لابی صهیونیستی”اتحاد علیه ایران هسته ای”: رشد ۱۱ درصدی صادرات نفت ایران در سال ۲۰۲۴ به رغم تلاش های گسترده ما
لابی اسرائیلی ” اتحاد علیه ایران هستهای” (UANI) که در آمریکا به عنوان یک سازمان غیردولتی ضدایرانی فعالیت دارد، با انتشار گزارشی نسبت به افزایش ظرفیت ناوگان صادرات نفت ایران طی سال های گذشته هشدار داده و خواستار به کار بستن روش های جدید برای جلوگیری از صادرات نفت ایران شده است.
به گزارش عصرایران، این لابی صهیونیستی که خود را درخط مقدم ردیابی ناوگان نفتکشهای اشباح و صادرات نفت ایران می داند، در گزارش سالانه خود درباره تحریم های نفتی ایران، به رشد چشمگیر ناوگان نفتکشهای اشباح ایران اشاره کرده و گفته ایران در دوران ریاست جمهوری بایدن بیش از ۲ میلیارد بشکه نفت خام صادر کرده است.
این نهاد ضدایرانی خواستار همکاری جهانی و راهبردهایی فراتر از “روشهای اجرایی سنتی” تحریم های ثانویه آمریکا علیه صادرات نفت ایران شده است.
این گروه گفته در نوامبر ۲۰۲۰، تنها ۷۰ نفتکش خارجی درگیر در تجارت نفتی ایران را شناسایی کرده بوده در حالی که اکنون این تعداد به ۴۷۷ نفتکش افزایش یافته است. بر اساس این گزارش، تنها در سال ۲۰۲۴، این گروه ۱۳۲ کشتی جدید در تجارت نفتی ایران را شناسایی کرده است.
بر اساس گزارش سالانه UANI، تلاشهای اطلاعاتی آنها منجر به لغو ۳۳۰ پرچم و همچنین تحریم ۱۳۹ نفتکش جدید فعال در صادرات نفتی ایران شده است. UANI می گوید از ۱۳۹ نفتکش تحریم شده در سال جاری، ۱۱۰ نفتکش در فهرست “نفتکش های اشباح” شناسایی شده است. این گزارش می گوید که هنوز ۳۲۵ کشتی فعال در صادرات نفتی ایران شناسایی نشده اند.
علیرغم تلاشها و تا حدی به دلیل اجرای ضعیف تحریم ها، این گروه محاسبه میکند که صادرات نفت ایران در سال ۲۰۲۴، با ۱۰.۷۵ درصد رشد به ۵۸۷ میلیون بشکه رسیده است.
چین همچنان بزرگترین مقصد صادرات نفتی ایران است و درصد تجارت خود را با دریافت ۵۳۳ میلیون بشکه افزایش داده است، که بر اساس گزارش UANI واردات نفت چین از ایران در سال ۲۰۲۴ در مقایسه با سال قبل،۲۴ درصد افزایش یافته است.
UANI می گوید چین به تنهایی ۹۱ درصد از کل صادرات نفت ایران را به خود اختصاص داده است؛ در حالی که این رقم در سال ۲۰۲۳ ، ۸۳ درصد بوده است.
بر اساس گزارش UANI، یکی از تغییرات عمده ای که در سال ۲۰۲۴ نسبت به سال های گذشته در زمینه صادرات نفت ایران روی داده، اتکای بیشتر به شرکت ملی نفتکش ایران (NITC) برای انتقال نفت از ایران است و تا حدی به دلیل تحریم ها، نقش کشتی های با پرچم خارجی به انتقال کشتی به کشتی تغییر کرده است. UANI در گزارش جدید خود خواستار تلاش برای شناسایی و تحریم عوامل خارجی دور زدن تحریم های نفتی ایران شده که در چندین نقل و انتقال نفتی شرکت داشته اند.
گام دیگری که UNAI خواستار آن شده ، این است که “مقامات باید بر پاسخگو کردن کاپیتانهای کشتی های ناوگان اشباح ایران از طریق تحریمهای هدفمند، جریمهها و اقدامات قانونی احتمالی تمرکز کنند.” این گروه به نقش کاپیتان های کشتی در تکنیک های جلوگیری از تحریم مانند دستکاری AIS، ارائه اسناد جعلی و انتقال غیرقانونی کشتی به کشتی اشاره کرده است.
آنها همچنین خواستار ادامه سرکوب روش”پرچم مصلحتی” – به این معنا که صاحب یک کشتی تجاری، کشتی خود را در کشور دیگری به ثبت رسانده و پرچم آن کشور را بر فراز کشتی خود به اهتزاز درآورد – توسط نفتکش ها به عنوان یک راه برای دور زدن تحریم ها شده اند.
گزارش UANI، “افزایش قابل توجه بررسی های لازم توسط برخی از کشورهای دارای پرچم” را در سال ۲۰۲۴ مورد تاکید قرار داده است. UANI اشاره کرده که اداره ثبت کشتی بین المللی “سنت کیتس” و “نویس” در سال گذشته میلادی هر ۸ کشتی شناسایی شده فعال در صادرات نفتی ایران که توسط UANI شناسایی شده بود، را از پرچم خود خارج کرده است.
این گروه همچنین به “سوابق خوب” مقامات از جمله ثبت بین المللی کشتیرانی تانزانیا-زنگبار، اداره دریایی جمهوری گابن و اداره ثبت کشتی تووالو در این زمینه اشاره کرده است.
UANI گزارش داده که در این راستا، بهروزرسانیهای ماهانه را ارایه میکند و همچنان به عمومی کردن دادههای خود از طریق شرکت ردیابی ” تانکرز ترکرز” ادامه خواهد داد و در عین حال کشورهای صاحب پرچم کشتی را تشویق میکند که به طور معمول فهرست خود را به صورت ماهانه بررسی کنند.
به گفته این گروه، ایران توانایی انطباق سریعی با اقدامات اجرایی تحریمی را نشان داده است. آنها می گویند که این تلاش ها باید فراتر از روش های سنتی مانند نظارت ماهواره ای و AIS، تایید تجارت مبتنی بر بلاک چین و کارزارهای “نام و شرم” باشد.
UANI میگوید که نقشه راه مقابله با صادرات نفتی ایران در سال ۲۰۲۵ نیز باید به اندازه سال ۲۰۲۴ پویا و به روز باشد تا بر تجارت نفت ایران تاثیر بگذارد و آن را کاهش دهد.