این غذای محلی بوشهری خوراک ایمن سازی بدن است

جُلاّب یک نوع غذای محلی استان فارس است که در نقاط مختلف شهرستان‌های لامرد و مهر از این غذا استفاده می‌کنند. معمولاً این نوع غذا به دلیل طبع گرم در زمستان بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. بوشهری‌ها به آن حلوای سیاه هم می‌گویند که البته اگر قرار باشد آن را به صورت حلوا بپزند از آرد استفاده می‌کنند.

مواد لازم

جُلاّب غذای محلی فارس برای پخت فقط به تخم شاهی، زنجبیل و شکر نیاز دارد. در توضیح مواد لازم برای جلاب بوشهری هم آمده است که انواع دانه‌ها مانند هل، زنیان، زنجبیل، تخم شوید، سیاه‌دانه، آویشن، دارچین، زردچوبه، تخم گشنیز و … را پودر می‌کنند و با آرد می‌پزند.

طرز تهیه

زنجبیل را آسیاب و آن را با روغن سرخ کنید و سپس شکر و مقداری آب به آن اضافه کنید. مواد را به اندازه‌ای که نسوزد تفت دهید وسپس تخم شاهی را به آن اضافه کنید و دوباره تفت دهید و بعد از خنک شدن مصرف کنید. بوشهری‌ها هم ابتدا آب و گلاب و شکر را روی حرارت می‌گذارند تا دانه‌های شکر حل شود. آرد و روغن را هم روی حرارت قرار می‌دهند تا آرد قهوه‌ای شود و سپس پودر حلوا را اضافه می‌کنند و تفت کوچک می‌دهند و در نهایت آب و شکر را اضافه می‌کنند و صبر می‌کنند تا جا بیافتد.

خواص

این غذا هم داروی بسیار مقوی برای کمر درد است و هم برای زنان که تازه زایمان کرده‌اند تهیه می‌شود. همچنین در فصل زمستان برای ایمن سازی بدن مصرف زیادی دارد. این غذای محلی همچنین درد زنان در دوره قاعدگی را کاهش می‌دهد.

منبع: همشهری

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا