تجمع مخالفان رفع فیلترینگ نشان داد که اینها هیچ پشتوانهای ندارند/ خودسرها به هیچ قانون و ضابطهای پایبند نیستند
یک فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: راهپیمایی روز گذشته تعدادی افراد خودسر نشان داد این افراد به هیچ قانون و ضابطهای پایبند نیستند و البته ثابت کرد که هیچ پشتوانهای هم ندارند چراکه متدینین فریب این افراد را نخورده و متوجه شدند که این افراد مسائل ارزشی را وسیله کسب و کار خود قرار داده و میدهند.
سید محمود میرلوحی فعال سیاسی اصلاحطلب در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درباره پشت پرده راهپیمایی موتوری مخالفان رفع فیلترینگ که روز گذشته بعد از برگزاری نماز جمعه انجام شد، گفت: واقعیت این است که جریانی وجود دارد که ما از گذشته به آنها خودسر میگفتیم. جماعتی بودند که اجتماعات را برهم میزدند. بساط اصلاحطلبی را بر هم میزدند و بعد که کارشان وسعت پیدا کرد در قم در جریان سخنرانی رییس مجلس که اصولگرا هم بود مهر پرتاب کردند. این جماعت چون پشتیبانی هم میشدند و امکانات زیادی هم در اختیارشان بود و برخی از روزنامههای دولتی به آنها اجتماعات مردمی میگفتند، معمولا بعد از نماز جمعهها راه میافتادند و با همین بلندگویی که روز گذشته در وانت بود و ۵ موتوری هم دور آن بود میآمدند خیابان طالقانی و همزمان با ۲۰۰ الی ۳۰۰ نمازگزار که از آن مسیر میرفتند همراه شده و چند عکس میگرفتند و بعد در رسانههای مرتبط با خودشان منتشر میکردند.
وی ادامه داد: اما این بار اتفاقی که افتاده این است که همانطور که ملاحظه کردید در حرکت روز گذشته از سوی این افراد هیچ کسی از نمازگزاران آنها را همراهی نکرد. اینها هم چیز جدید و خاصی نیستند و متاسفانه افراد خودسری هستند که به هیچ قانون و ضابطهای یعنی همین ضوابطی که فعلا مانع حضور دیگران است هم پایبند نیستند. الان مدتها است که جریانهای مختلف و برخی از احزاب از قبل از ۱۴۰۱ و بعد از سال ۱۴۰۱ رسما تقاضای تجمع داشتند اما وزارت کشور موافقت نکرده است.
این فعال سیاسی اصلاحطلب تصریح کرد: اگر جریانهایی که الان به عنوان حامی دولت شناخته میشوند بخواهند همین امروز در جایی جمع شوند، میبینیم که چقدر با سرعت بخشهای مختلف و دستگاههای مختلف واکنش نشان میدهند و خلاف بودن آن را اعلام میکنند. همین چند روز پیش چند بچه در شهرستان بابل در مازندران با هم شادی کردند و ما منتظریم که ببینیم چه اتفاقی میافتد اما معمولا در چنین مواقعی بلافاصله مقامات به صف میشوند و خط و نشان میکشند و مدیران توسط دستگاههای مربوطه عزل میشوند. اما متاسفانه نسبت به این جماعت چنین برخوردی نمیشود و گویا یک نوعی مصونیت برای آنها وجود دارد.
میرلوحی ادامه داد: سخنگوی جبهه اصلاحات چند روز پیش نسبت به اقدام این افراد واکنش نشان داد. البته شاید وزارت کشور میداند که اینها الان پشتوانهای ندارند و با این اتفاقی که افتاد و همین ۵ الی ۶ موتور و نهایت ۱۰ موتور که به خیابان آمدند مشخص شد که این افراد هیچ پشتوانهای ندارند و فقط همان بلندگویشان است که صدایشان را بلند کرده است. در گذشته هم از طریق همین بلندگوها خیلی هیاهو میکردند و هر زمانی میخواستند اجتماعی یا مرکزی را بر هم بزنند از همین بلندگوها و نشانهها استفاده میکردند.
وی با بیان اینکه این دوگانگی و استاندارد دوگانه مدتهاست که وجود دارد، خاطرنشان کرد: بحث اینترنت و فضای مجازی مدتها است که مطرح است. ۸۵ درصد از افراد جامعه از اینترنت استفاده میکنند و همین الان گفته میشود ۴۵ تا ۵۰ میلیون نفر از فیلترشکنهای داخلی استفاده میکنند البته این موضوع بسیار عجیب است که مشخص نیست این فیلترشکنها در اختیار چه کسانی است و چه کسب و کار سنگینی دارند؟ ممکن است مردم از فیلترشکنهای خارجی استفاده کنند که این هم در واقع ابزاری برای فعالسازی بدافزارها است.
همه افرادی که ادعا میکنند فیلتر عاملی برای امنیت و… است اگر الفبای اینترنت و مسائل فنی را بدانند، متوجه خواهند بود که استفاده از فیلترشکنها بهترین سفره برای سرویسهای بیگانه است که بتوانند از طریق این فیلترشکنها به اطلاعات، ویژگیها و سلایق کاربران دست پیدا کنند. در گذشته اگر کشوری میخواست اطلاعات یک کشور دیگر را به دست بیاورد باید هزینههای بسیاری را انجام میداد و جاسوس به آن کشور میفرستادند اما الان مفت و مجانی با بازی فیلترینگ که برخی از مقامات ناآشنا و غیرکارشناس و برخی رانتجویان و کاسبان راه انداختهاند، این اطلاعات به راحتی در اختیار کشورهای دیگر قرار میگیرد. با رفع فیلتر واتس آپ و گوگل پلی این افراد احساس میکنند که دکانی که برایشان باز شده بود در حال تعطیل شدن است و طبیعی است که واکنش نشان دهند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب در پاسخ به این سوال که این افراد با این اقدام چه پیامی را به مردم و مسئولان میخواهند منتقل کنند، تصریح کرد: میخواهند بگویند ما هستیم و قدرت داریم و نمیگذاریم فیلتر برداشته شود. اینها که اکثریت نیستند. اینها که افراد کارشناس نیستند و افرادی فاقد دانش لازم برای مصلحت کشور و مصلحت جوانان، جامعه و عفت عمومی و امنیت ملی که ادعای آن را هم دارند، هستند اما متاسفانه یک سری تریبونها در اختیار این افراد است و مسائل فیلترینگ را به نوعی شاخص قدرتنمایی و برتری خودشان قرار داده بودند که با این کار شاخشان شکسته شده و ترک برداشته است.
وی گفت: ما امیدواریم که خود این افراد بدانند که چه کاری دارند انجام میدهند. اگر بخواهد بررسی شود که چه کسانی این افراد را در کنار هم قرار دادهاند و از چه شرکت و مرکزی اقدام به چنین کاری کردهاند، انجام شدنی است. و الا اینکه فکر کنید اینها افراد مومن و انقلابی هستند، اینطور نیست و باور اینکه اینها افراد مومن و انقلابی باشند برای ما سخت است. البته انتخاب نماز جمعه برای این کارها را باید به نوعی بازی با احساسات مردم متدین ارزیابی کرد اما خب به حمدالله مشخص شد که این بار متدینین فریب این افراد را نخورده و متوجه شدند که این افراد مسائل ارزشی را وسیله کسب و کار خود قرار داده و میدهند.