کاوشگر پارکر اولین به‌روزرسانی دقیق پس از پرواز تاریخی از کنار خورشید را ارسال کرد

در اولین روز سال نو میلادی، کاوشگر خورشیدی پارکر با فرستادن اخبار مثبت بیشتر در مورد پرواز رکوردشکن خود از کنار خورشید، به شادی علاقه‌مندان به فضا افزود. این فضاپیما شب کریسمس، نزدیک‌ترین ملاقات تاریخ با خورشید را با سرعت حیرت انگیز ۶۹۰هزار کیلومتر بر ساعت انجام داد.

چهارشنبه یکم ژانویه، کنترل ماموریت در آزمایشگاه فیزیک کاربردی دانشگاه جانز هاپکینز در مریلند، دریافت اولین داده‌های دورسنجی از کاوشگر خورشیدی پارکر را آغاز کرد. ناسا پنجشنبه در بیانیه‌ای گفت داده‌ها تایید می‌کنند که سامانه‌ها و ابزارهای علمی پارکر پس از ملاقات تاریخی کاوشگر با خورشید سالم هستند و به‌طور عادی کار می‌کنند.

مایکل باکلی، سخنگوی آزمایشگاه فیزیک کاربردی که بر ماموریت کاوشکر خورشیدی پارکر نظارت می‌کند، به اسپیس‌دات‌کام گفت: «همه چیز در مورد سامانه‌های فضاپیما و کارکرد ابزارها خوب به‌نظر می‌رسد. پارکر واقعا فضاپیمایی شگفت‌انگیز است!»

تازه‌ترین داده‌های دورسنجی همچنین تایید می‌کنند که کاوشگر خورشیدی پارکر دستورات برنامه‌ریزی‌شده در کامپیوترهای پرواز خود را با موفقیت اجرا کرده است و ابزارهای علمی‌اش درطول پرواز از کنار خورشید درحال کار بوده‌اند. به عبارت دیگر، فضاپیما هنگام گذر از فاصله‌ی تقریباً ۶٫۱ میلیون کیلومتری سطح خورشید، داده‌های ارزشمند مورد انتظار درباره‌ی ستاره‌مان را جمع‌آوری کرده است.

هلن وینترز، مدیر برنامه‌ی ماموریت کاوشگر پارکر در آزمایشگاه فیزیک کاربردی در بیانیه‌ی ناسا گفت: «درحالی‌که پارکر بیش از هر جسم انسان‌ساختی در تاریخ به خورشید نزدیک بود، درست طبق برنامه‌ریزی عمل کرد و مشاهداتی را انجام داد که هیچ‌کس تا‌به‌حال قادر به انجامشان نبوده است.»

به‌گفته‌ی باکلی، انتقال داده‌های دورسنجی که کنترل ماموریت ازطریق شبکه فضای دوردست ناسا دریافت می‌کند، تا روز پنجشنبه ادامه یافت. بااین‌حال، پارکر داده‌های علمی جمع‌آوری‌شده‌ی خود را اواخر ژانویه به دست ما خواهد رساند؛ زمانی که قدرتمندترین آنتن فضاپیما در تراز بهتر با زمین قرار می‌گیرد تا با سرعت بالاتر به ارسال داده بپردازد.

دانشمندان درطول ملاقات نزدیک پارکر با خورشید در شب کریسمس، با کاوشگر ارتباط نداشتند. سپس جمعه‌ی گذشته، با دریافت اولین سیگنال از فضاپیما، تایید شد که پارکر از ملاقات نزدیک جان سالم به‌در برده و به‌طور عادی کار می‌کند. به‌گفته‌ی ناسا، پارکر به‌لطف سپر حرارتی سفارشی خود با ضخامت تقریباً ۱۱٫۵ سانتی‌متر توانست دمای بسیار شدید ۹۸۲ سانتی‌گرادی را هنگام پرواز از درون جو خورشید تحمل کند.

دانشمندان امیدوارند داده‌های پارکر به آن‌ها کمک کند تا اسرار دیرینه در مورد خورشید را رمزگشایی کنند؛ ازجمله اینکه چرا جو بیرونی خورشید با فاصله‌گرفتن هرچه بیشتر از سطح آن، تا صدها برابر گرم‌تر می‌شود. پارکر در ۲۲ مارس و ۱۹ ژوئن ۲۰۲۵ دو پرواز دیگر از کنار خورشید را با سرعت و فاصله‌ی تقریباً مشابه انجام خواهد داد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا