دلیل تغییر نام بخشی از اتوبان هاشمی رفسنجانی اصفهان از زبان سخنگوی شورای شهر

سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: تغییر نام بخشی از اتوبان «آیت‌الله هاشمی رفسنجانی» اصفهان بدلیل عملیات تعریض، تسهیل در مسیریابی و در راستای بهبود خدمات شهری و با توجه به نیازهای شهروندان انجام شده است.
 
به گزارش ایرنا، تغییر نام بخشی از اتوبان آیت‌الله هاشمی رفسنجانی به نام «استاد پرورش» واقع در رینگ چهارم ترافیکی شهر اصفهان، این روزها مورد انتقاد برخی از مردم و مسوولان قرار گرفته و واکنش‌هایی را در باره هویت شهری و فرهنگی این معبر مهم برانگیخته است.
 
علی صالحی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: نامگذاری معابر بمنظور تقویت هویت شهری و معرفی چهره‌های شاخص صورت می گیرد.
 
وی در باره سیاست‌ نامگذاری معابر در رینگ سوم و چهارم اصفهان گفت: رینگ سوم اصفهان شامل اتوبان‌هایی است که در حدفاصل یک تا سه کیلومتری محدوده مرکزی شهر قرار دارد و در دهه ۸۰ و اوایل دهه ۹۰ تکمیل و با استفاده از نام شهدای دفاع مقدس نامگذاری شد.
 
وی افزود: رینگ چهارم نیز که از اواخر دهه ۹۰ آغاز شد، مجموعه‌ای حفاظتی است و از اصفهان و اراضی حاشیه شهر و شهرستان‌های اطراف عبور می‌کند که عمده فعالیت‌های احداث و تعریض آن در دوره ششم شورای اسلامی شهر اصفهان ادامه پیدا کرد.
 
صالحی در باره نامگذاری رینگ چهارم گفت: با توجه به توسعه این مسیر و ایجاد تقاطع‌های غیرهمسطح، کوشیدیم تا از نام چهره‌های شاخص انقلابی و علمای شاخص برای این بخش استفاده کنیم که در این راستا نامگذاری‌ آیت‌الله ناصری و آیت‌الله هاشمی رفسنجانی قبلاً اجرا شده بود و بخشی نامگذاری‌ها نیز انجام شده است.
 
وی تصریح کرد: این اقدامات در راستای تقویت هویت شهری و فرهنگی اصفهان انجام می‌شود.
 
سخنگوی شورای شهر اصفهان در باره دلیل بازنگری در نام‌ بخشی از اتوبان آیت‌الله هاشمی رفسنجانی گفت: نامگذاری بخشی از این اتوبان به نام استاد پرورش بمنظور سهولت آدرس‌دهی و تکمیل قطعات جدید این مسیر بود و این تغییرات با سیاست جدید نامگذاری از جمله توسعه این مسیر، انجام گرفت.
 
صالحی گفت: بخشی از این اتوبان در دوره چهارم شورای شهر به نام آیت‌الله هاشمی رفسنجانی نامگذاری و در ۲۵ اَمرداد ۱۳۹۶ با مصوبه شورا و امضای شهردار وقت آقای مهدی جمالی‌نژاد (استاندار فعلی اصفهان) به تصویب رسید و این اقدام اولیه در راستای معرفی و تکریم چهره‌های انقلابی انجام شد، اما تکمیل قطعات و ایجاد تقاطع‌های جدید، نیاز به بازنگری و تکمیل نامگذاری‌ها داشت.
 
وی افزود: در دوره ششم شورای شهر، سیاست جدید نامگذاری بویژه در معابری از رینگ چهارم که شامل بیش از هفت کیلومتر مسافت بود، مطرح شد و با توجه به وجود تقاطع‌های مهم مانند اشکاوند، روشن دشت، بلوار رضوان و مرحوم کاظمی آشتیانی لازم بود در نامگذاری‌ها بازنگری شود تا سهولت آدرس‌دهی و استفاده از نرم‌افزارهای مسیریابی برای شهروندان فراهم شود.
 
سخنگوی شورای شهر اصفهان توضیح داد: در این راستا در بخشی از نامگذاری‌های صورت گرفته در دوره چهارم به نام آیت‌الله هاشمی رفسنجانی و در دوره ششم شورای شهر به نام آیت‌الله ناصری بازنگری شد تا تمام این مسیر که از تقاطع‌های مهم عبور می‌کند، بطور دقیق و یکپارچه نامگذاری انجام شود و اکنون بخش مهمی از این مسیر که بیش از سه کیلومتر است، با نام اتوبان و بزرگراه آیت‌الله هاشمی رفسنجانی شناخته می‌شود.
 
وی تاکید کرد: این تغییرات بمنظور ایجاد هماهنگی بیشتر در نامگذاری معابر، رفع ابهامات آدرس‌دهی و توازن بخشی در نامگذاری‌ها صورت گرفته است و در این راستا، قطعات جدیدی هم که پیش‌تر نامگذاری نشده بود، اکنون با نام‌های جدید شناخته می شود.
 
سخنگوی شورای شهر اصفهان تاکید کرد: نامگذاری بخشی از رینگ چهارم به نام استاد پرورش، برای سهولت آدرس‌دهی و تکمیل عملیات تعریض بود که این بخش از رینگ چهارم حدود سه کیلومتر است.
 
وی افزود: بخش‌های دیگری از رینگ چهارم نیز در حال بازنگری و نامگذاری و برخی قسمت‌ها همچنان بدون نام است و نیاز به تصمیم‌گیری‌ جدید شورای نامگذاری با حضور اساتید دانشگاه و مدیران شهری دارد.
 
صالحی همچنین در باره مصوبه نهایی نامگذاری‌ها گفت: مصوبه نامگذاری بخشی از رینگ چهارم ترافیکی به نام آیت‌الله هاشمی رفسنجانی و استاد پرورش قبل از دولت چهاردهم شکل گرفته بود و در یکم فروردین امسال توسط شهرداری به شورای شهر ارائه و تصویب اولیه در خرداد و تصویب نهایی در مهر ۱۴۰۳ انجام شد.
 
وی افزود: پیشنهادهای نامگذاری از سوی شهرداری و شورای نامگذاری با تصویب شورای شهر به هیات انطباق شامل نمایندگان شورای شهرستان، دستگاه قضائی و فرمانداری ارسال شد و در تصمیم نهایی که توسط این هیات اتخاذ می‌شود، نقش نماینده دولت ناچیز و اساس تصمیم‌گیری‌ها بر اساس نظر مدیریت شهری و مصوبه هیات تطبیق است.
 

نامگذاری معابر؛ ترویج ارزش‌ها و هویت‌های فرهنگی

 
صالحی تاکید کرد: در شرایط فعلی که نرم‌افزارهای مسیریابی نقش مهمی در هدایت کاربران ایفا می‌کنند، یکنواختی و شفافیت در نامگذاری معابر اهمیت ویژه‌ای دارد.
 
سخنگوی شورای شهر اصفهان گفت: نامگذاری معابر یک اقدام نمادین نیست، بلکه فرصتی برای برقراری ارتباط میان نسل‌ها و تقویت هویت شهری است زیرا با انتخاب نام‌های مشاهیر و چهره‌های تأثیرگذار، می‌توانیم از این ظرفیت برای معرفی دستاوردهای برجسته و ارزش‌های فرهنگی جامعه استفاده کنیم.
وی بر اهمیت دقت در نامگذاری معابر شهری تأکید کرد و گفت: تغییر نام‌هایی که مردم به آنها عادت کرده‌اند، باید به حداقل برسد مگراینکه مشکلی برای شهروندان ایجاد کند.
 
صالحی افزود: در شرایطی که برخی از نام‌ها مشابه یکدیگرند و با توجه به توسعه نرم‌افزارهای مسیریابی، ضروریست نامگذاری‌ها بطور دقیق و در یک ساختار مشخص انجام شود تا کاربران بسهولت بتوانند از این نرم‌افزارها استفاده کنند.
 
وی گفت: در حوزه نامگذاری خیابان‌ها و معابر شهری، مجموعه‌ای از انتقال پیام‌ها و مفاهیم وجود دارد که بر اساس نمادها و نشانه‌ها شکل می‌گیرد بنابراین هرچه از این ظرفیت‌ها بطور متنوع‌تر و مرتبط با هویت، ارزش‌ها و آرمان‌ها استفاده کنیم، انتقال این پیام‌ها به نسل‌های بعدی نیز بهتر و مؤثرتر خواهد بود.
 
صالحی تاکید کرد: فضاسازی‌هایی که از سوی مجموعه‌های شهری انجام می‌شود، زمینه‌ آشنایی مردم با چهره‌ها و مشاهیر تأثیرگذار را فراهم می‌سازد و این فرایند می‌تواند انگیزه‌ای برای نسل جدید و خانواده‌ها باشد تا از این طریق با زندگی و دستاوردهای این افراد بیشتر آشنا شوند.
 
وی گفت: ما باید به ظرفیت نمادین قهرمانان، چهره‌های تأثیرگذار، هنرمندان و مشاهیر خود توجه داشته باشیم و از فرصت ارتباط روزانه مردم با معابر شهری استفاده کنیم زیرا این امر کمک می‌کند تا نام‌ها هر روز بیشتر از گذشته در ذهن مردم ماندگار شود و زمینه‌ای برای الگوبرداری و ترویج ارزش‌ها در اقشار مختلف جامعه فراهم سازد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا