ترانه علیدوستی ممنوع‌الپرواز نیست/ بابک زنجانی آزاد نشده است/ بی‌اطلاعی قوه قضائیه از بازداشت خبرنگار ایتالیایی/ جزییات حکم پسران معاون اول پیشین قوه قضاییه /تتلو ۱۰ سال حبس می کشد

سخنگوی قوه قضاییه گفت: «ترانه علیدوستی» ممنوع‌الپرواز نیست و مجازاتی به نام ممنوع الپروازی نداریم.
 
به گزارش ایسنا، اصغر جهانگیر در نشست خبری امروز گفت: ۹ دی ماه، تجلی اراده ملی در احترام به نظر اکثریت ملت و حراست از جمهوریت نظام در مقابله با قانون شکنان بود.
 
سخنگوی قوه قضاییه در خصوص اینکه آیا احکام فرزندان معاون اول سابق قوه قضاییه صادر شده است؟  گفت: احکام فرزندان معاون اول سابق قوه قضاییه و سایر متهمان این پرونده صادر و قطعی شده است.
 
وی گفت: در این پرونده شاکی خصوصی وجود نداشت و براساس گزارشات واصله از سوی ضابطین خاص از همان ابتدا دستور ویژه‌ای صادر شد و بعد از اینکه ابعاد قضیه روشن شد، پرونده‌ای در دادسرای تهران تشکیل شد و رسیدگی شروع شد.
 
جهانگیر گفت: اگرچه موضوع مرتبط با دو تن از فرزندان جناب آقای مصدق معاون اول سابق قوه قضاییه بود و شخص معاون اول سابق هم به طور طبیعی می‌توانست با طرح این پرونده در معرض آسیب‌هایی قرار بگیرد اما ایشان هیچ گونه مزاحمتی برای پیگیری پرونده ایجاد نکردند و در ادامه رسیدگی به این پرونده هم با توجه به اینکه استعفا دادند مورد پذیرش ریاست محترم قوه قضاییه قرار گرفت و مسیر پرونده دنبال شد.
 
سخنگوی قوه قضاییه گفت: دستگاه قضا در انواع فساد موضوع را تمام و کمال پیگیری می‌کند.
 
جهانگیر تاکید کرد: پرونده فرزندان معاون اول سابق قوه قضاییه در سال ۱۴۰۲ با گزارشی که از سوی ضابطین خاص قضایی با موضوع کار چاق کنی و اعمال نفوذ در پرونده‌های کلان اقتصادی و بحث پولشویی مطرح شد تشکیل شد. از جمله مواردی که مطرح شده بود بحث اعمال نفوذ در پرونده‌ها در ارتباط با حدود ۹ فقره پرونده بود  که از مهمترین آنها  می‌توانیم به اعمال نفوذ در پرونده معروف رستمی صفا و اعمال نفوذ در پرونده موسوم به تخلیه ورزشگاه شهدای قیطریه نام ببریم.
 
سخنگوی قوه قضاییه گفت: از متهم ردیف اول پرونده که آقای امیرحسین مصدق کهنمویی هست حدود ۵۰ جلسه تحقیق در شعبه بازپرسی به عمل آمد. همچنین از متهم ردیف دوم پرونده که محمدصادق مصدق کهنمویی است حدود ۳۰ جلسه تحقیق در مرحله بازپرسی صورت گرفته است.
 
وی تاکید کرد: از سایر متهمان مثل متهم حمیدرضا یوسفی و محمد حسینی هر کدام حدود ۵۰ جلسه در مرحله دادسرایی و بازپرسی صورت گرفته و سایر متهمان هم به تفکیک در مرحله بازپرسی از آنها تحقیق به عمل آمد.
 
سخنگوی قوه قضاییه درباره اینکه آیا در این پرونده از آقای مصدق تحقیقی شد؟ گفت: در این پرونده تحقیقی از معاون اول سابق قوه قضاییه صورت نگرفت.
 
جهانگیر گفت: این پرونده از ابتدا مستندات سازی شد و فیلمبرداری شده است و در این پرونده شاهد حضور بیش از ۲۰ وکیل بودیم.
 
سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: این پرونده در مرحله دادسرا دارای ۳۵ جلد و هفت هزار صفحه است و در نهایت در دی ۱۴۰۲ به محاکم کیفری شعبه ۱۰۶۴ ارجاع شد.
 
جهانگیر گفت: این پرونده در نهایت ۷۲ جلد مشتمل بر ۳۵ جلد در دادسرا، ۳۵ جلد در دادگاه و ۲ جلد در مرحله تجدید نظر و دارای ۱۴ هزار برگ پرونده را شامل می‌شود.
 
سخنگوی قوه قضاییه افزود: دادگاه بدوی رسیدگی به این پرونده را از ۱۵ اسفند با حضور متهمان و وکلای آنها در ۲۶ جلسه به صورت مفصل رسیدگی کرد  و در راستای درخواست وکلای متهمان مبنی بر ارجاع به کارشناسی رسمی، پرونده به کارشناسی ارجاع داده شد و کارشناسان بزه پولشویی را تایید کردند و در نهایت پرونده منجر به صدور رأی در مرحله بدوی شد.
 
وی ادامه داد: هیات قضایی با همه متهمان حداقل سه جلسه حضوری برگزار کردند که در نهایت در این پرونده که ابتدا ۲۸ متهم داشت پس از رسیدگی در مرحله بدوی به ۲۳ نفر تقلیل یافت.
 
جهانگیر گفت: متهم ردیف اول پرونده (امیرحسین مصدق کهنمویی) در مجموع به بیش از ۱۷ سال حبس، جزای نقدی و مصادره اموال محکوم شد. متهم ردیف دوم محمدصادق مصدق کهنمویی، به ۸ سال حبس، جزای نقدی و مصادره اموال محکوم شد.
 
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت پرونده تشکیل شده برای  کنسرت خانم  احمدی  گفت:  هر گونه هنجارشکنی وعدم رعایت شرع در جامعه ما ناپسند است و قابل پیگیری توسط مراجع ذی ربط دارد.  در این خصوص پرونده ای در دادسرای امنیت با دستور دادستان تهران تشکیل شد.
 
وی افزود: با توجه به اینکه محل وقوع بزه در استان قم شناسایی شد، پرونده با عدم صلاحیت به دادگستری قم ارسال شده و در حال پیگیری است و محل کاروانسرا پلمب شده است.  تحقیقات برای شناسایی عوامل پشت صحنه دنبال می شود و به محض اطلاعات تکمیلی اطلاع رسانی لازم می شود.
 
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت پرونده امیرحسین مقصودلو (تتلو) گفت: این فرد دو پرونده داشت.  در یک پرونده به اتهام  تشویق به فساد و فحشا به تحمل ۱۰ سال حبس محکوم شده و حکم در حال اجراست.
 
وی افزود: پرونده دیگری هم  به اتهام  توهین به مقدسات داشت که در شعبه ۹ دادگاه کیفری یک محکوم به ۵ سال حبس شد و با فرجام خواهی دادستانی پرونده به دیوان عالی ارسال شد. در دیوان عالی پرونده نقض و به شعبه هم عرض ارجاع شد و در آنجا محل انشای رای است و بعد از صدور رای، اطلاع رسانی می‌شود.
 
سخنگوی قوه قضاییه درباره آخرین وضعیت پرونده «کینگ مانی» یا شرکت بادران گستر گفت: این پرونده  با شکایت ۴۵۰۰ نفر تشکیل شد. ۸ نفر از متهمین پرونده به ارتکاب اخلال در نظام اقتصادی کشور از طریق مشارکت در کلاهبرداری شبکه‌ای محکوم شدند.
 
وی افزود: متهم اصلی پرونده به ۲۰ سال حبس و سایر متهمان نیز  هر کدام به ۱۰ سال و برخی هم به ۵ سال و رد مال تضامنی محکوم شدند. برای برخی از شکات پرونده به دلیل مفتوح بودن پرونده و در حال کارشناسی بودن برای ارزیابی میزان دقیق وجوهی که اعلام کردند که مال باخته شدند،  پرونده همچنان مفتوح است.
 
سخنگوی قوه قضاییه افزود: برای سه ملک توقیف شده متهم، کارشناسی صورت گرفته است که به آن اعتراض کردند. با توجه به اینکه دادستان تهران شخصا موضوع این پرونده را رصد می‌کند بحث کم کاری در اجرای احکام صحت ندارد و موضوع در دستور کار ویژه است که به زودی نتایج آن اعلام خواهد شد.
 
وی درباره آخرین وضعیت پرونده ترور شهید سردار سلیمانی گفت: این پرونده  به عنوان یک پرونده ملی دنبال خواهد شد و ما محق به رسیدگی به جنایات ارتکابی توسط عوامل تروریستی هستیم.
 
جهانگیر در پاسخ به سوالی در خصوص  دستگیری و مجازات سران اسرائیل گفت: موضوع جنایت جنگی سردامداران رژیم شرور و غیر مشروع رژیم صهیونیستی و پیگیری رسیدگی به این جنایات که در چارچوب نقض تعهدات بین‌المللی از جمله کنوانسیون نسل زدایی در دست بررسی است و همواره در دستور کار جدی هیئت‌های دیپلماسی ایران، وزارت امور خارجه، معاونت بین‌الملل قوه قضاییه و ستاد حقوق بشر بوده است.
 
وی افزود: جمهوری اسلامی با استفاده از همه ظرفیت خودش از جمله حمایت از سازمان‌های مردم نهاد، وکلای آزاد اندیش و حقوقدانان مستقل به پیگیری این پرونده به طرق مختلف کمک کرده و کمک خواهد کرد.
 
جهانگیر ادامه داد: معاونت بین‌الملل قوه قضاییه و وزارت خارجه با کشورهای همفکر در حال رایزنی هستند که بتوانند به سرعت نسبت به اجرایی کردن دستگیری و مجازات این عناصر شرور رژیم صهیونیستی اقدام بکنند.
 
وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا آزادی بابک زنجانی صحت دارد و موضوعات مطروحه در خصوص او در فضای مجازی گفت: در خصوص آزادی بابک زنجانی با بررسی انجام شده ایشان آزاد نشده، در مرخصی هم به سر نمی‌برد و موضوعات مطروحه در خصوص آزادی و مرخصی و بیرون بودن ایشان، مورد تایید ما نیست.
 
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درخصوص اقدام قوه قضاییه در راستای آزادی محمدرضا نوری تبعه ایرانی زندانی شده در عراق، گفت: آزادی محمدرضا نوری در جلسات  دیپلماتیک و قضایی ایران با هیئت عراقی و مذاکرات مختلف ایران و عراق مورد تاکید و پیگیری قرار گرفت و  بین دو دولت هم تماس‌هایی در رابطه با این موضوع دنبال شده است.
 
وی گفت: امیدواریم در چارچوب موافقت‌نامه‌ها از جمله موافقت‌نامه‌های انتقال محکومین و اتباع دو کشور بتوانیم آقای نوری را که با اتهامت واهی و بی‌اساس آمریکا در بازداشت است به میهن بازگردانیم.
 
وی درباره بازداشت خبرنگار ایتالیایی در ایران اظهار بی اطلاعی کرد.
 
سخنگوی قوه قضاییه درباره ممنوع الخروجی ترانه علی دوستی بازیگر سینما گفت: ایشان ممنوع الپرواز نیست. همانطور که  رییس قوه قضاییه تاکید کرده حتی برای تعقیب متهمان هم اجازه داده نشده که کارت ملی متهمان مسدود شود. در خصوص ایشان (ترانه علیدوستی)  من از سازمان ثبت احوال پیگیری کردم و رییس سازمان ثبت احوال گفت که کارت ملی او با مسدودیت روبرو نشده و اگر ایشان یا هرکسی در این خصوص ادعایی دارد مراجعه و شکایت کند و ما پیگیری می‌کنیم. مجازاتی به نام ممنوع الپروازی نداریم.
 
سخنگوی قوه قضاییه درباره اقدامات انجام شده قضایی در بحث ناترازی برق و گاز، گفت: در مورد ناترازی برق و گاز و کمبود سوخت و گازوئیل تحقیقات لازم از شرکت ملی گاز و توانیر در دست اقدام است. در صورتی که احراز شود مسئولان دستگاه اجرایی ترک فعلی بابت تامین سوخت مورد نیاز واحدهای نیروگاهی داشتند مراتب مورد پیگیری قضایی قرار خواهد گرفت.
 
وی در پاسخ به سوالی در خصوص خاموشی‌های اخیر و ذخایر سوخت مایع که برای نیروگاه‌ها فراهم نشده، آیا دولت کسی را به‌عنوان ترک فعل در این خصوص معرفی کرده یا خیر، گفت: برخی ترک فعل‌ها به عنوان جرم محسوب نمی‌شود، چرا که هیچ قصوری صورت نگرفته و بلکه امکان اجرای آن وجود نداشته است. مقایسه نفت و گاز ذخیره شده امسال با سال‌های گذشته حاکی از این بوده که حجم ذخیره شده تقریباً یکسان بوده اما برخلاف سال گذشته حجم مخازن نه تنها افزایش نیافته بلکه کاهش یافته است.
 
جهانگیر در پاسخ به سوالی درباره انتقال زندانیان زندان قزلحصار گفت: زندان قزلحصار به دلیل قدمت بالایی که دارد، باید انتقال زندانیان صورت گیرد. این کار با پیگیری‌های به عمل‌آمده مشخص شده است که در دستور کار سازمان زندان‌ها قرار دارد. سازمان زندان‌ها به دنبال فراهم‌کردن زیرساخت‌های لازم و تامین زمین مناسب در استان تهران برای انتقال زندانیان است و فعلاً در حال پیگیری مقدمات کار هستند.
 
جهانگیر درباره آخرین وضعیت نیلوفر حامدی و الهه محمدی خبرنگاران گفت:  این دو نفر با وثیقه آزاد هستند و عفو آنها در نوبت رسیدگی است.
 
جهانگیر در پاسخ به سوالی درباره امکان آزادی نیلوفر حامدی و الهه محمدی با عفو، گفت: این دو نفر در حال حاضر بازداشت نیستند. آن‌ها قبلاً از زندان خارج شدند و الان هم در خارج از زندان به سر می‌برند؛ لذا بحث آزادیشان در پرسش، دقیق نیست. پس از موافقت ریاست قوه برای ارجاع پرونده این دو نفر به کمیسیون عفو، مراتب در دادگستری استان تهران پیگیری و در کمیسیون عفو استانی بررسی شده و با نظر موافق به کمیسیون عفو مرکزی ارسال شده است. به محض اینکه رسیدگی صورت گرفت و تصمیمی گرفته شد اطلاع رسانی خواهد شد.
 
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی در باره قدامات دستگاه قضا در حمایت از زنان و کودکان مورد تهدید یا آزار، گفت: ما اقدامات حمایتی خوبی برای کودکان خیابانی و زنان در قوه قضاییه دنبال می‌کنیم، معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در حال حاضر اداره کلی به نام اداره کل امور خانواده و زنان دارد که ۳۱ دفتر استانی و ۳۵۰ نمایندگی در شهرستان‌ها به منظور حمایت از حقوق زنان، کودکان و نوجوانان تشکیل داده است و مسائلشان دنبال می‌شود. سامانه‌ای را به منظور حمایت از حقوق کودکان، نوجوانان و زنان در استان‌ها و در نمایندگی‌ها راه‌اندازی کردیم تا بتوانیم از این طریق حمایت‌های لازم را داشته باشیم. در سال گذشته برابر آمارهای دریافتی ۱۰ هزار و ۵۲۹ مورد اقدام حمایتی و قضایی در این خصوص صورت گرفته است.
 
جهانگیر درباره موضوع نابینا شدن بیماران بیمارستان نگاه گفت: یکی از خبرنگاران در جلسه گذشته در خصوص بحث نابینا شدن تعدادی از هم‌وطنان ما در یکی از بیمارستان‌های تهران سوالی را مطرح کرد که شائبه‌ای در فضای مجازی برای بعضی‌ها ایجاد کرد، لازم است که توضیحی بدهم.  طرح آن سوال و پاسخی را که من ارائه کردم در خصوص این پرونده مربوط به این عزیزان بود؛ آنجا مطرح شد بحث رسیدگی به پرونده کسانی که با آسیب روبرو شدند، هشت نفر از این ۹ نفری که نابینا شدند طرح شکایت در دادگستری کردند و پرونده تشکیل شده، برای اینکه سهم کسانی که در این قضیه مقصر بودند یا قصور کردند مشخص شود.
 
وی افزود: با توجه به اهمیتی که چشم دارد و در قانون مجازات اسلامی، اعضای زوج بدن به نوعی در جرایم غیرعمد مساوی با دیه کامل انسان است، یعنی برابر نفس شمرده شده است، این موضوع در کمیسیون پزشکی سازمان پزشکی قانونی و همین طور در دادسرای رسیدگی به جرایم پزشکی در دست رسیدگی است. به این خاطر اگر کسی مرتکب قتل غیرعمد دیگری شود، به دیه کامل محکوم می‌شود. (یک دیه انسان کامل). اگر اعضای زوج بدن کسی همین گونه به صورت غیرعمد از بین برود، (این اعضای زوج می‌تواند؛ دو تا دست، دو تا پا، دو تا چشم باشد) در حکم قانون مجازات اسلامی آمده دیه‌اش در موارد غیرعمد مساوی با نفس، مساوی با جان گرفته است.
 
جهانگیر گفت: یعنی به دلیل اهمیت موضوع، این بحث اهمیت موضوع مطرح شده بود؛ بعضی‌ها برداشت اشتباهی کرده بودند که خدایی ناکرده توهینی به جامعه عزیز نابینایان ما شده که به هیچ عنوان درست نیست. ما جامعه نابینایانمان را قابل تعظیم می‌دانیم و مورد احترام هستند. در این جامعه کسانی هستند که حتی از افراد بینای جامعه برتر و مثمر ثمرتر هستند، لذا موضوعی که مطرح شده، اصلاً خدایی ناکرده کوچکترین ارتباط و اهانتی به آن جامعه عزیز نبوده که در بعضی از جاها چنین چیزی منعکس شده بود. در قرآن کریم داریم که می‌فرمایند؛ که اگر کسی یک نفر را به قتل برساند، انگار که همه انسان‌ها را کشته، یا اگر یک نفر کسی را احیا کند، انگار همه انسان‌ها را احیا کرده است، اینجا منظور قرآن کریم این نیست که اگر یک نفر را کشتید به بقیه اهانت می‌شود، یعنی بقیه هم در ردیف اموات محسوب می‌شوند، نه! به خاطر این است که جان انسان با اهمیت است و به خاطر اهمیت نفس، خداوند چنین مثالی را زده است.
 
سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: پس ما اگر در قانون مجازات می‌گوییم اهمیت چشم و اهمیت اعضای زوج طوری است که مساوی با جان انسان است خدایی ناکرده نباید، این برداشت غلط شود که به معنای این باشد که نابینایی مساوی بی‌جان بودن انسان‌ها است؛ لذا لازم دانستم که این نکته را به اصحاب رسانه یادآور شوم و بگویم که سوالی که مطرح شده بوده، ارتباطی با جامعه شریف نابینایان نداشته و آن جامعه همچنان به عنوان عزیزان ما مورد احترام و حقوقشان باید در همه احوال رعایت شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا