با این ۶ روش حافظه خود را در هر سنی تقویت کنید

خاطرات ما بخشی جدایی‌ناپذیر از آنچه هستیم را تشکیل می‌دهند. اما با افزایش سن، حافظه ما کاهش می‌یابد. برای بسیاری از افراد مسن، این کاهش به قدری جدی می‌شود که دیگر قادر به زندگی مستقل نیستند، که این یکی از بزرگ‌ترین ترس‌هایی است که بزرگسالان با افزایش سن دارند.

به گزارش خبرآنلاین، خبر خوب این است که مغز ما ظرفیت شگفت‌انگیزی برای تغییر و رشد ارتباطات عصبی جدید حتی در سنین بالا دارد. این مفهوم به عنوان انعطاف‌پذیری مغز شناخته می‌شود. دانشمندان کشف کرده‌اند که ظرفیت حافظه ما ثابت نیست، بلکه مانند پلاستیک انعطاف‌پذیر است. برای استفاده از این ظرفیت باید مغز خود را تمرین دهید و از بدن خود مراقبت کنید. در اینجا به برخی از این تکنیک‌ها اشاره شده است.

۱_ چیز جدیدی یاد بگیرید

قدرت حافظه درست مانند قدرت عضلانی است. هر چه بیشتر از آن استفاده کنید، قوی‌تر می‌شوید. شما باید مغز خود را دائما در چالش نگه دارید. یادگیری یک مهارت جدید راهی عالی برای تقویت ظرفیت حافظه مغز شماست.

۲_ از تمام حواس خود استفاده کنید

یکی دیگر از راهبردهای تقویت حافظه این است که برای کمک به حفظ اطلاعات فقط به یک حس تکیه نکنید و از تمامی حواس خود استفاده کنید یعنی اطلاعات را به حواس دیگر مانند رنگ‌ها، طعم‌ها و بوها مرتبط کنید.

۳_ فورا به گوگل مراجعه نکنید

فناوری مدرن جای خود را دارد، اما متاسفانه ما را از نظر ذهنی تنبل کرده است. قبل از اینکه اطلاعاتی را که به یاد نمی‌آورید در گوگل جست‌وجو کنید، سعی کنید اطلاعات را در ذهن خود بازیابی کنید. این فرایند به تقویت مسیرهای عصبی مغز شما کمک می‌کند. پس به محض فراموش کردن اطلاعات و اسامی و … سراغ گوگل نروید.

۴_ طبق برنامه منظم بخوابید

هر شب در ساعت مشخصی به رخت‌خواب بروید و هر روز صبح در ساعت مشخصی از خواب بیدار شوید. سعی کنید در تعطیلات آخر هفته روال خود را زیر پا نگذارید. این کار می‌تواند کیفیت خواب را تا حد زیادی بهبود بخشد.

۵_ قبل از خواب، از نمایشگرهای روشن اجتناب کنید

قبل از خواب، از نمایشگرهای روشن اجتناب کنید، نور آبی ساطع شده از صفحه نمایش تلفن همراه، تلوزیون و کامپیوتر مانع از تولید ملاتونین می‌شود، هورمونی که چرخه خواب و بیداری شما را کنترل می‌کند. یک چرخه خواب با تنظیم ضعیف واقعا می‌تواند بر کیفیت خواب تاثیر بگذارد.

بدون خواب و استراحت کافی، نورون‌های مغز ما بیش از حد کار می‌کنند. آنها دیگر نمی‌توانند اطلاعات را هماهنگ کنند و دسترسی به خاطرات را دشوارتر می‌کند. تقریبا یک ساعت قبل از خواب، دستگاه‌های خود را خاموش کنید و اجازه دهید مغزتان آرام شود.

۶_ با دیگران معاشرت کنید

انسان‌ها موجودات اجتماعی هستند. تحقیقات نشان می‌دهد که یک سیستم حمایتی قوی برای سلامت عاطفی و مغز ما حیاتی است. یک مطالعه در سال ۲۰۰۷ نشان داد که افرادی که زندگی اجتماعی بسیار فعال دارند کمترین کاهش حافظه را داشتند. ارتباط و معاشرت با دیگران و داشتن حلقه دوستان امن بسیار مورد توصیه است و باید جدی گرفته شود.

به طور کلی، حافظه ما یک مهارت است و مانند سیار مهارت‌ها، می‌توان آن را با تمرین و عادات کلی سالم بهبود بخشید. می‌توانید از گام‌های کوچک شروع کنید و آرام و آرام به پیش بروید.

منبع: healthline

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا