حتی کیهان هم از جریمههای قانون حجاب خجالت میکشد!
عصر ایران؛ یادداشت وارده- اگر کانال تلگرامی روزنامۀ وزین کیهان را ملاحظه کنید با موضوع جالبی روبهرو خواهید شد.
احتمالاً تصور میکنید میخواهیم بگوییم چرا روزنامۀ حامی فیلترینگ پیامرسانهای غیرخودی در تلگرام حضور دارد یا چرا روزنامهای با این قدمت در کانال تلگرامی خود تنها ۴ هزار عضو دارد؟ نه! غرض، اینها نیست چون احتمالاً خواهند گفت به خاطر مقابله با دشمنان حضور دارند تا عرصه را به تمامی وانگذارند آن هم وقتی که ۸۰ درصد مردم بیاعتنا به فیلترینگ و با فیلترشکن در تلگراماند آنان چرا نباشند؟! یا قِلّـت اعضا به خاطر آن است که مدتی نبودند و وقتی برگشتند مرغ از قفس پریده بود و بیش از این نتوانستند جذب کنند.
آن نکتۀ جالب اما این است که در دو هفتۀ اخیر که بحث ابلاغ و اجرای قانون حجاب و تن ندادن دولت پزشکیان به این قانون تحقیرآمیز و غیرحقوقی مطرح است و موجی عظیم و متنوع در نفی و طرد آن برخاسته کانال تلگرامی کیهان کوشیده مواردی را معرفی کند تا نشان دهد خیلی هم ترسناک و ضد زن نیست و این یعنی حتی اینها هم از بخشهای جریمهای آن خجالت میکشند!
کما اینکه در این دو هفته و ذیل عنوان “قانون حجاب چه میگوید؟“ تنها این چند مورد را برجسته کردهاند:
-ماده ۱۱. تسهیلات ازدواج دانشجویی و خوابگاه متأهلی
-ماده ۳۲. هیچ رانندهای به خاطر رفتار خارج از عرف مسافر جریمه نمیشود بلکه موظف است تذکر دهد و اگر نپذیرفت تذکر را ثبت کند.
مواد دیگر:
-محکومیت مضاعف برای آقازادههای هنجارشکن
-افزایش خدمات رفاهی بانوان
– معافیت مالیاتی برای “پوشاک عفیف”
البته توضیح ندادهاند این آخری یعنی چه و منظور از “پوشاک عفیف” چیست؟ یعنی لباس خوابی که شخص در خانه میپوشد ناعفیف است؟ یا لباس زیر -که هر انسان مدرنی طبعاً بر تن دارد- عفیف نیست؟ آخر مگر میتوان به پوشاک هم صفت انسانی داد؟ عفیف بودن و نبودن به نوع استفاده شخص بستگی دارد و مثل چاقوست که یکی با آن خیار پوست میکند و دیگری شکم میدرد و نمیتوان گفت معافیت مالیاتی برای کارد کره خوری! لباس هم که به خودی خود عفیف و ناعفیف نیست! بستگی دارد به این که کجا پوشیده شود. ظاهرا نویسندگان قانون، سریالهای تلویزیون ایران را مبنا قرار داده و خیال کردهاند خلقالله با همان لباس بیرون در خانه هم میگردند یا به رختخواب میروند!
(دوستی که در میدان ۷ تیر مانتوفروشی دارد میگفت مأمور مؤاخذه میکرد که چرا مانتوی تنگ میفروشی؟ گفتم: وقتی تنِ کسی نرفته شما از کجا متوجه میشوید تنگ است یا گشاد؟! همان دوست البته میگوید کار وبار او کساد شده چون مانتوی اداری و روپوش رسمی فروش دارد ولی از مانتوی غیر اداری به شکل سابق کمتر استقبال میشود و نوع پوشش زنان و دختران تغییر کرده مگر بانوانی که زیر چادر هم مانتو میپوشند).
ملاحظه میکنید که کیهان هم از بیان بخشهای جریمهای قانون حجاب و عفاف خجالت میکشد و گشتهاند و گشتهاند و تنها چند ماده را برجسته کردهاند که استثنائاً اشارتی به بگیر و ببند ندارد و اگر هم دارد متوجه شهروندان عادی نیست مثلا کلی کیف کردهاند از این بند:
-محکومیت مضاعف برای آقازادههای هنجارشکن.
(یعنی تصور کنید دختری در خیابان راه میرود. شال او افتاده. پاسبان قبض جریمه صادر میکند. شغل پدر را که میپرسد متوجه میشود پدر او آقازاده است و جریمه را چند برابر میکند!)
مضحک نیست؟! بگذریم از این که خیلی از مأمورین اصلا اسم فرمانده بالاتر خودشان را هم نمیدانند چه رسد به این که بدانند فلان نماینده که با چند هزار رأی به مجلس آمده کیست تا متوجه شوند مرتکب جرم شالافتادگی دختر اوست یا نه.
جدای این مگر اصطلاح “آقازاده” در قوانین ما تعریف شده؟ طرف، امروز وزیر است و فردا نیست و حتی مثل دو وزیر دولت سابق -مورد علاقه کیهان- شاید پروندۀ اقتصادی هم داشته باشند. بچههای این دسته از افراد در وضعیت کنونی هم آقازاده محسوب میشوند یا نه؟!
وقتی ذرهبین برداشتهاند تا از بین حجم انبوهی از تهدیدات و تحدیدات این قانون چهار موردی را پیدا کند که داغ و درفشِ کمتری دارد یعنی خودشان هم از دستپُختِ مضحکشان خجالت میکشند.
البته خوشبختانه خبر رسیده با تن ندادن دولت به ابلاغ و اجرای آن متوقف شده و به شورای عالی امنیت ملی رفته چون بیم تنشهای اجتماعی و تشدید تعارضات بر آن مترتب است و دولت نمیتواند در کنار بیبرقی و توجیه جامعه به گران شدن بنزین برای لباس مردم هم تعیین تکلیف کند.
به قول مهندس ضرغامی برخی قوانین بعد از مدتی متروک میشوند ولی بعضی مانند این از ابتدا متروکاند! نکته این است: دو هفته گشتهاند و گشتهاند چهار تا بندی را که بگیر و ببند ندارد پیدا کردهاند!
حکایتی هم به سیاق روزنامۀ متبوع کانال تلگرامی مذکور:
به یکی گفتند چرا این قدر سرت را به دیوار میکوبی و بعد به خودت استراحت میدهی؟ گفت: نمیدانی وقتی نمیکوبم چه آرامشی دارم!