افزایش سرعت جستجوی افراد گمشده با کمک هوش مصنوعی
سولویت سیستم(Solvit System)، یک شرکت فناوری برجسته کره جنوبی است که یک سیستم جستجو و نجات مبتنی بر هوش مصنوعی به نام iSAR معرفی کرده است که به طور چشمگیری مناطق جستجو را تا ۹۶ درصد به حداقل میرساند.
به گزارش ایسنا، iSAR از تجزیه و تحلیل امواج رادیویی پیشرفته و هوش مصنوعی استفاده میکند تا افراد گمشده را به طور موثر شناسایی کند، به ویژه در مناطقی که با ارتباطات تلفن همراه ضعیف دست و پنجه نرم میکنند.
به نقل از آیای، این سیستم در حال حاضر به عنوان یک نوآوری استثنایی تحقیق و توسعه توسط وزارت تجارت، صنعت و انرژی کره جنوبی تایید شده است.
از زمان راهاندازی این سیستم در آوریل ۲۰۲۴، ستاد آتش سوزی و بلایای شمالی از این سیستم استفاده کرده است و قصد دارد دامنه آن را به ایالات متحده و سایر بازارهای بینالمللی گسترش دهد.
این فناوری به طور ویژه برای کمک به نجات افراد گمشده در محیطهای چالش برانگیز مانند پارکهای ملی، بیابانها و مناطق دورافتاده طراحی شده است. مکانهایی که سیستمهای ارتباطی سنتی اغلب در آنها ضعیف است.
یکی از چالشهای عمدهای که عملیات جستجوی کنونی با آن مواجه است، ناتوانی در تعیین دقیق مکان افراد گمشده در این مناطق است که منجر به نرخ موفقیت کمتر در یافتن افراد میشود.
با این حال، رویکرد نوآورانه iSAR به آن اجازه میدهد تا منطقه جستجو را تا یک بیست و پنجم اندازه اصلی خود کاهش دهد و در نتیجه شانس نجات موفق را افزایش دهد.
این فناوری که شامل تجزیه و تحلیل پوشش ارتباطات سیار و استنتاج مجموعههای زمانی هوشمند است، کلید این پیشرفت است.
این روشها منعکسکننده حرکات احتمالی افراد ناپدید شده هستند و اطمینان میدهند که تیمهای جستجو میتوانند سریع و کارآمد عمل کنند.
سیستم iSAR با کاهش چشمگیر منطقهای که در آن جستجوها انجام میشود، به حفظ «ساعتهای طلایی» حیاتی برای نجات افراد کمک میکند و در عین حال در نیروی انسانی و هزینههای عملیاتی صرفه جویی میشود.
سیستم iSAR یک برنامه پشتیبانی جستجو دارد که کارایی عملیاتی کلی را افزایش میدهد.
این برنامه امکان ردیابی و هماهنگی در لحظهی گروههای نجات را در طول ماموریتهای بزرگ فراهم میکند. فناوری iSAR میتواند در مواقع اضطراری عمل کند حتی اگر فرد گمشده دستگاه یا برنامه ردیابی موقعیت مکانی نداشته باشد.
جستجو و نجات
سیستم iSAR از روشهای پیچیدهای برای تجزیه و تحلیل پوشش ارتباطات بیسیم و شناسایی نقاط کور، با استفاده از مدلهای حرکتی استفاده میکند که امکان واکنش سریع را فراهم میکند.
تجزیه و تحلیل خودکار ارائه شده توسط این چارچوب میتواند حوزههای جستجو را تنها در ۱۰ دقیقه محدود کند، که نسبت به روشهای سنتی که توسط سازمانهایی مانند گشت هوایی غیرنظامی ایالات متحده استفاده میشود، که بر ارزیابیهای سیگنال رادیویی دستی متکی است، پیشرفت چشمگیری دارد.
این سیستم همچنین میتواند هر کسی را که تلفن همراه حمل میکند، حتی در مناطقی که معمولا ارتباطات ضعیف است، بدون نیاز به تجهیزات یا برنامههای اضافی، پیدا کند.
این شرکت قصد دارد یک راه حل مبتنی بر فضای ابری را برای افزایش انعطاف پذیری در طول عملیات نجات راه اندازی کند.
این کشور در حال توسعه یک سیستم پهپادی برای تسریع تلاشهای جستجو در مناطقی است که پوشش رادیویی ندارند. هدف این شرکت با ادغام این فناوریها ایجاد انقلابی در عملیات نجات در محیطهای چالش برانگیز و در نهایت جان افراد بیشتر است.