تعلل و وقت‌کُشی در هوشمندسازی سواحل شمال

تعلل در اجرای سامانه ملی هوشمندسازی سواحل در حالی است که هرساله دریای مازندران و شمال قربانیان زیادی می گیرد.
 
به گزارش مهر، با پایان فصل شنا و تعطیلی طرح‌های دریا، هوشمندسازی سواحل شمالی نیز به بوته فراموشی رفت و به دلایل متعدد اجرای این طرح ضروری در شمال مسکوت مانده است.
 
استان‌های شمالی بیش از ۷۰۰ کیلومتر نوار ساحلی وجود دارد و ۹۰ درصد از مسافران شمال برای بهره مندی از جاذبه‌های دریا به این مناطق سفر می‌کنند و از سوی دیگر هرساله شمار قابل توجهی نیز به دلیل شنا در مناطق حادثه خیز و یا ساعت تعطیلی طرح‌های دریا، جان خود را از دست می‌دهند.
 
اگرچه آمار غریق طی سال‌های اخیر در استان‌های شمالی و مازندران روند نزولی داشته اما مرگ یک انسان نیز در دریا پسندیده نیست و برای مدیریت سواحل و کاهش حوادث، طرح هوشمندسازی سواحل در چندسال اخیر روی میز و دستور کار قرار گرفته است.
 
سامانه کنترل و مدیریت هوشمندسازی سواحل یک طرح ملی و کشوری است که با ایده و نظر هیئت نجات غریق و غواصی استان مازندران و توسط نیروهای بومی دانشگاه مازندران طراحی شده است. این طرح دارای کاربردهای زیادی است.
 
تعلل و وقت‌کُشی در هوشمندسازی سواحل شمال
 
از آنجایی که سالانه در فصل‌های مسافرخیز و تعطیلی‌ها، شهرهای ساحلی مازندران بیشترین سرانه جذب توریست و گردشگران را از سراسر کشور به خود اختصاص می‌دهد از شاخصه‌های مهم این سامانه، می‌توان به رصد آنلاین اتفاقات سواحل اشاره کرد که سبب سهولت در امر امداد و نجات خواهد شد.
 
با یک نگاه به سال‌های گذشته می‌توان گفت که هم‌وطنانمان به علت عدم آشنایی به فن شنا متأسفانه جان خود را در دریا از دست می‌دهند و هوشمند سازی سواحل می‌تواند به کاهش آمار غریق کمک شایانی بکند. چرا که مرگ حتی یک انسان هم زیاد است.

چرا طرح ملی کنترل و مدیریت هوشمند سواحل در مازندران اجرا نشده است؟

در حالی که این دست حوادث در سایر کشورهای ساحلی و اروپایی با طرح‌های مشابه به ندرت اتفاق می‌افتد و اکنون سوال این است چرا این طرح ملی که به تأیید وزارت کشور رسیده و اعتبار ۵ میلیاردی آن نیز به حساب اداره کل ورزش و جوانان استان مازندران واریز شده اجرایی نشده است.
 
علی رجبی مدیر کل ورزش و جوانان مازندران در پیگیری خبرنگار مهر درباره دلایل اجرایی نشده طرح ملی کنترل هوشمند سواحل می‌گوید: مبلغ فوق مربوط به اداره ورزش و جوانان است و ورزش و جوانان در حال انجام اقدامات آن برای طرح ساماندهی ساحل است زیرا بودجه از وزارت کشور آمده و مجری آن اداره کل ورزش و جوانان با نظارت استانداری است.
 
رجبی در پاسخ به اینکه چرا طرح ساماندهی سواحل با تأخیر چندماهه هنوز اجرا نشده است، اظهار داشت: بودجه‌ای که وزارت کشور به حساب ورزش و جوانان ریخت متعلق به نجات غریق و طرح ساماندهی ساحل نیست و این مبلغ با نظارت سازمان بازرسی و دیوان محاسبات، صرف ورزش استان می‌شود و در خصوص این موضوع نیز نظر سازمان بازرسی این است که طرح توسط ورزش و جوانان اجرا شود و باید اجرا با تفاهم‌نامه فی مابین باشد.
 
تعلل و وقت‌کُشی در هوشمندسازی سواحل شمال

سه تفاهمنامه امضا کردیم اما بودجه را ندادند

در عین حال هیئت نجات غریق مازندران نظر دیگری دارد و با اظهار اینکه بودجه ۵ میلیاردی متعلق به هیئت نجات غریق ۷ استان ساحلی کشور است، گفت: صراحتاً اعلام می‌کنم یکطرفه تا به امروز ۳ تفاهم نامه با اداره کل ورزش و جوانان مهر و امضا زده‌ام که به دست مدیر اداره هم رسیده و این بودجه طبق مدارک و اسناد موجود انحصاراً به هیئات نجات غریق و طرح هوشمندسازی سواحل تخصیص داده شده است.
 
وی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: اداره ورزش و جوانان یا موظف به ادای تکلیف است و یا ارجاع بودجه به مبدا که متأسفانه هنوز اقدامی صورت نگرفته است.
 
کریمیان گفت: برای واریز بودجه تخصیص یافته و اجرای طرح هوشمند سازی سواحل دو اقدام لازم است که یکی امضای تفاهم نامه فی مابین و دومی حساب رسمی بوده که هر دو انجام شده است.
 
وی ادامه داد: در عین حال مدیرکل ورزش و جوانان طی نامه‌ای اعلام کرد که طبق تفاهم نامه قبلی و حسابرسی‌های انجام شده مشکلی برای واریز پول به هیئت نجات غریق مازندران وجود ندارد.
 
تعلل و وقت‌کُشی در هوشمندسازی سواحل شمال
 
رئیس هیئت نجات غریق مازندران با عنوان اینکه اجرای طرح ملی مدیریت هوشمند سواحل برای کاهش آسیب‌های اجتماعی و مرگ ناشی از غریق کمک به سزایی می‌کند، گفت: سامانه کنترل و مدیریت هوشمندسازی سواحل یک طرح ملی و کشوری است که با ایده و نظر هیئت نجات غریق و غواصی استان مازندران و توسط نیروهای بومی دانشگاه مازندران طراحی شده است.
 
وی افزود: این طرح ملی نه تنها باعث سربلندی و افتخار برای مازندرانی‌ها است بلکه کاربردهای بسیار مهمی دارد که به نجات جان مردم مربوط می‌شود.
 
رئیس هیئت نجات غریق استان مازندران در پایان اذعان کرد: بیش از ۲۰ مکاتبه بین ما و وزارت کشور، استان‌های ساحلی و اداره کل ورزش صورت گرفته و با اینکه مشخص شده است که بودجه برای هیئت نجات غریق مازندران برای اجرای طرح هوشمندسازی سواحل است و باید به دست مجری برسد اما هنوز نمی‌دانیم دلیل و گیر انجام نشدن و به تأخیر افتادن این حکم چیست.
 
سال جاری و در فصل تابستان و شنا ۲۱ نفر در دریای مازندران جان باختند و ۷۶ درصد این افراد را غیربومی‌ها تشکیل می‌دهد که شناختی از مناطق حادثه خیز ساحلی ندارند و اجرای طرح ساماندهی و مدیریت سواحل در کاهش حوادث در دریا و تسریع در فرایند امداد و نجات تأثیر بسزایی دارد و اگر متولیان امر دست از اختلاف و یا گروکشی‌ها بردارند، اجرای این پروژه ملی عوائد و نفع بی شماری برای هموطنان در استان‌های ساحلی خواهد داشت.
 
در حال حاضر ناجیان غریق با امکانات اولیه نظیر سوت و پرچم و یا خواهش و تمنا از مسافران و بومی‌ها مبنی بر پرهیز از شنا در مناطق حادثه خیز به انجام وظیفه می‌پردازند و هوشمند سازی مدیریت سواحل، تحولی در این فرایند ایجاد می‌کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا