تغذیه روزهای سرد از نگاه طب سنتی

مریم مقیمی، متخصص طب سنتی، بر این نکته تأکید دارد و از بایدها و نبایدهای مواد غذایی در فصول سرد سال می‌گوید: به‌طورکلی در فصول سرد، اخلاط و مواد زائد در بدن تجمع می‌یابند و دفع آنها برای افراد دشوار می‌شود.بنابراین توصیه می‌کنیم که افراد صبح‌ها به‌صورت ناشتا حتما یک استکان آب‌جوش مصرف کنند تا دفع مواد زائد بهتر انجام شود.

به گزارش جام جم، وی ادامه داد: افرادی که در فصول سرد از آب‌جوش استفاده می‌کنند کمتر دچار یبوست می‌شوند. آب‌جوش برای دفع اخلاط و مواد در بدن کمک‌کننده است به‌خصوص برای افرادی که سابقه یبوست و بواسیر دارند، بهترین درمان است.

متخصص طب سنتی همچنین افزود: مزاج پاییز و زمستان سرد و خشک است. افراد باید از مصرف غذاهایی با مزاج سرد و خشک پرهیز کنند.خوردن غذاهای شور و تند و همچنین آب‌یخ برای همه افراد منع شده است. برای کمک به گوارش و تقویت سیستم ایمنی بدن، بهتر است بیشتر از شلغم و ترب، که از صیفی‌جات هستند، به‌صورت پخته و در سوپ و آش استفاده شود.

 در مورد مصرف میوه‌ها، میوه‌هایی مانند نارنگی و کیوی که مزاج آنها سرد است، برای افرادی که مشکلات گوارشی ندارند، منعی ندارد؛ اما افرادی که دچار مشکلات گوارشی، معده‌درد و نفخ هستند، باید ازاین میوه‌ها پرهیز کنند. اگر هم بخواهند از این میوه‌ها استفاده کنند، باید حتما با مصلح آنها (عسل یا زنجبیل) و در مقدار بسیار کم مصرف شود.

غذای افراد تندرست در این فصل باید غذایی معتدل و غلیظ باشد؛ مثل حلیم و کله‌پاچه و گوشت شیشک و آب‌گوشت آن و گوشت نمک‌سود و گوشت شکار با ادویه گرم و کباب و بریان و گوشت کبک و تیهو و بلدرچین و مانند اینها و همچنین انواعی از آش و قلیه خشک (گوشت سرخ‌شده با روغن گردوی بریان‌کرده یا روغن زیتون و یا روغن زردآلو). بویژه با دارچین و زیره و رازیانه و مانند آنها؛ زیرا که حرارت غریزی در این فصل مجتمع و قوی است و هضم در این فصل قوی و نیکو بوده، عمل گوارش برای بدن و معده آسان‌تر است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا