از استعدادها و علاقهمندان به حوزه برنامه نویسی و هوش مصنوعی برگزار شد و نهایتا در مراسم اختتامیه، تیمهای برتر در هر مسیر جوایز نقدی، مدال، تندیس و تقدیرنامه دریافت کردند.