۵ پهپاد اختصاصی که برای ارتش آمریکا توسعه یافته اند(+عکس)
عصر ایران؛ مجله تصویری سلاح – ارتش آمریکا هزاران هواپیمای بدون سرنشین یا پهپاد (UAV) و سامانه های هواگرد بدون سرنشین (UAS) را به عنوان بخشی از ناوگان راهبردی خود اداره می کند. چه برای نیروی زمینی، نیروی هوایی یا نیروی دریایی آمریکا، پهپادها امکان انجام ماموریت های متنوعی از جمله اطلاعات، نظارت و شناسایی (ISR) را فراهم می کنند.
در ادامه با پنج پهپاد برجسته مورد استفاده توسط ارتش آمریکا بیشتر آشنا می شویم.
جنرال اتمیکس ام کیو-۱سی گری ایگل (General Atomics MQ-1C Gray Eagle)
معرفی شده در سال ۲۰۰۹
ظرفیت: ۳۶۰ کیلوگرم
طول: ۸.۵۳ متر
طول بال: ۱۷ متر
ارتفاع: ۲.۱ متر
بیشینه وزن برخاست: ۱۶۳۳ کیلوگرم
پیشرانه: یک Thielert Centurion 1.7 Heavy-Fuel Engine با قدرت ۱۶۵ اسب بخار
بیشینه سرعت: ۳۰۹ کیلومتر در ساعت
استقامت: ۲۵ ساعت
سقف پرواز: ۲۹۰۰۰ پا
ام کیو-۱سی گری ایگل یک پهپاد چند منظوره با استقامت طولانی است که توسط شرکت جرنال اتمیکس اروناتیکال سیستمز برای ارتش آمریکا طراحی و توسعه یافته است. این نوع یک ارتقاء از پهپاد ام کیو-۱ پریدیتور با بال های بزرگ تر و پیشرانه قدرتمندتر است.
ارتش آمریکا حدود ۱۸۰ نمونه فعال از ام کیو-۱سی را در اختیار دارد و برای ماموریت های مختلف به کار می گیرد. این پهپاد از نظر استقامت، سرعت و قابلیت های حمل محموله نسبت به برخی از رقبای خود برتر است.
به گفته جنرال اتمیکس، گری ایگل دارای استقامت ۲۵ ساعته، بیشینه سرعت ۳۰۹ کیلومتر بر ساعت، سقف پرواز تا ارتفاع ۲۹۰۰۰ پا و قابلیت حمل ۴۸۸ کیلوگرم بار داخلی و خارجی است. این هواگرد می تواند چندین محموله از جمله سامانه های الکترواپتیک/ فروسرخ (EO/IR)، رادار دهانه ترکیبی (SAR)، رله ارتباطی و چهار موشک هلفایر را حمل کند.
جنرال اتمیکس ام کیو-۹ ریپر (General Atomics MQ-9 Reaper)
معرفی شده در سال ۲۰۰۷
خدمه: ۰ سرنشین، ۲ نفر در ایستگاه زمینی
طول: ۱۱ متر
طول بال: ۲۰ متر
ارتفاع: ۳.۸۱ متر
وزن خالی: ۲۲۲۳ کیلوگرم
بیشینه وزن برخاست: ۴۷۶۰ کیلوگرم
ظرفیت سوخت: ۱۸۰۰ کیلوگرم
بار مفید: ۱۷۰۰ کیلوگرم
بیشینه سرعت: ۴۸۲ کیلومتر در ساعت
سرعت کروز: ۳۱۳ کیلومتر در ساعت
برد: ۱۹۰۰ کیلومتر
استقامت: ۲۷ ساعت
سقف پرواز: ۵۰۰۰۰ پا
ام کیو-۹ ریپر یکی از اجزای سامانه هواگرد بدون سرنشین (UAS) قادر به انجام عملیات پرواز خودمختار است. این پهپاد چند منظوره که توسط جنرال اتمیکس برای نیروی هوایی آمریکا طراحی شده است، قدرتمندتر از مدل های پیشین خود است. یک پیشرانه توربوپراپ Honeywell TPE331-10 توانایی تولید ۹۰۰ اسب بخار نیرو برای این پهپاد را فراهم می کند. این پیشرانه به سامانه کنترل پیشرانه الکترونیکی دیجیتال پیشرفته مجهز است.
قدرت افزایش یافته پهپاد ریپر را قادر می سازد تا ۱۵ برابر مهمات بیشتر را با سرعت کروز بیش از سه برابر بیشتر از مدل ام کیو-۱ حمل کند. نیروی هوایی آمریکا ۲۴۴ نمونه فعال از ام کیو-۹ ریپر را اداره می کند که از این تعداد ۲۴ فروند در اختیار گارد ملی هوایی قرار دارند.
ارووایرونمنت آر کیو-۱۱ ریون (AeroVironment RQ-11 Raven)
معرفی شده در سال ۲۰۰۳
طول بال: ۱.۳۷ متر
طول: ۰.۹۱ متر
وزن: ۱.۹ کیلوگرم
موتور: موتور الکتریکی Aveox 27/26/7-AV
سرعت کروز: تقریبا ۳۰ کیلومتر بر ساعت
برد: ۱۰ کیلومتر
استقامت: تقریبا ۶۰ تا ۹۰ دقیقه
آر کیو-۱۱ ریون یکی از محبوب ترین پهپادهای مورد استفاده توسط ارتش آمریکا است. این هواگرد که توسط شرکت ارووایرونمنت در اوایل دهه ۲۰۰۰ طراحی و توسعه یافته است، بردی تنها ۱۰ کیلومتری دارد. این شرکت تقریبا ۲۰۰۰۰ نمونه از این هواگردهای کوچک را ساخته است.
در حال حاضر، نیروی زمینی آمریکا حدود ۵۰۰۰ فروند آر کیو-۱۱ در اختیار دارد، در شرایطی که نیروی هوایی این کشور بیش از ۳۰۰۰ فروند از این هواگرد را در اختیار دارد که بیشتر برای ماموریت های اطلاعات، نظارت و شناسایی به کار گرفته می شوند.
به گفته نیروی هوایی آمریکا، پهپادهای کوچک آر کیو-۱۱بی ریون اطلاعات، نظارت و شناسایی و اطلاعات هدف را زمان واقعی برای نیروهای امنیتی نیروی هوایی فراهم می کنند. ریون در کلاس سامانه هواگرد بدون سرنشین (UAS) کوچک نیروی هوایی آمریکا که به عنوان UAS قابل حمل توسط انسان شناخته می شود، قرار دارد.
بوئینگ اینسیتو آر کیو-۲۱ بلک جک (Boeing Insitu RQ-21 Blackjack)
معرفی شده در سال ۲۰۱۴
طول: ۲.۵ متر
طول بال: ۴.۹ متر
وزن خالی: ۳۷ کیلوگرم
بیشینه وزن برخاست: ۶۱ کیلوگرم
پیشرانه: یک پیشرانه پیستونی ئی اف آی به قدرت ۸ اسب بخار
بیشینه سرعت: ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت
سرعت کروز: ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت
برد: ۹۳ کیلومتر
استقامت: ۱۶ ساعت
سقف پرواز: ۱۹۵۰۰ پا
آر کیو-۲۱ بلک جک یک پلتفرم سامانه هوایی بدون سرنشین تاکتیکی کوچک است که توسط اینسیتو (Insitu)، یک شرکت تابعه متعلق به بوئینگ دیفنس اسپیس اند سکیوریتی طراحی و توسعه یافته است.
این هواگرد تک پیشرانه با بال های دوقلو در اواخر دهه ۲۰۰۰ برای برآورده کردن نیاز نیروی دریایی آمریکا به یک سامانه تاکتیکی کوچک طراحی شد. این هواگرد به یک پیشرانه پیستونی ئی اف آی با قدرت هشت اسب بخار مجهز است.
ارووایرونمنت آر کیو-۲۰ پوما (AeroVironment RQ-20 Puma)
آر کیو-۲۰ پوما یک پهپاد کوچک، دارای باتری دار و با قابلیت پرتاب دستی است که برای ماموریت های نظارت و اطلاعاتی با استفاده از دوربین فروسرخ و الکترواپتیک به کار گرفته می شود. پوما انعطاف پذیری بیشتری را برای اپراتورها فراهم می کند و در عین حال بالاترین سطوح توانایی ماموریت را فراهم می کند.
مشخصات فنی:
طول: ۱.۴ متر
طول بال: ۲.۸ متر
بیشینه وزن برخاست: ۵.۹ کیلوگرم
بیشینه سرعت: ۸۳ کیلومتر بر ساعت
کمینه سرعت کنترل: ۳۷ کیلومتر بر ساعت
برد: ۱۵ کیلومتر
استقامت: ۲ ساعت
به گفته ارووایرونمنت، پوما ای ئی پهپادی کوچک و کاملا ضد آب است که برای عملیات زمینی و دریایی طراحی شده است. با قابلیت فرود در آب یا خشکی، پوما ای ئی به اپراتور انعطاف پذیری عملیاتی بی سابقه ای را در کلاس UAS کوچک ارائه می دهد.
نیروی هوایی آمریکا حدود ۶۰ فروند پهپاد آر کیو-۲۰ پوما و نیروی زمینی این کشور ۳۲۵ فروند از این پهپاد را در اختیار دارد.