دلایل بحران انرژی زمستان امسال چیست؟

 داوود حشمتی  در سایت نفت خبر نوشت: جریانی که به دنبال ساقط کردن دولت در همان سال اول است، به دنبال شکل دادن «زمستان سخت» برای دولت پزشکیان بود.
 
جریانی که حالا از سکوت دولت پزشکیان سوءاستفاده کرده تا خود را تبرئه کند و نقش خود را در شکل دادن زمستان سخت پنهان نگه دارد. حالا همان ها مدعی هستند که دولت در زمینه تامین سوخت نیروگاه‌ها و تامین انرژی شهروندان کوتاهی کرده است.
 
با وجود آنکه  دولت چهاردم از همان ابتدا تلاش کرد مانند دولت ابراهیم رئیسی تقصیرها را به گردن دولت قبل نیندازد، اما ظاهرا سکوت دولت باعث شده تا این جریان برای فرار به جلو ادعاهای غیرواقعی مطرح کنند.
 
از جمله این افراد معاون اجرایی رئیس جمهور و یکی از نمایندگان پاجوش مجلس است که ادعا کردند: «کمبود انرژی برق و گاز در زمستان در نتیجه کم کاری دولت پزشکیان رقم خورده است.»
 
محسن منصوری درحالی که تریبون صداوسیما دراختیارش قرار گرفته بود گفت: «خاموشی‌های اخیر نتیجه غفلت مدیریتی دولت فعلی در ذخیره سازی سوخت بود، اما با سیاسی کاری و بی‌صداقتی، بحثث را به سمت مازوت و سلامت مردم کشاندند.» این خط توسط دیگر اعضای ستاد جلیلی هم پیگیری شد. امیرحسین ثابتی که در انتخابات به جای یکی از فرزندان و اعضای خانواده جلیلی در برنامه تبلیغاتی او حضور پیدا کرد، با طرح همین ادعا از استیضاح وزیر نفت هم سخن گفته بود.
 
اما این ادعاها چرا غیرواقعی است؟ آمار و اعداد نشان می‌دهد که در ابتدای سال و بعد از آنکه فهمیدند قرار است دولت را تحویل دهند، ذخائر گازوئیل نیروگاه‌ها نسبت به سال قبل و حتی میانگین چند سال قبل را کاهش دادند و به جای آنکه آن را برای زمستان ذخیره کنند، در اختیار صادرکنندگان قرار دادند تا از ایران خارج شود.
 
اینگونه بود که میلیون‌ها لیتر گازوئیل که باید برای تامین برق منازل و شهروندان در زمستان ذخیره میشد، سر از بازارهای بین‌المللی درآورد. برای اثبات آنچه دولت قبل تحویل داده بود لازم نیست فقط به آمارهای دولت استناد کرد. گزارش مرکز پژوهش های مجلس هم این وضعیت را تایید می‌کند.
 
براساس آمارها در تاریخ ۳۱ مرداد ماه ۱۴۰۳ که دولت را به مسعود پزشکیان تحویل دادند و قبل از آنکه حتی وزرای او تعیین شوند، میزان ذخائر نفت گاز نیروگاه ها به نسبت سال قبل، ۲ میلیارد لیتر کاهش داشت.
 
دلایل بحران انرژی زمستان امسال چیست؟
 
این آمارها نشان میداد مخازن نفت‌گاز، ۲۷ درصد خالی‌تر از سال قبل در همان زمان بود. اما از آنجا که وزیر انتخاب شده برای وزارت نفت از بدنه این وزارتخانه آمده، این مشکل به سرعت تشخیص داده شد و در شهریور تا آبان ماه امسال میزان تحویل نفت گاز به نیرگاه ها را به طرز چشمگیری افزایش داد تا کسری سوخت جبران شود.
 
دلایل بحران انرژی زمستان امسال چیست؟
 
مقایسه آمارها به ما نشان میدهد میزان ذخیره سازی نفت گاز در ۳ ماهه اول امسال حتی از سال ۱۴۰۰ که حسن روحانی دولت را به ابراهیم رئیسی تحویل میداد کمتر بود.
 
به عنوان مثال در فروردین ماه ۱۴۰۰، دولت روحانی ۸۰۰ میلیون لیتر به نیروگاهها سوخت تحویل داده بود، اما دولت رئیسی ۶۰۰میلیون لیتر. در اردیبهشت ماه دولت رئیسی ۸۰۰ میلیون لیتر گازوئیل به نیروگاه‌ها تحویل داد، اما دولت روحانی در سال ۱۴۰۰ به میزان یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون لیتر گازوئیل تحویل نیروگاه ها داده بود.
 
این ارقام برای خرداد به ترتیب عبارتند از خردادماه: یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون لیتر(دولت روحانی)، یک میلیارد و صدمیلیون لیتر (دولت رئیسی)
 
جالب تر اینکه این ارقام برای سال قبل که دولت رئیسی بر سر کار بود، به طرز وحشتناکی افزایش داشت.
 
 به عنوان مثال در حالی که دولت رئیسی برای سال ۱۴۰۳ تنها یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون لیتر ذخیره گازوئیل برای خرداد تحویل نیروگاه ها داده بود، سال ۱۴۰۲ که امید به تداوم دولت رئیسی در آنها وجود داشت، سه میلیارد لیتر سوخت ذخیره کرده بودند. این ارقام در مردادماه سه میلیارد و دویست میلیون لیتر بود. درحالی که امسال مرداد تنها یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون لیتر ذخیره گازوئیل تحویل نیروگاه ها داده شد.
 
دلایل بحران انرژی زمستان امسال چیست؟

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا