قصه فیلی که در شمال تهران زندگی می‌کند!

 قله فیل‌ زمین برای کوهنوردان تهرانی نامی آشناست؛ قله‌ای به ارتفاع ۳۳۵۰ متر در البرز مرکزی که روی خط‌الراسی شرقی غربی قرار گرفته است.

به گزارش همشهری آنلاین، این خط‌الراس که از قله گل‌زرد و سیاه‌پلاس یا کوه کبود در شرق شروع شده و به قله فیل‌ زمین و گاوبینی می‌رسد و در ادامه به سمت غرب از قله‌های پرسون، ریزان، آتش‌کوه، مهرچال و پیرزن کلوم عبور می‌کند، مقصد صعود بسیاری از کوهنوردان تهرانی بوده است. اما قله فیل‌ زمین که در منطقه لواسان قرار دارد و از قله‌های معروف و شناخته‌ شده شمیران نزد کوهنوردان به حساب می‌آید نیز مانند بسیاری از قله‌های این محدوده با نام یک حیوان عجین شده است. برای رمزگشایی از نام قله فیل زمین باید مشقت صعود از مسیر سخت و صعب‌العبور قله‌های این خط‌الراس را به جان خرید.

قصه فیلی که در شمال تهران زندگی می‌کند!

داریوش شهبازی، تهران‌پژوه درباره علت نامگذاری قله فیل زمین می‌گوید: «در نامگذاری بسیاری از کوه‌ها و قله‌ها از نام حیوانات استفاده شده است؛ از قله پلنگ‌چال در همین محدوده تا قله فیل زمین یا چین کلاغ. علت‌ نامگذاری هر یک از این کوه‌ها نیز متفاوت است. گاهی برخی ارتفاعات محل زندگی گونه‌ای خاص از یک حیوان است و گاهی به دلیل شباهت ظاهری یک قله با حیوانی خاص نامی روی آن گذاشته می‌شود. برای رمزگشایی از نام قله فیل زمین نیز باید سراغ کوهنوردانی رفت که قله‌های این خط‌الراس را فتح کرده‌اند. آنها به خوبی می‌دانند که روی صخره‌های قله فیل زمین، شکلی شبیه به فیل در گذر سالیان تراش خورده و خودنمایی می‌کنند. این فیل سنگی که دیگر با هویت قله در هم آمیخته از فراز ارتفاعات اطراف قابل مشاهده است. بنابراین می‌توان گفت نخستین ساکنان این محدوده یا نخستین افرادی که به ارتفاعات خط‌الراس صعود کرده و از قله‌های مجاور نقش فیل سنگی را روی سینه‌کش کوه دیده‌اند، نام فیل‌ زمین را برای آن انتخاب کرده و اکنون همین نام روی قله باقی مانده است.»

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا