سه مرحله تا پایان جنگ غزه: توافق اسرائیل و حماس در آستانه نهایی شدن

 یک رسانه عبری‌زبان با استناد به گزارش‌های منتشرشده اعلام کرد توافق در حال نهایی‌شدن دربرگیرنده عقب‌نشینی اسرائیل از محور فیلادلفیا و آزادی نظامیان زن اسیر نزد حماس خواهد بود.

به گزارش تسنیم، شبکه ۱۴ تلویزیون رژیم صهیونیستی با استناد به گزارشی که امشب در رسانه‌های عربی منتشر شده است، اعلام کرد؛ مذاکرات جاری بین اسرائیل و حماس در رابطه با آتش‌بس و مبادله اسرا به نقطه شبه‌نهایی خود رسیده است و در زمان حاضر تمرکز اصلی این مذاکرات که با میانجیگری قطر و مصر در دوحه برگزار می‌شود بر مسئله سازوکارهای اجرایی توافق است و طرف‌های بین‌المللی است که قرار است بر اجرای آن نظارت کنند.

براساس پیش‌نویس شبه‌نهایی‌شده این طرح که این رسانه عبری‌زبان به‌نقل از روزنامه سعودی الشرق آن را منتشر کرده است، توافق در سه مرحله اجرا خواهد شد؛ مرحله اول به‌عنوان بخش بشردوستانه تعریف و نام‌گذاری شده است و قرار است ۶ هفته به‌طول بینجامد و دربرگیرنده ورود کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه و آزادی شماری از اسرای غیرنظامی و نظامیان زن زنده و کشته‌شده خواهد بود، در مقابل اسرائیل صدها اسیر فلسطینی را آزاد خواهد کرد و عقب‌نشینی جزئی از محور فیلادلفیا را انجام خواهد داد، با این حال نظامیان اسرائیل برای جلوگیری از بازگشت حماس در مناطق خاصی از نوار غزه باقی خواهند ماند، اما به آوارگان اجازه بازگشت به مناطق خود در شمال نوار غزه و شهر غزه داده خواهد شد.

در مرحله دوم، تعداد دیگری از اسرا آزاد خواهند شد، در این مرحله نظامیان اسیر اسرائیلی آزاد می‌شوند و اسرائیل هم تعداد زیادی از اسرای فلسطینی را آزاد خواهد کرد.

در زمان حاضر اسرائیل به‌دنبال آن است که برخی از اسرای آزادشده را به خارج از یهودا و سامره و غزه اخراج کند مسئله‌ای که با مخالفت حماس مواجه شده است و هنوز چانه‌زنی در مورد آن ادامه دارد،
علاوه بر آن در این مرحله اسرائیل باید عقب‌نشینی خود را از غزه تکمیل و فقط نیروهای خود را در مرزهای شرقی و شمالی آن مستقر کند.

در مرحله سوم که به‌مثابه پایان جنگ و آغاز بازسازی غزه است، محاصره نوار غزه به‌شکل تدریجی برچیده خواهد شد و گذرگاه‌ها به‌شکل کامل گشوده خواهند شد، سازوکار اداره نوار غزه نیز تدوین می‌شود و گذرگاه رفح هم از طریق هماهنگی بین تشکیلات خودگردان، مصر و اتحادیه اروپا گشوده می‌شود تا براساس سازوکار تدوین‌شده در سال ۲۰۰۵ فعالیت خود را از سر بگیرد.

پیش‌بینی می‌شود اداره نوار غزه از طریق کمیته مستقلی تحت‌نظر تشکیلات خودگردان و با حمایت مصر و دیگر کشورهای عربی تشکیل شود و فعالیت خود را آغاز کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا