(تصاویر) نگاهی به فهرست «زشت‌ترین» خودروهای تاریخ

فرادید| در تاریخ خودروسازی به دفعات اتفاق افتاده که خودروهایی به بازار عرضه شده‌اند که به دلیل طراحی نامتعارف و ظاهر عجیبشان، از نظر مشتریان «زشت» محسوب می‌شده‌اند.

به گزارش فرادید، در این مطلب ۲۳ خودرو را معرفی می‌کنیم که از نظر طراحی، زشت‌ترین خودروهای تاریخ محسوب می‌شوند. این فهرست نشان می‌دهد چگونه تصمیمات طراحی، مقررات ایمنی و هزینه‌های تولید می‌توانند منجر به خلق خودروهایی شوند که از نظر زیبایی‌شناختی موردپسند عامه مردم قرار نمی‌گیرند. 

۱. فیات مولتیپلا (Fiat Multipla) 

1

تراژدی مولتیپلا این بود که در پس ظاهر ناخوشایندش، کابینی هوشمند و جادار قرار داشت و تجربه رانندگی بدی هم ارائه نمی‌داد. اما متأسفانه، بسیاری ترجیح می‌دادند پیاده بروند تا اینکه درون آن دیده شوند! 

۲. فولکس‌واگن تایپ ۱۸۱ (Volkswagen Type ۱۸۱) 

2

این خودرو که اواخر دهه ۱۹۶۰ برای ارتش آلمان طراحی شد، در دهه ۱۹۸۰ به بازار عمومی راه یافت و در کشورهای مختلف با نام‌های Trekker و Thing شناخته میشد. این‌که چرا ارتش آلمان یا هر کس دیگری به چیزی شبیه یک جعبه فلزی روی چهار چرخ نیاز داشت، هنوز جای سؤال دارد! 

۳. نیسان کیوب (Nissan Cube) 

3

طراحی کیوب کاملاً با نامش مطابقت دارد: یک جعبه روی چهار چرخ. اگرچه از نظر کاربردی بودن برای یک خودروی کوچک مناسب بود، اما طراحی نامتقارن عقب آن، سلیقه خاصی را می‌طلبید که بسیاری از خریداران با آن کنار نیامدند. 

۴. کادیلاک سویل (Cadillac Seville) 

4

شیب رو به پایین خط شانه این خودرو سبب شد قسمت عقبش در حال ذوب شدن بنظر برسد. با این حال، برخی کلکسیونرها به آن علاقه دارند و حتی نمونه‌هایی از آن با قیمت بیش از ۱۰ هزار پوند فروخته می‌شود. 

۵. سابارو اوتوبائو (Sbarro Autobau Concept) 

5

این طرح متعلق به دهه ۱۹۸۰ نیست، بلکه در نمایشگاه خودروی ژنو ۲۰۱۰ معرفی شد. خودروی Autobau یک موتور قدرتمند ۱۲ سیلندر از فراری داشت، اما با وجود این قدرت آن (۵۰۰ اسب بخار) در مقایسه با سوپراسپرت‌های امروزی چندان زیاد محسوب نمی‌شود. 

۶. کرایسلر پی‌تی کروز (Chrysler PT Cruiser) 

6

این خودرو تلاش نافرجامی از کرایسلر برای احیای جذابیت خودروهای هات‌راد دهه ۱۹۵۰ بود. اما تنها جادویی که این خودرو داشت این بود که آرزو می‌کردید بتوانید آن را ناپدید کنید! 

۷. آستون مارتین لاگوندا (Aston Martin Lagonda) 

7

در دهه ۱۹۸۰، آستون مارتین لاگوندا که حالا بین کلکسیونرها ارزش بالایی دارد (بیش از ۱۰۰ هزار پوند)، یکی از نامطلوب‌ترین طراحی‌های این برند بود. البته فضای داخلی آن بسیار آینده‌نگرانه بود، با داشبورد دیجیتالی و فرمان تک‌پره‌ای. 

۸. نیسان اس-کارگو (Nissan S-Cargo) 

8

خودروی Nissan S-Cargo شبیه یک نسخه‌ی تبدیل‌شده از ون پاپموبایل است که از نظر ظاهری جذابیت کمتری دارد. تنها چیزی که می‌توانست آن را بدتر کند، یک نسخه ویژه با طراحی شبیه به نقاشی‌های پیکاسو و نامی بی‌مزه بود. 

۹. فیات ۶۰۰ مولتیپلا مارینلا (Fiat ۶۰۰ Multipla Marinella)

9

این خودرو که سال ۱۹۵۸ تولید شد، شاید در نگاه اول بامزه به نظر برسد، اما بیشتر شبیه یک وسیله‌ی بازی در شهربازی است تا خودرویی برای خیابان‌های عمومی! 

۱۰. پلیموث پروولر (Plymouth Prowler) 

10

پروولر در دهه ۱۹۹۰ با الهام از خودروهای آمریکایی دهه ۱۹۵۰ عرضه شد اما از نظر بصری هرگز جذاب نبود. ناگفته نماند که برند پلیموث هم مدت کوتاهی پس از آن از بین رفت! 

۱۱. تسلا سایبرتراک (Tesla Cybertruck) 

11

طرفداران ایلان ماسک ممکن است این خودرو را دوست داشته باشند، اما طراحی آن بیشتر شبیه یک طرح کودکانه است که با خط‌کش کشیده شده! علاوه بر این، تولید پنل‌های زاویه‌دار آن مشکلات زیادی ایجاد کرده که هنوز هم حل نشده‌اند. 

۱۲. سانگ‌یانگ رودیوس (SsangYong Rodius) 

12

ون‌ها لازم نیست زشت باشند اما رودیوس با طراحی عجیب خود، مانند انگشتی که چندین بار با چکش ضربه خورده به نظر می‌رسد! 

۱۳. رولزرویس کامارگ (Rolls-Royce Camargue) 

13

قاعدتاً ترکیب رولزرویس و طراحی ایتالیایی باید موفقیت‌آمیز باشد، اما کامارگ ۱۹۷۵ نتیجه‌ای ناامیدکننده داشت. این خودرو از نظر مشتریان بازار خودرو مانند چند یخچال به‌هم‌جوش‌خورده به نظر می‌رسید و قیمت بالایی هم داشت! 

۱۴. فورد اسکورپیو نسل دوم (Ford Scorpio Mk2) 

14

این خودرو که سال ۱۹۹۴ معرفی شد، با طراحی عجیب جلوی خود به قورباغه‌ای با دهان باز تشبیه شد و همچنان یکی از زشت‌ترین خودروهای تاریخ فورد به شمار می‌رود. 

۱۵. Sin S۱

15

شرکت Sin Cars خودرویی سبک به نام S۱ ساخته که برای جاده و پیست طراحی شده و از یک ساختار مدولار بهره می‌برد. این خودرو امکان انتخاب اجزای مختلف مانند شاسی، سیستم انتقال قدرت و طراحی بدنه را به خریداران می‌دهد. با این حال، از طراحی بدنه آن به شدت انتقاد شده است. 

۱۶. Marcos Mantis

16

فرانک کاستین، مهندس هوافضا به اصول طراحی سنتی توجه نمی‌کرد و معتقد بود برخی از شیک‌ترین اشکال ارودینامیکی همیشه زیبا نیستند. نمونه بارز این دیدگاه، Marcos Mantis مدل ۱۹۶۸ بود؛ خودرویی سریع و دو نفره که طراحی زاویه‌دار و پائین آن برای بازار هدف (مدیران جوان) جذابیتی نداشت. 

۱۷. Shamrock

17

Shamrock ایده‌ای امیدوارکننده داشت: استفاده از نیروی کار ارزان ایرلندی برای ساخت خودرویی با طراحی مدرن و قطعات مکانیکی امتحان‌شده برای بازار رو به رشد ایالات متحده در آن زمان. اما این خودرو به‌دلیل طراحی بسیار زشت، شبیه یک نسخه کوچک‌شده از خودروهای بزرگ آمریکایی دهه ۵۰ شد. در نهایت، پس از ساخت تنها ده خودرو، شرکت تعطیل شد و قطعات اضافی آن در دریاچه‌ای انداخته شد. 

۱۸. Bond Minicar 

18

Bond Minicarیک خودروی سه‌چرخ بود که توسط شرکت Sharp’s Commercials برای پاسخ به نیازهای جمعیت فقیر بریتانیا تولید شد. این خودروهای لرزان و دودزا تا ۱۹۶۶ تولید می‌شدند، اما با ظهور خودروهایی مانند BMC Mini و بهبود اقتصاد، محبوبیت سه‌چرخ‌ها کاهش یافت. 

۱۹. Saab ۹-۵ (۲۰۰۶ facelift)

19

سال ۲۰۰۶، Saab ۹-۵ هنوز خودرویی خوب و زیبا بود، اما نیاز به به‌روزرسانی طراحی داشت که چندان موفقیت‌آمیز نبود. تغییرات بیشتر جلوی خودرو اعمال شد که شامل طراحی جدید چراغ‌ها میشد و سبب شد خودرو ظاهری شبیه عینک‌های Dame Edna پیدا کند. 

۲۰. Triumph Mayflower

20

Triumph Mayflowerخودرویی بود که پس از جنگ جهانی برای فروش به آمریکایی‌ها طراحی شده بود، اما به‌دلیل ظاهر زشت و کند، نتوانست موفقیت زیادی پیدا کند و فروش آن کم بود. 

۲۱. BMW i۷

21

BMW i۷ ویژگی‌های خوبی مانند قدرت و عملکرد عالی، فضای داخلی شیک و سواری راحت داشت، اما طراحی جلو خودرو با گریل بزرگ و چراغ‌های دوگانه آن ظاهری زشت به آن داده بود. 

۲۲. Lincoln MKT

22

Lincoln MKT سال ۲۰۱۰ طراحی شده بود و گریل بسیار بزرگی داشت که بیشتر شبیه طراحی‌های دهه ۱۹۴۰ بود. این طراحی سال ۲۰۱۰ چندان مناسب نبود و شبیه Chrysler PT Cruiser بود که به‌عنوان خودرویی زشت شناخته می‌شد. 

۲۳. Mitsuoka Galue

23

Mitsuoka خودرویی به نام Galue ساخته که طراحی قدیمی و عجیبی دارد. این خودرو شبیه Bentleyهای دهه ۵۰ است و مدل ۲۰۱۰ آن با پیشانی بلندش ظاهری کاملاً زشت دارد.

مترجم: زهرا ذوالقدر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا