چرا روی بالش صدای ضربان قلبتان را می‌شنوید؟

آیا هنگامی که سرتان را روی بالش می‌گذارید، صدای ضربان منظمی را می شنوید؟

بسیاری از افراد این صدا را هنگام خوابیدن به پهلو می شنوند. با این حال، کارشناسان هشدار داده اند که این صدا ممکن است نشانه‌ای از ابتلا به فشار خون بالا یا حتی وجود توموری در ناحیه سر یا گردن باشد.

دکتر آنتونی یان، جراح آمریکایی، در ویدیویی در تیک‌تاک این پدیده را توضیح داده است.

اگر گاهی اوقات هنگام دراز کشیدن به پهلو ضربان قلب خود را می‌شنوید، احتمالاً به خاطر تماس شریان کاروتید با بالش شماست.

شریان کاروتید یکی از رگ‌های اصلی انتقال خون از قلب است که در دو طرف گردن قرار دارد و وظیفه خون‌رسانی به سر، صورت و گردن را برعهده دارد.

اگر همیشه در این وضعیت صدای قلب خود را می‌شنوید یا این صدا در حالت ایستاده هم وجود دارد، ممکن است به «تینیتوس ضربانی» مبتلا باشید.

تینیتوس ضربانی به صدای ریتم‌داری اشاره دارد که در گوش، سر یا هر دو شنیده می‌شود و معمولاً با ضربان قلب هماهنگ است.

به گفته دکتر یان، این وضعیت معمولاً بی‌خطر است، اما گاهی ممکن است که دلایل جدی‌تری داشته باشد. بنابراین، برای اطمینان بیشتر، توصیه می شود که به پزشک مراجعه کنید.

این وضعیت که حدود ۱۰ درصد افراد مبتلا به تینیتوس را درگیر می‌کند، می‌تواند به دلیل فشار خون بالا، ارتباطات غیرطبیعی بین شریان‌ها و وریدها یا حتی مصرف زیاد کافئین ایجاد شود.

این صدا می تواند نشانه‌ای از افزایش سرعت جریان خون باشد، زیرا جریان خون سریع‌تر صدای بیشتری تولید می‌کند. افزایش جریان خون می‌تواند بر اثر فعالیت‌های شدید بدنی، بارداری یا پرکاری تیروئید رخ دهد که این شرایط به نام «تیروتوکسیکوز» نیز شناخته می‌شود.

شنیدن صدای ضربان قلب خود ممکن است به تصلب شرایین یا سخت شدن رگ‌ها نیز مرتبط باشد، زیرا این وضعیت باعث می‌شود که جریان خون آشفته و پرصدا شود. همچنین، آسیب‌دیدگی پرده گوش می‌تواند افراد را نسبت به صداهای داخلی بدن حساس‌تر کند.

یکی از نگران‌کننده‌ترین دلایل این نوع از تینیتوس، احتمال وجود تومور در سر یا گردن است، زیرا این تومورها ممکن است باعث رشد غیرطبیعی رگ‌های خونی شوند. با این حال، بیشتر این تومورها غیرسرطانی هستند.

طبق گفته NHS، تینیتوس به صداهایی مانند زنگ زدن، وزوز یا هیس گفتن اشاره دارد که از منبع خارجی ناشی نمی‌شوند. تینیتوس انواع مختلفی دارد و شدت صداها می‌تواند متفاوت باشد.

منبع: روزیاتو

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا