این کشورها سخت‌ترین زمستان‌ها را دارند

یکی از مهم‌ترین عوامل تأثیرگذار در سردی و گرمی کشورهای جهان، دوری و نزدیکی آن‌ها نسبت به خط استوا است. این خط کره زمین را به دو نیم‌کره شمالی و جنوبی تقسیم می‌کند؛ به بیان دیگر هر قدر به خط استوا نزدیک‌تر شویم، هوا گرم‌تر و هر قدر از آن دور شویم، هوا سردتر می‌شود. حال از آنجا که قطب شمال و جنوب، بیشترین فاصله را از خط استوا دارند، کشورهای که در نزدیکی این قطب‌ها قرار دارند، زمستان‌های سرد و طولانی را تجربه می‌کنند و کشورهایی که از آن‌ها دور هستند، هوای گرم‌تر و متعادل‌تری خواهند داشت.

به گزارش ایمنا، در ادامه به معرفی سردترین کشورهای جهان و ویژگی‌های منحصربه‌فرد آن‌ها می‌پردازیم:

نروژ

میانگین دمای سالانه: ۱۰- درجه فارنهایت (۲۳- درجه سانتیگراد)

نروژ یکی از کشورهایی است که شبه جزیره اسکاندیناوی را تشکیل می‌دهد و در برخی مناطق ساحلی آن، زمستان‌ها بسیار سرد است و میانگین دمای آن به حدود ۱۰- درجه فارنهایت می‌رسد. آبدره‌های زیبا، کوه‌ها، یخچال‌های طبیعی و شفق‌های شمالی، نمایانگر این کشور زیبای سردسیر است.

جالب است بدانید که این کشور با وجود سرمای زیاد، یکی منحصربه‌فردترین مناطق گردشگری قاره اروپا محسوب می‌شود و بازدیدکنندگان زیادی را از سراسر دنیا به سوی خود جذب می‌کند.

ایسلند

میانگین دمای سالانه: ۱۳- درجه فارنهایت (۲۵- درجه سانتیگراد)

ایسلند با داشتن بهترین مناظر جذاب در شمال اروپا، دمایی بین ۱۳- درجه فارنهایت تا ۲۲- درجه فارنهایت را تجربه می‌کند و در قسمت‌های شمالی آنکه میزبان شفق قطبی باشکوه در فصل زمستان است، برف زیادی می‌بارد. قرار گرفتن این کشور جزیره‌ای در محل تلاقی اقیانوس اطلس شمالی و اقیانوس منجمد شمالی، به تعدیل دمای زیر صفر کمک می‌کند.

این سرزمین سردسیر با توندراهای آلپی، جنگل‌های توس شمالی ومناطق پوشیده از یخچال‌های طبیعی تعریف می‌شود و به‌علت آتشفشان‌ها، آب‌فشان‌ها، مزارع گدازه‌ای و چشمه‌های آب گرم خود در دنیا مشهور است. از این‌رو ایسلند، عنوان «سرزمین آتش و یخ» را از آن خود کرده است.

کانادا

میانگین دمای سالانه: ۱۳- درجه فارنهایت (۲۵- درجه سانتیگراد)

کشور کم‌جمعیتی همچون کانادا با دمای تقریبی ۱۳- درجه فارنهایت، بسیار سرد است. بیشتر مناطق این کشور دمای زیر صفر را تجربه می‌کنند و برف در بیشتر فصل زمستان، استان‌های آن را می‌پوشاند. این در حالی است که سواحل اقیانوس آرام کانادا، تابستان‌های گرم و آب و هوای معتدل را در طول سال تجربه می‌کنند. اگرچه اتاوا، یکی از سردترین پایتخت‌های جهان است، تورنتو بزرگ‌ترین شهر کانادا، تابستان‌های گرم را تجربه می‌کند، اما در زمستان هوا به‌شدت سرد می‌شود.

روسیه

میانگین دمای سالانه: ۱۳- درجه فارنهایت (-۲۵- درجه سانتیگراد)

روسیه، یکی از سردترین کشورهایی است که دمای آن به زیر ۲۰- درجه فارنهایت می‌رسد. اکثر مناطق این کشور به‌جز بخش جنوب غربی و مناطق توندرا، آب و هوای مرطوب قاره‌ای را تجربه می‌کنند. این سرزمین سردسیر که اروپای شرقی و آسیای شمالی را در بر می‌گیرد، یکی از کشورهایی است که بیشترین مناطق زمانی را دارد، همچنین مسکو، پایتخت و بزرگ‌ترین شهر آن، بهترین فرودگاه جهان را دارد و زمستان‌های طولانی و سردی هوا را تجربه می‌کند، اما دمای هوا در فصل تابستان می‌تواند تا ۷۹ درجه فارنهایت افزایش پیدا کند و برای مدت یک یا دو هفته طول بکشد، همچنین روسیه یکی از پرجمعیت‌ترین کشورهای جهان با مرزهای بین‌المللی محسوب می‌شود.

مغولستان

میانگین دمای سالانه: ۱۸.۴- درجه فارنهایت (۲۸- درجه سانتیگراد)

کشور محصور در خشکی مغولستان که به‌دلیل فرهنگ عشایری خود در دنیا مشهور است، با کشورهای روسیه و چین مرز مشترک دارد که هر دوی آن‌ها دمای سرد یکسانی را تجربه می‌کنند. این کشور دارای بیش از ۲۵۰ روز آفتابی و میانگین دمای سالانه ۱۸.۴- درجه فارنهایت است و پایتخت و بزرگ‌ترین شهر آن، اولان‌باتور، یکی از سردترین پایتخت‌های روی کره زمین به‌شمار می‌رود، همچنین مغولستان، آب و هوای سرد و خشک را تجربه می‌کند و زمستان‌ها در این سرزمین، یخبندان است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا