۶ علامت کمبود پروتئین در بدن

کمبود پروتئین می‌تواند علائم متوسط اما قابل توجهی داشته باشد. در این مطلب به ۶ علامت احتمالی کمبود پروتئین در بدن اشاره می‌کنیم.

تورم مکرر در بدن

به گزارش همشهری آنلاین، آیا متوجه پف‌های عجیب و غریب، به خصوص در صورت، دست‌ها یا پاهای خود شده‌اید؟ حفظ نکردن مایعات در بدن ممکن است ناشی از سطوح پایین پروتئین باشد. خون شما حاوی پروتئینی به نام آلبومین است که به حفظ تعادل مایعات کمک می‌کند.

بیمار شدن مکرر

آیا احساس می‌کنید به هر سرماخوردگی یا عفونتی که در اطراف شماست مبتلا می‌شوید؟ پروتئین برای تولید گلبول‌های سفید، آنتی بادی ها و سایر اجزای ایمنی که با مهاجمانی مانند باکتری ها و ویروس ها مبارزه می کنند، حیاتی است. رژیم غذایی فاقد پروتئین، سیستم ایمنی بدن شما را ضعیف می‌کند و شما را در برابر عفونت‌های مکرر آسیب پذیرتر می‌کند و باعث آهسته شدن روند بهبودی می‌شود.

نوسانات خلقی و اضطراب

آیا می‌دانستید که خلق و خوی شما تحت تاثیر پروتئین است؟ غذاهای سرشار از پروتئین آمینو اسیدها را تامین می‌کنند که بلوک‌های سازنده انتقال دهنده‌های عصبی هستند که خلق و خو و شادی را کنترل می‌کنند، مانند دوپامین و سروتونین. مقادیر کم این مواد شیمیایی مغز ممکن است ناشی از کمبود پروتئین باشد که می‌تواند باعث استرس، ناامیدی و تحریک‌پذیری شود.

تغییر در رنگ و بافت پوست

یکی دیگر از اندام هایی که از دریافت ناکافی پروتئین رنج می برد، پوست شماست. افتادگی، تیرگی و خشکی به دلیل از دست دادن کلاژن که پروتئینی است که به پوست استحکام و لطافت می‌دهد، است. در شرایط شدید، بروز اختلالات پوستی مانند لکه‌های خشک می‌تواند ناشی از کمبود پروتئین باشد.

مشکل در کاهش وزن یا افزایش چربی

با وجود ورزش و کالری شماری با کاهش وزن دست و پنجه نرم می‌کنید؟ پروتئین نه تنها به عضله سازی کمک می کند، بلکه با سوزاندن کالری بیشتر در طول هضم، متابولیسم را نیز افزایش می‌دهد. بدون پروتئین کافی، بدن شما ممکن است به جای سوزاندن چربی شروع به ذخیره سازی چربی کند که منجر به افزایش وزن غیرمنتظره می‌شود.

هوس بی امان برای غذاهای شیرین یا ناسالم

پروتئین نقش کلیدی در تثبیت سطح قند خون دارد. بدون پروتئین کافی، بدن شما افزایش و کاهش قند خون را تجربه می‌کند که باعث می‌شود هوس خوردن غذاهای پرانرژی مانند شیرینی‌ها، چیپس یا کربوهیدرات‌های فرآوری‌شده را افزایش دهید. این چرخه می‌تواند منجر به ایجاد عادات غذایی بد و کاهش انرژی شود.

یک راه حل سریع

اگر این علائم را تجربه می کنید، ممکن است زمان آن رسیده باشد که رژیم غذایی خود را تغییر دهید. روی غذاهای حاوی پروتئین تمرکز کنید، مانند این غذاها:
پروتئین‌های حیوانی: تخم مرغ، مرغ، ماهی.
گزینه‌های گیاهی: عدس، نخود، کینوا، توفو و آجیل.
میان وعده‌های حاوی پروتئین: ماست یونانی، پنیر یا میله‌های پروتئینی.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا