دیوان عالی آمریکا شاید با درخواست توقف موقت ممنوعیت تیک‌تاک موافقت کند

دیوان عالی ایالات متحده روز چهارشنبه تصمیم گرفت درخواست تیک‌تاک و شرکت مادر آن، بایت‌دنس مستقر در چین، برای لغو موقت قانونی که بایت دنس را مجبور به فروش شبکه‌ی اجتماعی تیک‌تاک تا تاریخ ۱۹ ژانویه (۳۰ دی) می‌کند، بررسی کند. در غیر این صورت، دسترسی به تیک‌تاک به‌دلیل مسائل مربوط‌به امنیت ملی، برای کاربران آمریکایی ممنوع خواهد شد.

قضات دیوان عالی بلافاصله به درخواست اضطراری تیک‌تاک، بایت‌دنس و برخی از کاربران آن، برای صدور دستور لغو موقت ممنوعیت پاسخ ندادند و بررسی این درخواست‌ها به‌تاریخ ۱۰ ژانویه (۲۱ دی) موکول شد.

به گزارش رویترز، تیک‌تاک و کاربرانش، برای لغو حکم یک دادگاه پایین‌تر که قانون مذکور را تایید کرده است، درخواست تجدید نظر داده‌اند. تیک‌تاک درحال‌حاضر حدود ۱۷۰ میلیون کاربر در ایالات متحده دارد. کنگره طرح ممنوعیت تیک‌تاک را در ماه آوریل تصویب و جو بایدن، رئیس جمهور وقت، آن را به قانون تبدیل کرد؛ این قانون به کمیته‌ی سرمایه‌گذاری خارجی در ایالات متحده (CFIUS) قدرت بیشتری داد تا سرمایه‌گذاری‌های خارجی در شرکت‌های آمریکایی را که ممکن است تهدیدی برای امنیت ملی باشند بررسی و محدود کند.

وزارت دادگستری ایالات متحده می‌گوید دسترسی تیک‌تاک به‌عنوان شرکتی چینی، به داده‌های کاربران آمریکایی از جمله موقعیت جغرافیایی و پیام‌های خصوصی آن‌ها، می‌تواند تهدید بزرگی علیه امنیت ملی آمریکا محسوب شود؛ چرا که می‌تواند محتوای نمایش‌داده شده برای آمریکایی‌ها را به‌طور مخفیانه دستکاری کند. تیک‌تاک تأکید کرده است که هیچ تهدید فوری برای امنیت ایالات متحده ایجاد نمی‌کند.

تیک‌تاک و بایت‌دنس ۱۶ دسامبر (۲۶ آذر) از دیوان عالی خواستند که اجرای این قانون را متوقف کند؛ چرا که معتقدند این قانون حقوق آزادی بیان تحت متمم اول قانون اساسی ایالات متحده را نقض می‌کند. تیک‌تاک روز چهارشنبه اعلام کرد که از تصمیم دیوان عالی برای رسیدگی به این موضوع خوشحال است.

این شرکت افزود: «ما معتقدیم که دیوان عالی این ممنوعیت را غیرقانونی اعلام خواهد کرد تا بیش از ۱۷۰ میلیون آمریکایی که از پلتفرم ما استفاده می‌کنند، بتوانند حق آزادی بیان خود را حفظ کنند.»

تیک‌تاک و بایت‌دنس اعلام کرده‌اند که تعطیلی این پلتفرم حتی به مدت یک ماه باعث خواهد شد که حدود یک‌سوم از کاربران آمریکایی خود را از دست برود و تیک‌تاک از نظر توانایی جذب تبلیغ‌دهندگان و محتوای تولیدکنندگان و استعدادهای شغلی تضعیف شود.

میچ مک‌کانل، رهبر جمهوری‌خواهان در سنای آمریکا، روز چهارشنبه در دادخواستی که به دیوان عالی ارسال کرد، تیک‌تاک را یک مجرم حرفه‌ای خواند و از دادگاه خواست که از ایجاد هرگونه تأخیر در تصمیم‌گیری خود جلوگیری کند.

ترامپ نیز در دوران ریاست‌جمهوری‌اش سعی کرد تیک‌تاک را ممنوع کند، اما با مخالفت‌های قانونی مواجه شد. او در رقابت‌های انتخاباتی امسال اعلام کرد قصد دارد تیک‌تاک را نجات دهد و موضوع را بررسی خواهد کرد. او در ۲۰ ژانویه (۱ اسفند) به مقام ریاست‌جمهوری خواهد رسید، یک روز پس از اتمام مهلت قانونی برای تعطیلی تیک‌تاک.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا