معاون وزیر کار: سالانه ۱۵۰ میلیارد دلار «یارانه پنهان» در کشور پرداخت می‌شود

معاون امور حقوقی و مجلس وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از پرداخت سالانه ۱۵۰ میلیارد دلار یارانه پنهان در کشور یاد کرد و گفت: همه در بروز مشکلات کنونی کشور مقصریم.
 
به گزارش ایسنا؛ نصرالله بازوند، امروز (۱۲ دی) در آیین معارفه سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه، با اشاره به مشکلاتی که امروز کشور با آن مواجه است، افزود: اگرچه مشکلات موجود را نمی‌توان نادیده گرفت، اما نباید به دنبال ناامید کردن مردم هم باشیم. قبول داریم مشکلات ما بسیار سخت است، اما باید تلاش کنیم این مشکلات مرتفع شود.
 
بازوند از ناترازی‌های متعددی در حوزه انرژی، بانکی و حتی ناترازی‌های فرهنگی و خانواده یاد کرد و ادامه داد: مقصر مشکلات یک یا دو دولت نیستند، بلکه همه برای وضعیت فعلی مقصر هستیم.
 
معاون امور حقوقی و مجلس وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه شرکای اجتماعی ما از ناترازی انرژی می‌نالند، تاکید کرد: امروز دیگر کارفرمایان دغدغه تسهیلات ندارند، بلکه نگران آن هستند که برق و گازشان قطع نشود.
 
بازوند از نقش بسزای جامعه در کمک به رفع ناترازی‌ها نیز یاد کرد و ادامه داد: متاسفانه برخی از ما حاضر نیستیم یک لامپ اضافه را خاموش کنیم و یا چند روز که به مسافرت می‌رویم، سیستم گرمایشی خانه را خاموش کنیم.
 
وی از پرداخت سالانه ۱۵۰ میلیارد دلار یارانه پنهان در کشور یاد کرد که چیزی معادل سه برابر صادرات سالانه ایران است و گفت: این منابع سرمایه مملکت است که به هدر می‌رود و متعلق به نسل بعد از ما نیز هست.
 
معاون امور حقوقی و مجلس وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی یکی دیگر از مصادیق هدررفت یارانه را در گندم دانست و افزود: گندم با هزینه خرید و نگهداری کیلویی ۳۰ هزار تومان تمام می‌شود، اما آن را ارزان می‌فروشیم. چون نان ارزان است آن را می‌خریم و تبدیل به نان خشک  کرده و به خوراک دام می‌دهیم.
 
بازوند با بیان اینکه در بودجه امسال کشور ۲۵۰ هزار میلیارد تومان برای خرید گندم در نظر گرفته شده بود، گفت: متاسفانه ۴۰ درصد این گندم تبدیل به ضایعات می‌شود و میزان مصرف گندم در کشور ما از چین با جمعیت یک میلیارد نفر بیشتر است.
 
وی با اشاره به اینکه هشت درصد منابع دنیا متعلق به ایران است، اما گاز، برق و آب نداریم، خاطرنشان کرد: ما چهار برابر اروپا گاز مصرف می‌کنیم و همه در این مشکلات مقصر هستند.
 
معاون امور حقوقی و مجلس وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: اگر این وضعیت ادامه یابد مردم باید روزانه چهار تا شش ساعت برق نداشته باشند. اگر برق بخش صنعت نیز قطع شود کارگر ما بیکار خواهد شد، پس قبل از اینکه مشکلات شدت یابد باید با همراهی یکدیگر و وفاق ملی این مسائل را حل کنیم.
 
وی تنها راه حل کنونی مشکلات کشور را وفاق وهمراهی همه با یکدیگر دانست و عنوان کرد: وقت تنگ است، باید اختلافات را کنار بگذاریم و به فکر حل مشکلات باشیم. این مشکلات سخت است، اما می‌توانیم آنها را حل کنیم.
 
به دنبال انتخاب مدیران از مسیر شایسته‌سالاری هستیم نه چانه‌زنی
 
معاون امور حقوقی و مجلس وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه با بیان اینکه تلاش کردیم پس از ۴۰ سال از مسیر شایسته‌سالاری مدیران را انتخاب کنیم، نه از طریق چانه‌زنی، افزود: بسیاری از مشکلات امروزی ما از جمله زیان‌ده شدن بنگاه‌های اقتصادی و … ناشی از سوءمدیریت و انتخاب آدم‌های نادرست است. افرادی که خوب هستند، اما در جای مناسب به کار گرفته نشدند.
 
بازوند از صدور فراخوان برای انتخاب مدیران کار سراسر کشور یاد و اظهار کرد: حدود ۶۰۰ نفر برای ۳۱ استان ثبت‌نام کردند و از این تعداد ۱۱۰ نفر بر اساس معیارهایی که داشتیم بالا آمدند.
 
وی خاطرنشان کرد: برای هر استان سه نفر بالا آمدند که ملاک اصلی در تعیین آنها شایسته سالاری بود و هیچ کاری هم با تفکر سیاسی آنها نداشتیم. حتی در هفت، هشت استان که مدیران فعلی جزو سه نفری بودند که بالا آمدند، قرار شد فارغ از هر دیدگاه و تفکری که دارند، چون کارآمد هستند، ابقا شوند.
 
معاون امور حقوقی و مجلس وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از اهمیت تعامل مدیران منتخب  با شرکای اجتماعی از جمله کارگران و کافرمایان و همچنین تشکل‌ها یاد کرد و آنها را تکیه‌گاه و قدرت اصلی وزارت کار برشمرد.
 
بازوند عنوان کرد: به علاوه لازم است مدیران ما تعامل مناسبی نیز با نماندگان مجلس داشته باشند، زیرا برای پیش‌برد اهداف استان‌ها به همکاری با نمایندگان نیاز داریم.
 
وی با بیان اینکه برخی از استان‌ها از جمله کرمانشاه، لرستان، ایلام و … محروم هستند و باید کار بیشتری در این استان‌ها صورت بگیرد، افزود: این عقب‌افتادگی ساختاری بوده و همه در ایجاد آن مقصر هستند.
 
به گفته معاون امور حقوقی و مجلس وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، متاسفانه این استان‌ها از نرخ بالای بیکاری نیز رنج می‌برند و در حالیکه سرعت توسعه در استان‌های توسعه یافته افزایش می‌یابد، سرعت عقب ماندن هم در استان‌های کمتر توسعه یافته افزایش می‌یابد.
 
وی در ادامه به سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه توصیه کرد خدمت به مردم را اولویت خود قرار دهد و به فکر معیشت و امور همکاران خود نیز باشد.
 
در این مراسم از زحمات هشت ماهه «بهروز جمشید مفید» سرپرست پیشین اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه قدردانی و  «حسن جلیلیان نسب » بعنوان سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان معرفی شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا