برق پرمصرف ها گران می شود؟

«وقتی درباره الگوی مصرف صحبت می‌کنیم ۷۵ درصد مشترکین در پله اول قرار می‌گیرند و مصرف آنها در این فصل در مناطق عادی ۲۰۰ کیلووات ساعت و کمتر است. ۱۵ درصد مشترکان نیز در پله دوم قرار می‌گیرند و یک تا ۱.۵ برابر الگو مصرف می‌کنند. ۸ درصد مشترکین در پله سوم با مصرف ۱.۵ تا ۲.۵ برابر الگو و ۲ درصد هم در پله آخر با مصرفی بیش از ۲.۵ برابر الگو قرار دارند.»
 
به گزارش ایلنا، مدیرکل امور انرژی و مشتریان شرکت توانیر، هدف از اصلاح تعرفه‌های برق را مهار پرمصرف‌ها و کاهش ناترازی تولید و مصرف برق عنوان کرد. 
 
عبدالامیر یاقوتی، با اشاره به موضوع اصلاح تعرفه برق پرمصرف‌ها اظهار داشت: پرمصرف‌ها که ۸ درصد مشترکان را در بر می‌گیرند، ۲۰ درصد برق کشور را مصرف می‌کنند، بنابراین تعرفه‌ها باید به منظور مهار این رویه اصلاح شوند. 
 
وی در خصوص اهداف و جزئیات تغییر تعرفه برق که به صورت پلکانی اعمال می‌شود، تصریح کرد: بحث پلکانی شدن تعرفه‌ها در ۴ پله، از سال ۱۴۰۰ اتفاق افتاد و مشترکینی که معادل الگو، مصرف می‌کنند در پله اول، مشترکینی که از الگو تا ۱.۵ برابر الگو مصرف می‌کنند در پله دوم، مشترکانی که بین ۱.۵ تا ۲.۵ برابر الگو مصرف می‌کنند در پله سوم و مشترکین با مصرف بیش از ۲.۵ برابر الگو در پله چهارم قرار دارند. 
 
مدیرکل امور انرژی و مشتریان شرکت توانیر با بیان اینکه پاداش صرفه‌جویی طبق روال گذشته و برای ماه‌های گرم سال هم اعمال شده است، تصریح کرد: قانون به گونه‌ای معیار مصرف را انتخاب کرده که ۷۵ درصد مشترکین زیر الگوی مصرف باشند. بنابراین وقتی درباره الگوی مصرف صحبت می‌کنیم ۷۵ درصد مشترکین در پله اول قرار می‌گیرند و مصرف آن‌ها در این فصل در مناطق عادی ۲۰۰ کیلووات ساعت و کمتر است. ۱۵ درصد مشترکان نیز در پله دوم قرار می‌گیرند و یک تا ۱.۵ برابر الگو مصرف می‌کنند. ۸ درصد مشترکین در پله سوم با مصرف ۱.۵ تا ۲.۵ برابر الگو و ۲ درصد هم در پله آخر با مصرفی بیش از ۲.۵ برابر الگو قرار دارند. 
 
وی در ادامه گفت: ما در مقایسه با کشورهای پیرامون خود هم مصرف انرژی بیشتری داریم که بخشی از آن به ساختارها و جایی که قرار است انرژی در آنجا مصرف شود، مربوط می‌شود و بخش دیگر هم مربوط به رفتار ما است. به عنوان مثال در ساختمانی که از لحاظ ایزولاسیون شرایط مناسبی ندارد، هر چقدر هم انرژی سرمایشی وارد کنیم، باز هم به دمای مطلوب نخواهد رسید. 
 
یاقوتی با بیان اینکه افزایش تعرفه هیچ ارتباطی به تامین هزینه‌های تولید و کنترل مصرف برق ندارد، یادآور شد: افزایش تعرفه به دلیل کمبود و کنترل مصرف برق نیست. قطعی برق پاییز و زمستان به دلیل کمبود سوخت است. 
 
وی درباره بی‌برنامگی در اعمال خاموشی توضیح داد: در برخی موارد در مناطق در مقاطع و روزهای خاص طبق نظر مسئولین استانی جهت کمک به سایر بخش‌ها از جمله صنعت مدیریت بار خانگی ۲ بار در روز اعمال شده است که در حال حاضر رفع و نهایتا یکبار در روز خاموشی اعمال می‌شود. 
 
مدیرکل امور انرژی و مشتریان شرکت توانیر درباره مذاکرات با وزارت نفت در خصوص تامین سوخت بیان کرد: براساس مذاکرات صورت گرفته و جلسات برگزار شده نیازها اعلام شده و امیدواریم بر اساس برنامه‌ریزی‌ها تامین سوخت انجام شود. 
 
وی در پایان بر ضرورت استفاده از ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر برای کاهش ناترازی برق تاکید کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا