تماشای مسیر حرکت هوا در ریه بهصورت زنده (+ عکس)
محققان دانشگاه نیوکاسل انگلستان، موفق شدند که نحوه جابهجایی هوا در ریه افراد مبتلا به بیماریهای تنفسی مثل آسم، بیماری مزمن انسدادی ریه و دریافتکنندگان پیوند ریه را بهثبت برساند. آنها به این منظور از گاز خاصی به نام پرفلوئوروپروپان استفاده کردند که با استفاده از یک دستگاه MRI قابل ردیابی است.
به گزارش دیجیاتو، بیماران میتوانند بدون هیچ مشکلی اقدام به تنفس این گاز بیضرر کنند و سپس اسکنر، مسیر حرکت گاز در ریه آنها را آشکار سازد.
پروفسور «پیت تلوالیس» که سرپرست این پژوهش بوده است، میگوید: اسکنهای ما میتواند نواحی دارای مشکل در تهویه داخل ریه افراد مبتلا به بیماریهای تنفسی را نشان دهد. همچنین میتوان فهمید که کدام یک از بخشهای ریه در طی روند درمان، بهبود پیدا کردهاند. برای مثال وقتی ریه بیمار مبتلا به آسم را با این تکنیک بررسی میکنیم، قادر هستیم از مسیر ورود و خروج هوا بفهمیم که کدام قسمتها عملکرد بهتری را نسبت به گذشته کسب کردهاند.
یکی دیگر از کاربردهای بالقوه تکنیک تصویربرداری مذکور، تشخیص زودهنگام مشکلات ریه در افرادی است که پیوند ریه دریافت کردهاند. پس زدن بافت پیوندی توسط سیستم ایمنی فرد دریافتکننده، یکی از مشکلات رایجی است که بیماران تحت پیوند با آن مواجه میشوند. پژوهشگران ثابت کردهاند که در طی این فرایند، مسیرهای هوایی کوچک در ریه آسیب میبینند و نرخ جابهجایی گازها در آنها کاهش پیدا میکند. محققان امیدوارند با تشخیص زودهنگام، بتوانند از پس زدن بافت پیوندی جلوگیری بهعمل آورند.