(عکس) کشف فسیل های ۳۷۷ میلیون ساله درختان باستانی

ژئوپارک جهانی یونسکو ریویرا در انگلستان، با کشف فسیل‌های درختان باستانی که اجداد نخل‌ها هستند، فصل جدیدی را در تاریخچه زمین‌شناسی غنی این منطقه گشوده است. این کشف، درک ما از گذشته این منطقه را عمیق‌تر کرده و به بازنویسی روایت زمین‌شناسی آن کمک شایانی می‌کند.

ژئوپارک توربی، واقع در جنوب دِوون، از پیش به عنوان یکی از زیباترین و شگفت‌انگیزترین ژئوپارک‌های جهان شناخته می‌شد. اما این کشف جدید، بر اهمیت جهانی این منطقه افزوده است.

کارشناسان توربی اعلام کردند که فسیل‌هایی از ریشه و پوست درختانی متعلق به گونه‌ای از گیاهان باستانی به نام لایکوپسید را در این ژئوپارک کشف کرده‌اند. این درختان که حدود ۳۷۷ میلیون سال پیش در این منطقه می‌روییدند، با ارتفاع تقریبی ۱۳ فوت (حدود ۴ متر)، شباهت زیادی به نخل‌های امروزی داشتند، با این تفاوت که قد کوتاه‌تری داشتند. جالب توجه است که این درختان باستانی نقش مهمی در تشکیل زغال‌سنگ نیز داشته‌اند.

130_11zon

کشف فسیل های درختان باستانی در ژئوپارک بریتانیا، موجی از هیجان را در میان محققان ایجاد کرده است. این فسیل‌ها که اجداد باستانی نخل‌های امروزی محسوب می‌شوند، حاوی اطلاعات بی‌نظیری درباره محیط باستانی منطقه توربی هستند. این یافته جدید، تصورات پیشین دانشمندان را درباره این منطقه به چالش کشیده است.

دکتر کوین پیج، دانشمند ارشد و عضو هیئت تحقیقاتی دانشگاه اکستر، در حین بررسی‌های علمی در این ژئوپارک، به طور اتفاقی به این گنجینه پنهان در دل سنگ‌ها برخورد کرده است. با توجه به اهمیت بالای این کشف، فسیل‌ها برای مطالعات بیشتر به موزه تورکی منتقل شده‌اند.

گروهی متشکل از متخصصان دانشگاه‌های اکستر، پلیموث، کاردیف و لیل، به همراه نمایندگانی از سازمان Natural England، با هدف حصول بهترین و مناسب‌ترین نتایج برای این یافته ارزشمند، گرد هم آمدند.

پس از بازدیدهای میدانی و تبادل نظرهای تخصصی، طرحی جامع برای بازیابی فسیل‌ها تدوین شد. این اقدام به دلیل قرارگیری فسیل‌ها در معرض خطر فرسایش ناشی از طوفان‌های زمستانی، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر بود. با توجه به اهمیت بین‌المللی این منطقه به عنوان یک چشم‌انداز حفاظت‌شده، تیم متخصصان با همکاری زمین‌شناسان مجرب، اقدامات لازم را برای بالابردن ایمن فسیل‌ها از روی صخره با استفاده از وینچ به انجام رساندند تا اطمینان حاصل شود که عملیات برداشت با دقت و بدون آسیب به فسیل‌ها انجام می‌شود.

131_11zon

فسیل های درختان باستانی در ژئوپارک جهانی یونسکو، به عنوان گنجینه‌ای از اطلاعات درباره تنوع چشم‌انداز این منطقه در گذشته‌های دور به شمار می‌روند. این فسیل‌ها، پنجره‌ای رو به گذشته‌ای حدود ۳۷۷ میلیون سال پیش می‌گشایند و تصویری واضح از شکل و شمایل آن دوران را به تصویر می‌کشند.

دکتر کوین پیج در بیانیه مطبوعاتی گفت:

اهمیت این فسیل‌ها در آن است که بینش‌های ارزشمندی را در مورد محیط باستانی منطقه توربی در اختیار ما قرار می‌دهند. به عنوان مثال، وجود جزایر آتشفشانی پوشیده از درختان در آن زمان، یکی از مهمترین یافته‌های این تحقیق است. این احتمالاً اولین مدرک دال بر وجود یک جزیره متروکه از دوران Devonian با پوشش گیاهی است و کشفی بسیار قابل توجه محسوب می‌شود.

فسیل های درختان باستانی در موزه تورکی نگهداری خواهند شد تا مطالعات گسترده و عمیق‌تری روی فرآیندهای زمین‌شناسی که ژئوپارک جهانی یونسکو ریویرا انگلیس را شکل داده‌اند انجام شود. این تحقیقات، نگاهی دقیق‌تر به تحولات زمین‌شناسی این منطقه خواهد داشت.

منبع: خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا