اقامت ناخواسته فضانوردان بوئینگ در ایستگاه فضایی یک ماه دیگر تمدید شد
دو فضانوردی که در ماه خرداد برای سفری ۱۰ روزه با فضاپیمای استارلاینر بوئینگ عازم ایستگاه فضایی بینالمللی شدند، اکنون با تاخیری دیگر در بازگشت به زمین مواجه شدهاند تا مجموع اقامتشان در فضا به دستکم ۹ ماه برسد.
ناسا هفتهی گذشته در پستی وبلاگی اعلام کرد که پرتاب گروه بعدی فضانوردان به ایستگاه فضایی تا پیش از اواخر ماه مارس (اوایل فروردین ۱۴۰۴) انجام نخواهد شد. این ماموریت با نام «کرو ۴» که قرار است با حضور ۴ فضانورد انجام شود، ابتدا برای ماه فوریه برنامهریزی شده بود؛ اما تاخیرها در تکمیل ساخت نسخهای جدید از فضاپیمای کرو دراگون اسپیس ایکس، موجب شد تا ناسا این ماموریت را به تعویق اندازد.
استیو استیچ، مدیر برنامه خدمه تجاری ناسا در پست وبلاگی ناسا گفت: «ساخت، مونتاژ، آزمایش و یکپارچگی نهایی یک فضاپیمای جدید، تلاشی پرزحمت است که به توجه زیاد به جزئیات نیاز دارد. ما از تلاش سختکوشانهی تیم اسپیس ایکس برای گسترش ناوگان دراگون بهمنظور حمایت از ماموریتهای ما و انعطافپذیری برنامه ایستگاه فضایی و گروههای فضانوردی اعزامی، قدردانی میکنیم.»
تاخیر جدید بهمعنای آن است که بوچ ویلمور و سونیتا ویلیامز باید یک ماه بیشتر در ایستگاه فضایی بینالمللی بمانند. این دو فضانورد اوایل امسال بهعنوان خدمهی اولین پرواز سرنشیندار فضاپیمای استارلاینر عازم فضا شدند. درحالیکه انتظار میرفت ماموریت آنها کمی بیش از یک هفته بهطول بینجامد، استارلاینر هنگام نزدیکشدن به ایستگاه دچار نقص فنی در پیشرانههای خود شد. این مشکل موجب شد تا ناسا سه ماه آینده را صرف کشف مشکل فضاپیما کند. درنهایت، مقامهای سازمان فضایی تصمیم گرفتند استارلاینر را بدون خدمه به زمین بازگردانند.
-
ناسا درنظر دارد فضانوردان فضاپیمای بوئینگ را با کپسول دراگون به زمین بازگرداند۱۸ مرداد ۰۳
مطالعه '2
-
بوئینگ در فکر فروش کسبوکار فضایی خود است۷ آبان ۰۳
مطالعه '3
استارلاینر در ماه سپتامبر بدون حادثه روی زمین فرود آمد و ویلمور و ویلیامز ناخواسته به ساکنان طولانیمدت ایستگاه فضایی بینالمللی تبدیل شدند. بااینحال اقامت آنها رکورد تازهای در حضور بلندمدت در فضا محسوب نمیشود. بهعنوان مثال، اسکات کلی بین سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۶ بهعنوان بخشی از مطالعهی دوقلوها به مدت ۳۴۰ روز در ایستگاه فضایی ماند. در سال ۲۰۲۳، فرانک روبیو، دیگر فضانورد ناسا یک سال را بهطور مستقیم در مدار سپری کرد و به اولین آمریکایی تبدیل شد که چنین کاری میکند. علاوهبراین، ۶ فضانورد دیگر رکورد اقامت بالای یک سال دارند.
در ماموریت کرو ۱۰، آن مککلین و نیکول آیرز، فضانوردان ناسا، تاکویا اونیشی، فضانورد جاکسا از ژاپن و کیریل پسکوف، کیهاننورد روسکاسموس (آژانس فضایی روسیه) به ایستگاه فضایی سفر خواهند کرد. سپس خدمهی کنونی شامل نیک هگ، فضانورد ناسا و الکساندر گوربونوف، کیهاننورد روس بههمراه ویلیامز و ویلمور با واگذاری وظایف خود به خدمهی جدید، به زمین بازخواهند گشت.