روسیه پیام‌رسان وایبر را فیلتر کرد

سرویس فدرال نظارت بر حوزه ارتباطات روسیه اعلام کرد از آنجایی که کلاهبرداران اغلب از پیام رسان وایبر برای طرح های خود استفاده می کنند، این پیام رسان در این کشور فیلتر شده است.
 
به گزارش سیتنا، آنتون نمکین از اعضای کمیته سیاست اطلاعات مجلس دومای دولتی (مجلس سفلی) روسیه در این باره گفت:‌ کلاهبرداران، اغلب این پیام‌رسان را برای طرح های خود انتخاب می کنند.
 
نمکین ادامه داد: وایبر به شما امکان می دهد پیام ها، تماس‌ها و محتوای چندرسانه ای را بدون نیاز به تأیید هویت خود ارسال کنید.
 
وی اظهار داشت:‌ آسانی ثبت نام از طریق شماره تلفن، وایبر را به ابزاری مناسب برای ایجاد سریع حساب‌های جدید تبدیل می‌کند که به مهاجمان اجازه می‌دهد تا به راحتی پروفایل‌ها و شماره‌ها را برای موج جدیدی از حملات تغییر دهند.
 
این عضو دومای دولتی روسیه معتقد است: سرویس‌های اطلاعاتی خارجی می‌توانند از وایبر برای استخدام افراد استفاده کنند، زیرا این پیام‌رسان امکان برقراری ارتباط ناشناس و ایمن با افراد را می‌دهد، خطر رهگیری مکاتبات را به حداقل می‌رساند و این امر باعث می‌شود که وایبر پیام‌رسان راحتی برای این نوع عملیات باشد.
 
نمکین با بیان اینکه قربانیان این نوع عملیات، بیشتر نوجوانان هستند،‌ گفت: استفاده از حساب‌های کاربری ناشناس و شماره تلفن های موقت به جلوگیری از افشای هویت مجرمان کمک می کند.
 
بنا بر اعلام مدیااسکوپ، وایبر بعد از واتساپ و تلگرام، سومین پیام رسان محبوب در روسیه است.
 
روزنامه «راسیسکایا گازیه تا» در ادامه به نقل از کارشناسان نوشت: به راحتی می‌توان سایر پیام‌رسان‌های ارائه شده در روسیه را جایگزین وایبر کرد.
 
در همین حال بنا به گزارش خبرگزاری «تاس»، علت رسمی فیلتر شدن وایبر این است که دادستانی کل روسیه مواردی از انتشار اطلاعاتی که در راستای بی ثبات کردن وضعیت اجتماعی سیاسی در روسیه است را در پیام رسان وایبر مشاهده کرده است.

بنا بر اعلام دادستانی کل روسیه، مدیریت وایبر این اطلاعات را حذف نکرده است.
 
بر این اساس، امکان استفاده از پیام‌رسان وایبر برای اهداف افراطی، فروش مواد مخدر و انتشار غیرقانونی اطلاعات از مصادیق مغایرت کارکرد این پیام‌رسان با قوانین روسیه عنوان شده است.
 
پیام‌رسان وایبر پیش از این بارها توسط دادگاه های روسیه به دلیل امتناع از حذف اطلاعات ممنوعه جریمه شده است.

میزان جریمه های صادر شده برای وایبر طی دو سال گذشته از ۱.۸ میلیون روبل فراتر رفته است، اما هنوز پرداخت نشده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا