اورون؛ پیشرفته‌ترین هواپیمای جاسوسی جهان (+عکس)

اداره تحقیقات و توسعه دفاعی وزارت دفاع اسرائیل، شرکت التا، اداره اطلاعات نیرو‌های دفاعی اسرائیل، نیروی دریایی اسرائیل و صنایع هوافضای اسرائیل در توسعه این هواپیما با یکدیگر همکاری کردند.  

به گزارش رویداد۲۴، اداره تحقیقات و توسعه دفاعی وزارت دفاع اسرائیل بیش از ۹ سال است که توسعه سیستم‌های ماموریت اورون را رهبری می‌کند. این سیستم‌ها برای انتقال مستقیم داده‌های ارزشمند به واحد‌های اطلاعاتی طراحی شده اند.

هواپیمای اورون بخشی از سلسله هواپیما‌های مأموریت ویژه استراتژیک از جمله هواپیما‌های هشدار دهنده و کنترل زودهنگام هوایی ایتام و هواپیما‌های جاسوسی الکترونیک شاویت است که صنایع هوافضای اسرائیل در دو دهه گذشته به نیرو‌های دفاعی اسرائیل ارائه کرده است.

در آوریل ۲۰۲۴، اداره تحقیقات و توسعه دفاعی وزارت دفاع اسرائیل اعلام کرد که هواپیمای جاسوسی اورون در طول جنگ با حماس در غزه، که به جنگ شمشیر‌های آهنین نیز معروف است، تقریباً ۱۰۰ مأموریت را انجام داده و صد‌ها ساعت پرواز را ثبت کرده است.

اورون نسخه اصلاح شده هواپیمای گلف استریم G۵۵۰

هواپیمای اورون نسخه اصلاح شده هواپیمای گلف استریم G۵۵۰ است که به دلیل عملکرد برتر پرواز و هزینه‌های نگهداری پایین شناخته می‌شود. نمای بیرونی و عرشه پرواز هواپیما توسط مهندسان گلف استریم اصلاح شد. تیم تولید سکوی نظارتی را در تأسیسات اصلاحی تخصصی که به مأموریت‌های ویژه در ساوانا، جورجیا، ایالات متحده اختصاص داده شده بود، ساخت.

اورون؛ پیشرفته‌ترین هواپیمای جاسوسی جهان (+عکس)

هواپیمای گلف استریم G۵۵۰ دارای ارتفاع کابین نهایی ۱.۸۸ متر، عرض کابین نهایی ۲.۳۱ متر و طول بال‌های کلی آن ۲۶.۳۱ متر است. حداکثر برد آن ۹۸۱۶ کیلومتر، حداکثر سرعت آن ۰.۹۲۵ ماخ و حداکثر ارتفاع کروز این هواپیما ۱۵۵۴۵ متر است. گلف استریم G۵۵۰ دارای حداکثر وزن برخاست ۳۶۱۰۶ کیلوگرم و حداکثر ظرفیت حمل بار ۲۳۸۱ کیلوگرم است.

G۵۵۰ مجهز به موتور‌های رانش بالا ۳۳ درصد از هواپیما‌های نسل قبلی مصرف سوخت بیشتری دارد. این هواپیما از دو موتور پرت اند ویتنی PW۸۱۴GA که هر کدام دارای رانش برخاست امتیازی ۶۷.۳۶ کیلو نیوتن هستند نیرو می‌گیرد.

تاریخچه توسعه هواپیمای اورون

ایرواسپیس گلف استریم، سازنده هواپیما مستقر در ایالات متحده و زیرمجموعه جنرال داینامیکس، در آوریل ۲۰۲۱ یک هواپیمای گلف استریم G۵۵۰ برای ماموریت‌های ویژه در اختیار انجمن بین المللی اعتباربخشی قرار داد. صنایع هوافضای اسرائیل در همان ماه هواپیمای ماموریت اورون را  به ارتش اسرائیل تحویل داد.

اورون؛ پیشرفته‌ترین هواپیمای جاسوسی جهان (+عکس)

در آگوست ۲۰۲۱، هواپیمای اورون برای اولین بار در پایگاه هوایی نواتیم، یک پایگاه هوایی در نزدیکی بیرشبا در صحرای نگب فرود آمد. این هواپیما که مزیت عملیاتی و قابلیت‌های اطلاعاتی نیروی هوایی ارتش اسرائیل را افزایش می‌دهد توسط اسکادران ۱۲۲ ناچشون نیروی هوایی اداره می‌شود. تاریخچه این اسکادران به سال ۱۹۷۱ برمی گردد و چندین تغییر نقش از هواپیما‌های ترابری گرفته تا عملیات‌های ویژه و هواپیما‌های پیشرفته اطلاعات، مراقبت، شناسایی داشته است.

پرواز‌های آزمایشی برای هواپیمای اورون در آگوست ۲۰۲۳ با همکاری اداره تحقیقات و توسعه دفاعی در وزارت دفاع اسرائیل، نیروی دفاعی ارتش اسرئیل و صنایع هوافضای اسرائیل آغاز شد.  ادغام موفقیت آمیز سیستم‌های اطلاعاتی در هواپیمای اورون نیز در همان ماه اعلام شد.  

قابلیت‌های هواپیمای اورون

هواپیمای اورون دارای حسگر‌های پیشرفته و پردازش داده‌های نوآورانه و سیستم‌های تشخیص و رادیویی پیشرفته ساخت صنایع هوافضای اسرائیل است که نظارت در زمان واقعی را بر روی مناطق وسیع در خشکی و دریا در شرایط آب و هوایی متنوع امکان پذیر می‌کند.

سیستم‌های اطلاعاتی، نظارتی و شناسایی پیشرفته هواپیما می‌توانند ارزیابی‌های اطلاعاتی جامع و بی‌درنگ را در طول فعالیت‌های معمول و عملیاتی ایجاد کنند.  این ارزیابی‌ها شامل تجزیه و تحلیل دقیق نیرو‌های دشمن و سازمان‌هایی است که در برد‌های کوتاه و بلند مستقر شده اند. اورون از فناوری هوش مصنوعی برای پردازش کارآمد داده‌ها با هدف تولید هوش عملی در زمان واقعی استفاده می‌کند.

اورون؛ پیشرفته‌ترین هواپیمای جاسوسی جهان (+عکس)

این هواپیما به سنسور‌های مختلف و سیستم‌های C۴I (فرماندهی، کنترل، ارتباطات، کامپیوتر و اطلاعات) مجهز است. این ویژگی‌ها قابلیت‌های اطلاعاتی بی‌سابقه‌ای در مناطق وسیع را امکان‌پذیر می‌سازد و امکان نظارت در زمان واقعی را در طیف وسیعی از شرایط آب و هوایی و دید فراهم می‌کند.

مشخصات فنی کلی اورون

نوع پروژه: هواپیمای ماموریت

توسعه دهندگان: وزارت دفاع اسرائیل، نیروی هوایی اسرائیل، صنایع هوافضای اسرائیل و نیروی دریایی اسرائیل

اپراتور: نیروی هوایی اسرائیل

ارتفاع: ۱.۸۸ متر

عرض: ۲.۳۱ متر

طول بال ها: ۲۶.۳۱ متر

ظرفیت بار: ۲۳۸۱ کیلوگرم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا