موردانتظارترین گجتهای ۲۰۲۵؛ از گلکسی S25 تا نینتندو سوییچ ۲
در طول سال روبهپایان ۲۰۲۴، طیف گسترده و متنوعی از گجتهای جذاب و پیشرفته از راه رسید و لحظات هیجانانگیزی را برای علاقهمندان به تکنولوژی رقم زد. انواع گوشیهای هوشمند پرچمدار، لپتاپها، هدفونها، سیستمهای گیمینگ و دستگاههایی که تلاش کردیم اخبار آنها را پوشش دهیم و شما را در جریان روند پیشرفت فناوریهای مختلف قرار دهیم.
حال وقتی به سال ۲۰۲۵ نگاه میکنیم، شواهد بسیاری نشان میدهند که سال آینده پر از اتفاقات هیجانانگیز خواهد بود. درواقع تا همین امروز هم بیانیههای زیادی درمورد محصولاتی که سال بعد عرضه میشوند منتشر شده و اگر حتی بخشی از شایعات هم صحت داشته باشند، در سال میلادی پیش رو شاهد محصولات جذاب و شگفتآوری خواهیم بود.
برخی از این محصولات ویژگیهای اصلی خود را مدیون هوش مصنوعی هستند، درحالیکه برخی به جدیدترین سختافزارها مجهزند و گروهی نیز با تغییراتی کوچک اما معنادار، تجربهی کاربری را بهبود خواهند داد.
در این مطلب میخواهیم موردانتظارترین گجتهایی را مرور کنیم که احتمالاً در سال ۲۰۲۵ به بازار عرضه میشوند. البته قبل از شروع این فهرست، این نکته را یادآوری میکنیم که تاریخ دقیق عرضهی این محصولات مشخص نیست و بعضی موارد هنوز بهطور رسمی معرفی نشدهاند.
گلکسی S25 سامسونگ
سامسونگ جایگاه خود را بهعنوان یکی از بهترین برندهای گوشیهای اندرویدی تثبیت کرده است. گوشیهای پرچمدار این شرکت همیشه رقابت نزدیکی با آیفون دارند و با ویژگیهای و سختافزارهای قدرتمند و چشمگیری عرضه میشوند.
سری گلکسی S25 در تاریخ ۲۲ ژانویه رونمایی خواهد شد
گلکسی S24 اولترا با بهرهمندی از نمایشگری عالی، دوربینهای فوقالعاده و پردازندهی قدرتمند، یکی از گوشیهای تحسینشدهی ۲۰۲۴ بود و جای تعجب نیست که علاقهمندان تا به این حد برای معرفی گلکسی S25 هیجانزده هستند.
رویداد گلکسی آنپکد سامسونگ برای ۲۲ ژانویه (۳ بهمن) برنامهریزی شده است و انتظار میرود که گوشیهای گلکسی S25 در سه مدل پایه، پلاس و اولترا رونمایی شوند. برخی از گزارشها از احتمال افزایش ظرفیت رم گلکسی S25 اولترا خبر میدهند. مدل مخصوص بازار آمریکا گلکسی S25 اولترا در بنچمارک گیکبنچ با تراشهی اسنپدراگون ۸ الیت و گلکسی S25 پلاس هم با تراشهی اگزینوس ۲۵۰۰ ظاهر شد؛ اما هنوز نمیدانیم سامسونگ در نهایت پرچمداران جدیدش را در کدام بازارها با چه تراشهای عرضه میکند.
نینتندو سوییچ ۲
شایعات پیرامون نینتندو سوییچ ۲ همچنان ادامه دارد. گفته میشود کنسول جدید نینتندو قرار است با قیمتی مناسب عرضه شود و قابلیت اجرای تمامی بازیهای نینتندو سوییچ قدیمی را داشته باشد. تاریخ عرضهی سوییچ ۲ احتمالاً زودتر از آنچه تصور میشد، خواهد بود و طبق برخی گزارشها، احتمالاً در ماه مارس یا آوریل ۲۰۲۵ (اسفند ۱۴۰۲ تا اردیبهشت ۱۴۰۴) به بازار خواهد آمد.
نینتندو سوییچ ۲ احتمالاً صفحهنمایش ۸ اینچی و کنترلرهایی با سیستم اتصال مغناطیسی خواهد داشت؛ هرچند هنوز چیزی بهصورت رسمی تأیید نشده است.
عینک واقعیت افزوده سامسونگ
با ادامهی رشد فناوری واقعیت مجازی و افزوده، شرکتهای بیشتری وارد این عرصه میشوند. در واقع صرفنظر از گوگل که پروژهی گوگل گلس را متوقف کرد، برندهای زیادی به شکلهای مختلف در حال کار روی هدستها و عینکهای واقعیت افزوده هستند.
طبق گزارشها شرکتهای مطرحی مانند اپل و سامسونگ قصد دارند دستگاههای AR خود را توسعه دهند و احتمالاً محصول سامسونگ تا سال ۲۰۲۵ معرفی و عرضه خواهد شد.
سامسونگ چندین سال است که به توسعهی سختافزار AR اشاره میکند، از جمله در ویدیوهای مفهومی که در مورد عینکهای واقعیت افزوده درز کرد. به همین دلیل بسیاری از کارشناسان صنعت پیشبینی میکنند سال ۲۰۲۵ همان سالی باشد که این شرکت بالاخره دستگاه AR خود را معرفی میکند.
گرچه در ابتدا گمانهزنیهایی در مورد عرضهی یک هدست وجود داشت، ولی ظاهراً بازار شلوغ و عرضههای ناموفق اخیر محصولاتی مانند اپل ویژن پرو باعث شد سامسونگ عینک کوچکتر و کاربردیتر AR را انتخاب کند.
عینکهای واقعیت افزوده میتوانند عناصر مجازی را با واقعیت ترکیب کنند و در نقش همراه و مکملی برای سایر دستگاههای هوشمند مانند گوشیها و تبلتها ظاهر شوند.
آیفون ۱۷ ایر
به گفتهی منابع مختلف، اپل میخواهد در سال ۲۰۲۵ مدلی جدید و کاملاً متفاوت را به خانوادهی آیفون ۱۷ اضافه کند. ظاهراً این دستگاه طراحی ظریفتری خواهد داشت و با نام آیفون ۱۷ ایر یا آیفون ۱۷ اسلیم به بازار عرضه خواهد شد.
براساس جدیدترین گزارشها، آیفون ۱۷ ایر ضخامتی بین ۵ تا ۶٫۲۵ میلیمتر خواهد داشت و در بدنهی آن از ترکیب آلومینیوم و تیتانیوم استفاده خواهد شد. همچنین گفته میشود آیفون ۱۷ ایر تنها یک دوربین در بخش پشتی خواهد داشت و به پردازندهی A19 و ۸ گیگابایت رم مجهز خواهد بود.
اپل احتمالاً آیفون ۱۷ ایر را همراه با دیگر گوشیهای سری آیفون ۱۷ در سپتامبر ۲۰۲۵ (شهریور و مهر ۱۴۰۴) معرفی کند. شنیدهها حاکی از آن است که سامسونگ هم میخواهد برای رقابت دست به تولید مدل اسلیم گلکسی S25 بزند.
پلی استیشن پرتابل ۲
سونی قبلاً یک کنسول دستی پلیاستیشن قابلحمل را با نام پلیاستیشن پورتال عرضه کرده بود. اما این دستگاه یک کنسول دستی واقعی، به معنای سنتی نیست و بیشتر ابزاری برای استریم کردن بازیها بهصورت مستقیم از پلی استیشن ۵ محسوب میشود.
بسیاری از گیمرها و علاقهمندان دوست دارند این شرکت یک کنسول دستی مشابه PSP یا PS Vita ارائه کند و اگر شایعات فعلی درست باشد، این آرزو محقق خواهد شد.
پلی استیشن پرتابل، احتمالاً به صورت کنسولی دستی، قابلحمل و مستقل عرضه میشود
گزارشها حاکی از آن هستند که سونی پس از موفقیت پلیاستیشن پورتال بازار را بهدقت زیر نظر دارد. به همین دلیل کاملاً منطقی به نظر میرسد که سال آینده یک کنسول دستی معرفی کند.
بسیاری معتقدند که کنسول دستی جدید، ویژگیهای جذاب و نوآورانهی متعددی خواهد داشت و این احتمال که کنسولهای دستی کوچکتر بهاندازهی کنسولهای خانگی قدرتمند باشند، دورازذهن نیست.
برای مثال اگر نگاهی به دستگاههایی مانند استیم دک یا نینتندو سوییچ بیندازیم، بهراحتی میفهمیم که کنسول دستی پلیاستیشن این پتانسیل را دارد تا همان بازیهایی را که روی PS5 دردسترس هستند، با کیفیت بصری و عملکرد مشابه اجرا کند. در این صورت کاربران میتوانند هرجا که هستند، از تجربهی بازیهای پلیاستیشن لذت ببرند.
سونی WH-1000XM6
هنوز هم اگر نظر ما را دربارهی بهترین هدفون بازار بپرسید، WH-1000XM5 سونی که در سال ۲۰۲۲ عرضه شد، جزو اولینها است: هدفونی که باوجود قیمت نسبتا بالا، کیفیت صدای فوقالعاده، عمر باتری عالی و یکی از بهترین سیستمهای حذف نویز فعال را میان تمامی هدفونهای موجود ارائه میدهد.
سابقاً سونی عادت داشت هر دو سال یکبار هدفونهای پرچمدار خود را معرفی کند، اما همانطور که دیدیم سال ۲۰۲۴ به پایان خود رسیده و خبری از مدل جدید نیست. این موضوع باعث شده برخی کارشناسان و رسانهها پیشبینی کنند که سونی نسل جدید هدفون دوستداشتنی خود را در سال ۲۰۲۵ عرضه کند.
پیشرفت سری جدید هدفونهای میتواند مواردی مانند افزایش طول عمر باتری و پشتیبانی از صدای فضایی پیشرفتهتر را شامل شود. بهعلاوه سونی فرصت دارد فناوری حذف نویز را بیشتر تقویت کند، طراحی کیس را ارتقا دهد و مقاومت هدفون در برابر آب را هم بیشتر کند.
پیکسل واچ ۴
در چند سال گذشته گوگل به طرز مشهودی خط تولید سختافزارهای هوشمند خود را گسترش داده تا با مجموعهی کاملی از دستگاههای یکپارچهی خود در بازار حضور داشته باشد: از گوشیهای پیکسل گرفته تا هدفونهای پیکسل بادز و ساعتهای هوشمند.
پیکسل واچ ۲ نظر مثبت کارشناسان را دریافت کرد و پیکسل واچ ۳ نیز که مدت زیادی از عرضهی آن نگذشته، در تستها و بررسیها عملکرد خوبی نشان داد. باتوجهبه برنامهی معمول عرضههای گوگل، بهاحتمال زیاد سری چهارم ساعتهای هوشمند این شرکت در سال ۲۰۲۵ رونمایی میشود.
عواملی مانند گزینههای متنوعتر سایز ساعت و ارتقای عمر باتری، فاکتورهای مهمی در پیکسل واچ ۴ خواهند بود
پیکسل واچ ۴ زمینهی مناسبی برای بهبود و ارتقا دارد. برای مثال افزایش گزینههای متنوعتر سایز ساعت و ارتقای عمر باتری، فاکتورهای مهمی هستند که مسلماً کاربران بیشتری را جذب میکنند.
از طرف دیگر گوگل با خرید FitBit به مجموعهای از ویژگیهای سلامتی و تناسباندام دستیافته و راه را برای امکانات بیشتر ساعتهای هوشمند خود بازکرده است. شاید بهمرور قابلیتهایی مانند پایش فشارخون را هم در پیکسل واچها مشاهده کنیم.
لپ تاپ ROG Zephyrus G14 ایسوس ۲۰۲۵
وقتی صحبت از لپتاپهای گیمینگ میشود، تعداد برندهایی که میتوانیم از آنها محصول قابلقبولی انتخاب کنیم، بسیار زیاد میشود! اما ایسوس با ROG Zephyrus G14 به یکی از معتبرترین نامهای این حوزه تبدیل شده است: این لپتاپ قدرتمند تقریباً تمام کارها را بهخوبی انجام میدهد، کیبورد مناسبی دارد و از اسپیکرهای باکیفیتی بهره میبرد.
همچنین برخلاف بسیاری از لپتاپهای گیمینگ که طراحیهای عجیب و شلوغی دارند، این مدل با ظاهری سادهتر و شیکتر عرضه میشود. خبر خوب اینکه احتمالاً ایسوس نسخهی جدید این سیستم را سال ۲۰۲۵ با بهروزرسانیهایی مبتنی بر آخرین فناوریها عرضه خواهد کرد.
نسخه ۲۰۲۵ ایسوس جی ۱۴ از کارت گرافیک RTX 5000 یا Ryzen 9000 بهره میبرد
باتوجهبه اینکه ایسوس طراحی نسخهی قبلی را با اضافهکردن صفحهنمایش اولد و بدنهای نازکتر و سبکتر بهبود داد، انتظار نداریم در نسخهی جدید تغییراتی انقلابی را مشاهده کنیم و احتمالاً تکامل دستگاه و بهبودهای جزئی در راه خواهد بود.
شاید بزرگترین ارتقای این لپتاپ کارت گرافیک آن باشد، باتوجه به اینکه RTX 5000 به احتمال زیاد اوایل سال ۲۰۲۵ وارد بازار میشود. ایسوس میتواند در سیستم جدید از این کارت یا پردازندهی گرافیکی Ryzen 9000 استفاده کند که هر دو مورد عملکرد دستگاه را بهطور قابلتوجهی بهبود میدهد.
مکبوک پرو M5 اپل
اپل معمولاً محصولات سختافزاری خود را بهصورت منظم هر سال بهروزرسانی میکند. پس احتمالاً علاوه بر سری جدید آیفون و آیپد، طرفداران اپل میتوانند منتظر نسخهی بعدی لپتاپ ردهبالای این شرکت نیز باشند.
چند سال اخیر دوران درخشانی برای پیشرفتهای مکبوک پرو بود و آخرین نسخه یعنی مکبوک پرو M4 با عملکرد سریع و عمر طولانی باتری، نظر مثبت اکثر کارشناسان و کاربران را به خود جلب کرد.
طراحی کامپکت و صفحهنمایش OLED تا سال ۲۰۲۶ به مکبوک پرو نمیآید
سؤال اینجا است که اپل برای جذابتر کردن مکبوک پرو M5 چه تغییراتی را اعمال خواهد کرد تا کاربرانش را به ارتقای سیستم ترغیب کند؟ شایعات فعلی گویای این است که لپتاپ جدید تغییرات اساسی نخواهد داشت، زیرا ظاهراً طراحی کامپکت جدید و صفحهنمایش اولد تا سال ۲۰۲۶ به این محصولات راه پیدا نخواهند کرد.
در عوض بهبود دستگاه روی تراشهی جدید M5 و همچنین نسخههای پیشرفتهتر M5 Pro و M5 Max متمرکز خواهد بود و بهتبع شاهد عملکرد چشمگیرتر، بهبود عمر باتری و سایر پیشرفتهای قابلتوجه خواهیم بود.
الکسای ارتقایافتهی آمازون
از آخرین بهروزرسانی اسپیکرهای هوشمند و چندمنظورهی Echo آمازون، چند سالی میگذرد. در واقع تنها محصول جانبی و مکمل جدید این شرکت اکو اسپات بود که سال ۲۰۲۴ وارد بازار شد، اما اسپیکرهای پرچمدار و اصلی تغییری نکردند. بنابراین احتمال زیادی وجود دارد که آمازون سال ۲۰۲۵ سختافزار جدیدی را به سری Echo بیاورد.
از طرف دیگر با عطف به اینکه آمازون انتشار الکسای بهروز شده خود را تا سال آینده به تأخیر انداخت، معرفی دستگاههای جدید اکو کاملاً منطقی بهنظر میرسد؛ زیرا به شرکت فرصتی برای عرضهی همزمان ارتقاهای نرمافزاری و سختافزاری میدهد.
طبق گزارشها آمازون ابتدا قصد داشت نسخه هوشمندتر الکسا را در سال ۲۰۲۴ عرضه کند. این نسخه قرار بود با استفاده از هوش مصنوعی مولد به سبک ChatGPT قابلیتهای جدیدی را در دسترس کاربران بگذارد.
نسخهی جدید الکسا با هوش مصنوعی مولد کار میکند
بااینحال آزمایشها نشان داد که این مدل جدید الکسا، درحالیکه میتوانست برخی عملکردها را بهبود دهد، بهاندازه نسخه قبلی پایدار نبود و در اجرای وظایف ساده به مشکل برمیخورد. به همین دلیل آمازون انتشار نسل بعدی هوش مصنوعی الکسا را برای رسیدگی به این مشکلات به تعویق انداخت. این جریان احتمال عرضهی نسخهی جدید را در سال ۲۰۲۵ بسیار بالا میبرد.
جوی استیک تطبیقپذیر ایکسباکس
مایکروسافت از چند سال پیش مجموعه ابتکاراتی را آغاز کرد تا محصولاتش را برای افراد دارای معلولیت با نیازهای خاص، دسترسپذیرتر کند. این تلاش با کنترلر تطبیقپذیر ایکسباکس (Adaptive Controller) آغاز شد؛ دستگاهی ویژه که امکان برنامهریزی و شخصیسازی را برای کاربردهایی فراهم میکند که در کنترلرهای استاندارد قابلاجرا نیست.
جویاستیک تطبیقپذیر یکی دیگر از گامهای مایکروسافت در راستای افزایش دسترسیپذیری محصولات این شرکت است
اخیراً این شرکت مجموعهای از لوازم جانبی تطبیقپذیر را برای کامپیوترهای شخصی عرضه کرده که طراحی آنها از همان فلسفهی دسترسیپذیری پیروی میکند. حالا مایکروسافت قصد دارد با عرضهی جویاستیکهای تطبیقپذیر گام دیگری در این مسیر بردارد.
جوی استیک Adaptive به نحوی طراحی شده که بهعنوان مکملی برای سایر کنترلرهای ایکسباکس عمل کند و گزینههای دسترسیپذیری بیشتری را در اختیار کاربران بگذارد. این گجت را میتوان مستقیماً به کنسول ایکسباکس یا پیسی متصل کرد و دکمههای آن را هم برای انجام عملکردهای خاص قابل شخصیسازی هستند.
ابعاد جمعوجور جویاستیک استفاده از آن را راحتتر میکند. بهعلاوه احتمالاً مایکروسافت فایلهای طراحی مخصوص را در اختیار کاربران قرار میدهد تا بتوانند قطعاتی مانند دستههای سفارشی را چاپ کنند. بهاینترتیب بسیاری از علاقهمندان میتوانند کنترلر خود را براساس نیازهای خاص یا راحتی بیشتر شخصیسازی کنند و حتی این طراحیها را با دیگران به اشتراک بگذارند.
کارشناسانی مانند برنارد مار که ترندهای فناوری را دنبال میکنند، معتقدند سال ۲۰۲۵ سال گجتهای خانههای هوشمند خواهد بود:
پهپادهایی که داخل خانه حرکت میکنند و تهدیدات بالقوه را به اطلاع کاربران میرسانند، آینهی هوشمند تناسباندام، رباتهایی مانند Ballie سامسونگ، قفل هوشمند وایفای فیلیپس با تشخیص کف دست، بالش هوشمندی که دادههای خواب را جمعآوری و تحلیل میکند، رباتهای دوربیندار مخصوص حیوانات خانگی، یخچالفریزر MoodUP الجی و انواع سیستمهای کاربردی و پیشرفتهی دیگر.
شاید در سال ۲۰۲۵ دستیارهای سختافزاری هوش مصنوعی هم با پیشرفتهای عملی و کاربردی به تولید انبوه برسند، هدفی که گجتهای Rabbit R1 و Humane AI Pin در سال ۲۰۲۴ موفق به اجرای بینقص آن نشدند.
همچنین انتظار داریم گوشیهای هوشمند تاشدنی بیشتری معرفی و عرضه شوند و بعید نیست که شرکتهای بیشتری از نمایشگرهای رولشدنی خودشان رونمایی کنند.
برخی گزارشها هم به تلاش نورالینک ایلان ماسک برای تولید گجتی عمومی با محوریت ارتباط مستقیم مغز و دستگاههای دیجیتال اشاره دارند که البته هنوز اطلاعات جامعی درمورد آن منتشر نشده و عرضهی آن در سال ۲۰۲۵ کمی خوشبینانه بهنظر میرسد.
رقابت برندهای بزرگ تکنولوژی همیشه به تولید محصولات نوآورانهتر منجر میشود و شکی نیست که این اتفاق را در سال ۲۰۲۵ هم مشاهده خواهیم کرد. شما برای عرضهی کدام محصول در سال ۲۰۲۵ هیجانزدهاید؟