سقوط بشار اسد و بازگشت سوری ها به بام دمشق / تفریح در کوه قاسیون با قهوه و قلیان

ساکنان دمشق پس از سال ها محرومیت از دسترسی به بام شهر، پایتخت را از کوه قاسیون دوباره کشف می کنند.

به گزارش عصرایران، با سقوط حکومت بشار اسد رئیس جمهوری سوریه، اهالی پایتخت توانستند بعد از ۱۳ سال، دوباره به بام دمشق بروند و از بالای کوه قاسیون، شهر را ببینند. از زمان آغاز بحران و جنگ داخلی در سوریه، دولت این کشور، مسیرهای منتهی به کوه قاسیون را بست.

خبرگزاری فرانسه نوشت: هنگامی که “عفاف المحمد” از سقوط رئیس جمهور بشار اسد مطلع شد، صبح زود با خودروی خود به سمت کوه قاسیون مشرف به دمشق رفت تا شهر را از بالا دوباره کشف کند و از منظره ای پانورامایی لذت ببرد ؛ منظره ای که برای بیش از یک دهه برای مردم سوریه ممنوع شده بود.
 
این دندانپزشک ۳۰ ساله با لبخندی بر لب به خبرگزاری فرانسه گفت: “وقتی انقلاب شروع شد ما را از رفتن به جبل قاسیون و سایر اماکن عمومی منع کردند.”

 

کوه قاسیون در دمشق

او افزود: “حالا که ما پیروز شدیم… حسی که با ورود به قاسیون داشتم بسیار زیبا بود. از اینکه نمی ترسی در مسیر با کسی روبرو شوی که به شما آسیب برساند و هیچ محدودیتی در اطراف شما وجود ندارد.”

پس از شروع درگیری ها در سال ۲۰۱۱، مسوولان، جاده منتهی به قله کوه قاسیون را به روی غیرنظامیان بستند و نقاط امنیتی را در امتداد آن قرار دادند زیرا از این کوه، امکان نظارت استراتژیک بر دمشق و کاخ های ریاست جمهوری فراهم می شود. 

ارتش در چندین نقطه کوه قاسیون مواضع توپخانه ای ایجاد کرده بود تا در سال های اول درگیری از آنها برای بمباران مناطق دمشق که خارج از کنترل دولت بودند استفاده کرد.

پس از سرنگونی بشار اسد در ۸ دسامبر، جاده منتهی به کوه قاسیون روزانه شاهد ازدحام به ویژه در ساعات عصر و آخر هفته است. خودروها به آرامی در صفی طولانی به سمت بالای کوه حرکت می‌کنند، جایی که کل خیابان به پارکی تبدیل شده که در شب توسط چراغ‌های رنگارنگ روشن می شود، مملو از افراد بازدیدکننده و غرفه‌های کوچکی است که چای و قهوه یا ذرت و شیرینی می فروشند.
 
این مکان که در شب ها  با وجود سردی هوا، به محل ملاقات خانواده ها و دوستان تبدیل شده است، منظره ای استثنایی از دمشق را فراهم می کند.
 
عفاف که پنجشنبه شب برای دومین بار از زمان سرنگونی اسد ، با خواهرش ملک، به قاسیون آمده است گفت: وقتی برای اولین بار ساعت شش صبح آمدم… در جاده احساس ترس کردم. یک لحظه فکر کردم ممکن است اتفاقی که افتاده دروغ باشد، اما خدا را شکر که حقیقت داشت.

این زن که برای محافظت از سرما روی شانه هایش شنل گذاشته بود، افزود: “حالا خوشحالم که این تجربه را بعد از انقلابی که ۱۳ سال به طول انجامید تکرار می کنم … ما را ۱۳ سال قبل از قدم زدن در قاسیون منع کرده بود.”


ما کشورمان را پس می گیریم

در دو طرف جاده، ماشین‌هایی که از راه می‌رسند صف کشیده‌اند، در حالی که موسیقی پرشور از وانت‌های کوچک که نوشیدنی‌های گرم و قلیان ارائه می دهد شنیده می شود.  مشتریان این مکان شلوغ روی صندلی‌های پلاستیکی می‌نشینند و به نوبت از دمشق یا خود عکس «سلفی»  می‌گیرند در حالی که پایتخت پشت آن‌ها ظاهر می‌شود.

برخی از آنها شادی خود را با آواز خواندن و پایکوبی برای جشن سقوط اسد ابراز می کنند.  خانواده اسد بیش از پنج دهه با مشت آهنین بر کشور حکومت کرد.

یک فروشنده قهوه عربی که لباس سنتی پوشیده بین میزها به دنبال مشتری می‌رود در حالی که پرچم سه ستاره استقلال را بر روی دوش خود گذاشته است. دولت جدید سوریه، این پرچم را به عنوان پرچم جدید کشور انتخاب کرده است.

خانم “ملاک المحمد” (۲۷ ساله)، خواهر عفاف، از اینکه می تواند جبل قاسیون را از نزدیک ببیند خوشحال است ؛ جایی که همیشه از دور آن را می دید.

 در حالی که در آن نزدیکی ترقه و آتش بازی می کنند او به خبرگزاری فرانسه گفت:  “من بسیار خوشحال هستم و در عین حال احساس عجیبی دارم. گویی پس از اینکه از همه چیز محروم بودیم، کشورمان را پس گرفتیم.”

او افزود: “ما چاره ای جز این نداشتیم که در اوقات فراغت خود در خانه بمانیم یا به بازار برویم.”

حاکمیت جدید در سوریه به رهبری هیئت تحریر الشام ، گشت هایی را در این مکان مستقر کرده است. می توان اعضای تحریر الشام را با یونیفورم نظامی دید که در حال استراحت و نوشیدن چای هستند. گاهی اوقات هم عکس می گیرند در حالی که سلاح را در نزدیکی خود دارند.
 
“محمد یحیی” در صندوق عقب خودروی خود، دستگاه تهیه انواع قهوه را گذاشته است. همچنین روی میز کناری آن هم شیشه های قلیان ، شکلات، بطری آب، شکلات و بیسکویت برای فروش قرار دارد.
 
این مرد از بازگشت به کوه قاسیون خوشحال است، جایی که او قبل از شروع درگیری در سال ۲۰۱۱ برای کسب درآمد روزانه می رفت.

او می‌گوید: «ما مصیبت‌ها دیدیم…» 
در طول سال‌های درگیری، اکثر مردم سوریه زیر خط فقر زندگی می‌کردند و به سختی می‌توانستند نیازهای اولیه خود را تامین کنند.
 
یحیی می گوید که چگونه بلافاصله پس از سقوط اسد  پسرش را به کوه قاسیون برد تا دمشق را «از بالا» ببیند.

 
او ‌گوید که پسرش (ربیع)، دمشق را از روی تصاویر منتشر شده در اینترنت می‌شناخت، «و یادش نبود که قبلاً به اینجا آمده باشد».

مردی که یک ژاکت پشمی و کلاهی بر سر داشت، افزود: “این منطقه تنها راه خروجی برای همه مردم شام است: یک منطقه توریستی با منظره بسیار زیبا.”

او ادامه می دهد: من این صحنه را تماشا و تمام مسائل گذشته را فراموش می کنم.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا