حاشیه های مجمع بانک دی؛ از دارایی‌های ۱۵۰ همتی تا ارزش ذاتی ۴۰۰ تومانی سهم

بانک دی یکی از نمادهایی است که در سالیان اخیر محل توجه بسیاری از فعالان بازار سرمایه بوده است.
 
به گزارش روابط عمومی بانک دی، فراز و فرودهای این نماد مانند بسیاری دیگر از نمادهای بورسی، حجم زیادی از تحلیل‌های تکنیکال و بنیادین بسیاری از تحلیل‌گران و کانال‌های تحلیل بورسی را به خود اختصاص داده است.
 
گاهاً با رسیدن سیگنال‌های مثبتی از بانک دی، برخی از رسانه‌های بورسی با سم‌پاشی و بالا آوردن خبرهای منفی راجع به بانک دی از سال‌های گذشته، شروع به خالی کردن دل سهامداران خرد این بانک کرده‌اند تا با استفاده از این فرصت به نوسان‌گیری از این سهم بپردازند.
 
 اما بهترین منبع اطلاعاتی برای سهامداران این سهم شاید حرف‌های مطرح شده در مجمع عمومی این بانک است.
 
مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده بانک دی که روز سه شنبه ۲۷ آذر برگزار شد، باز با حاشیه‌هایی از سوی یکی از سهامداران نامدار این سهم همراه بود.
 
عباسعلی حقانی‌نسب، سهامدار معروفی که پای ثابت بسیار از مجامع شرکت‌هاست و تسلط‌اش بر زیر و بم قوانین و تحلیل صورتهای مالی و عملکرد شرکت‌ها، بعضاً بیشتر از مدیران ارشد شرکت است، روز سه‌شنبه در مجمع بانک دی نکاتی را مطرح کرد که برخلاف آنچه در ذهن داشت، بیش از آنکه باعث همراهی سایر سهامداران با وی شود، باعث دلگرمی بیشتر سهامداران به این سهم شد.

ارزش دارایی‌های بانک دی چقدر است؟

حقانی‌نسب بارها از اسماعیل جلیلی، رییس مجمع، درخواست کرد که ارزش دارایی‌های بانک دی را اعلام کند تا سهامداران بدانند روی چه سهمی سرمایه‌گذاری کرده اند. او بارها خواست تا ارزش ۱۵۰ هزار میلیارد تومانی دارایی‌های بانک دی را در دهان اسماعیل جلیلی بگذارد تا به برآورد تقریبی خودش شأنیتی بدهد اما با حرفه‌ای‌گری اسماعیل جلیلی تیرش به سنگ خورد.
 
حقانی‌نسب که از بیشتر املاک و دارایی‌های بانک دی بازدید کرده است، ارزش نیروگاه برق دماوند را ۲.۵ میلیون دلار برآورد کرد و گفت اگر مدیران بانک می‌توانستند با یک رایزنی شجاعانه با دولت در سال گذشته، قیمت دستوری تولید برق را لغو کنند، نه تنها بانک دی از زیان خارج می‌شد بلکه ۲ همت نیز سود شناسایی می‌کرد.
 
او بارها با اشاره به صحبت‌های مدیرعامل بانک صادرات مبنی بر ارزش ۳۵۰ همتی دارایی‌های بانک صادرات گفت: «بانک دی ثروتمندترین بانک خصوصی و مردمی ایران است و علیرغم مقیاس کوچک این بانک ارزش تقریبی دارایی‌های آن چیزی بیش از ۱۵۰ همت است ولی هیچ وقت شفاف‌سازی در این مورد صورت نگرفته است.»

قیمت سهم دی چقدر است؟

حقانی نسب با انتقاد از مدیران بانک دی برای ارائه طرح افزایش سرمایه از محل آورده نقدی سهامداران گفت: «افزایش سرمایه نقدی در شرایطی که قیمت سهم پایین‌تر از قیمت اسمی است یک خیانت به سهامداران است.» جمله‌ای که با واکنش جلیلی مواجه شد: «بانک دی، علیرغم دریافت مجوز افزایش سرمایه، هیچ اقدامی نکرده است و مهمترین دلیل آن هم حفظ منافع سهامداران بوده است.»
 
حقانی نسب با صدای رسا رو به سهامداران حاضر در مجمع گفت: « ارزش ذاتی این سهم ۳۰۰ تا ۴۰۰ تومان است و اگر این را به سهامداران نگوییم، جفا در حق سهامدار کرده‌ایم و اگر زیر قیمت ارزش ذاتی سهم اقدام به افزایش سرمایه از محل آورده نقدی سهامدار کنیم خیانت به این سهم است.»

بانک دی منحل می‌شود؟

یکی از بخش‌های جذاب این مجمع برای حاضران، صحبت‌های اسماعیل جلیلی، سرپرست و رییس هیأت‌مدیره بانک دی و رییس مجمع بود. آنجایی که در قسمت پرسش و پاسخ، یکی از سهامداران پرسیده بود که آیا بانک دی منحل می‌شود؟ اسماعیل جلیلی که با طمأنینه و در کمال ادب و متانت تمامی جلسه و حاشیه‌های حقانی نسب را مدیریت کرده بود با لبخندی در پاسخ به این پرسش گفت: «مهر تایید بانک مرکزی به برنامه تحول بانک دی تا سال ۱۴۰۷ یعنی بانک دی منحل یا ادغام نمی‌شود.
 
تایید برنامه تحول یعنی این بانک در مسیر رشد و تحول قرار دارد و بر اساس زمانبندی اعلامی باید اهداف خودش را محقق کند تا از وضعیت فعلی خارج شود. سهامداران باید با اعتماد به این سهم، علاوه بر ایجاد تصویر ذهنی مثبت از خانواده دی در افکار عمومی، به مدیران بانک این اجازه را بدهند تا برنامه تحول را در مسیر درست خود پیش ببرند.»

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا