تغییرات شگرف دبی شهری برای پیاده روی / بازگشت به شیوه اصلی زندگی (فیلم)
عصر ایران ــ در گذشته، پیادهروی برای مردم دبی نه تنها یک انتخاب بلکه شیوه اصلی زندگی بود. بازارهای شلوغ و پرجنبوجوش حکم رگهای شهر را داشتند که خون زندگی را در آن به جریان میانداخت. این مسیرها، محلهها و فرهنگها را به هم متصل میکردند و به عنوان الهامبخش دستاوردهای کنونی به شمار میرفتند. طرحی که از سوی شیخ راشد و بعد شیخ محمد ترسیم شد، اکنون در تلاش است تا رابطه شهروندان و محیط را در بستر زمان بازتعریف کند.
فیلم گزارش را اینجا ببینید
امروزه دبی با پروژه «پیادهروی دبی» در پی بازسازی این ارتباط تاریخی است. این پروژه به ویژه در منطقه تاریخی «الراس»، جایی که میراث فرهنگی و بازارهای تاریخی به هم میرسند، تجلی یافته است. تلاش برای بازسازی شهر دبی از عناصری استفاده کرده که نقش هویت منحصربهفرد شهر را تداعی میکند. پیادهروهای جذاب و حتی تغییرات کوچک همگی بخشی از جذابیت پایدار منطقه الراس به شمار میآیند.
طراحی پیادهروها با توجه به مفهوم اصیل خیابان صورت گرفته است. این پیادهروها با سایهبانهایی برای استراحت عابران و فضای سبز طبیعی تزیین یافتهاند و مجهز به امکانات پارکینگ برای وسایل نقلیه هستند. همچنین سیستمهای کنترل دما و گالریهایی برای نمایش آثار هنری در این نقاط وجود دارد. فناوریهای تعاملی نیز برای ارائه اطلاعات تاریخی و آثار دیدنی در نظر گرفته شده است.
پروژه پیادهروی دبی به عنوان یک پل نمادین برای تجسم عظمت موزه آینده دبی، معروف به «فیوچر لوپ» در نظر گرفته شده است. این مسیر با توسعه زیرساختی و اقتصادی شهر هماهنگ خواهد شد. پروژه تکمیلی خیابان المستقبل و میدان مرکز تجاری تا سال ۲۰۲۶ به بهرهبرداری میرسد و ۲۵۰ هزار شهروند از مزایای آن بهرهمند خواهند شد. این طرح بر بهبود سفر شهری متمرکز است و مدتزمان تردد با ماشین را از ۸ دقیقه به ۳ دقیقه کاهش میدهد.
پیادهروهای بلندتر از سطح زمین و مجهز به سیستم تهویه و خنککننده، به منظور افزایش تعامل شهروندان و کاهش مسافت طراحی شدهاند. با ایجاد فضای سبز و حمایت از حملونقل سبک، این پروژه به ارتقای کیفیت زندگی تا استانداردهای بینالمللی کمک خواهد کرد و فرصتهای سرمایهگذاری و تجاری جدیدی را فراهم خواهد ساخت.
این ابتکار مطابق با طرح بزرگ شهری سال ۲۰۴۰ دبی اجرا میشود تا رفاه شهروندان را افزایش داده و مفهوم «شهر ۲۰ دقیقهای» را محقق سازد. شعار این پروژه نیز با افتخار چنین است: “در دبی زندگی کن و در آن قدم بردار”.