پزشکیان: ما چه چیزی از همسایگان عرب کم داریم؟

رئیس‌جمهور گفت: راه بهترین و برترین شدن این است که دست به دست هم بدهیم و قبله واحد داشته باشیم.

به گزارش ایسنا، مسعود پزشکیان بعد از ظهر پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ در جریان سفر استانی به خراسان شمالی با حضور در نشست فرهیختگان و نخبگان این استان پس از شنیدن سخنان نمایندگان آنان در جمع حاضران سخنرانی کرد و با اشاره به این‌که در اوایل انقلاب به دنبال این بودیم که چه کنیم تا عدالت پزشکی در کشور ایجاد شود و برای این اتفاق با درس خواندن تلاش کردیم تا به هدف کاهش رنج مردم در حوزه پزشکی برسیم.

وی ادامه داد: در هر  جایگاهی که باشم به بهتر شدن شرایط فکر می‌کنم.

وی به حاضران در جلسه با بیان این‌که «استان خراسان شمالی باید به جایگاهی برسد که مردم این استان لیاقتش را دارند» گفت: هر امکاناتی که بخواهید به شما می دهیم تا استان را بسازید و به جایی برسانید که مردم شایسته آن هستند. ما باید بستر ماندن نخبگان در وطن را مهیا کنیم.

رئیس‌جمهور اظهار کرد: قدم اول برای بهترین و برترین شدن این است که دست به دست هم بدهیم و قبله واحد داشته باشیم. نخبگان نباید استان خود را رها کنند و باید بمانند؛ ما هم باید بستر ماندن نخبگان را مهیا کنیم. ما مسئولان آماده‌ایم شرایطی را فراهم کنیم که شما بتوانید به توسعه بلند مدت فکر کنید.

وی گفت: باید درد و دغدغه این را داشته باشید که چکار کنیم تا در این مملکت سربلند زندگی کنید. یا باید راهی یافت یا راهی ساخت. باید زیرساخت ها را بر اساس توانمندی ها گسترش دهیم که شرمنده مردم نشویم و برق و گاز را قطع کنیم.

وی با بیان این که «این شرمندگی ماست که مشکل قطعی انرژی داریم» گفت: چندین برابر اروپا گاز و برق مصرف می کنیم در حالی که این منبع خدادادی را می‌توانستیم به ثروتی عظیم تبدیل کنیم تا مردم ما در ناز و نعمت زندگی کنند.

پزشکیان در بخش دیگری از سخنانش گفت: می‌گویند وعده بده ولی من می‌گویم به عنوان یک پزشک اول درد بیمار را می پرسم و بعد راه درمان آن را پیدا می‌کنم.

وی با اشاره به کشتار بی‌رحمانه مردم یمن و فلسطین توسط رژیم صهیونیستی و با بیان این‌که «در دنیای نامردی‌ها زندگی می‌کنیم» گفت: با همکاری یکدیگر می‌توانیم مشکلات را حل کنیم و بی‌منت زندگی کردن را و روی پای خودمان ایستادن را یاد خواهیم گرفت. 

وی تاکید کرد: هر مسیری که بتواند شما و ما را به اوج عزت برساند را همراهی می‌کنیم و کمک می‌کنیم.

وی در پایان سخنانش بار دیگر همگان را به صرفه‌جویی در مصرف انرژی دعوت کرد.

متن کامل سخنان رئیس‌جمهور را در ادامه بخوانید.

رئیس‌جمهور با بیان این‌که «بنده مدت کوتاهی است که در این مسئولیت قرار گرفته‌ام و با مشکلات زیادی مواجه هستیم»، گفت: نمی‌خواهم بگویم چه کسی مقصر است، اما آنچه مهم است، پذیرش مشکلات و تلاش برای یافتن راه‌حل است. مانند یک پزشک، ابتدا باید درد بیمار را شناخت، اگر نپذیریم که مشکلی وجود دارد، هیچ درمانی مؤثر نخواهد بود.

وی با اشاره به آیه‌ای از قرآن کریم در تبیین چرایی خلقت انسان گفت: خدای متعال در قرآن کریم می‌فرماید ما انسان را خلقت کردیم تا ببینیم چه کسی می‌تواند بهترین انتخاب و بهترین کار را انجام دهد.

وی تصریح کرد: در اوایل پیروزی انقلاب مهم‌ترین دغدغه ما این بود که چه باید بکنیم که یک نظام متناسب عادلانه و منصفانه را در بهداشت و درمان برای مردم ایجاد کنیم، به عبارت دیگر ما رسالت خود را در ارائه خدمات و رفع نیازهای مردم با بهترین کیفیت در بخشی که حوزه تخصصی‌مان بود تعریف کرده بودیم.

پزشکیان با تأکید بر «اهمیت تلاش برای حل مشکلات به جای ترک میدان»، اظهار داشت: ما و شما، دانشگاه و نخبگان، مدعی هستیم که می‌توانیم تغییری ایجاد کنیم؛ این گوی و این میدان، هر اختیاری که نیاز باشد، به شما می‌دهیم تا استان را به جایی برسانید که مردم عزیز و شایسته این استان لایق آن هستند.

وی با تأکید بر «ضرورت انتخاب بهترین و شایسته‌ترین افراد برای حل مشکلات» گفت: هنر این نیست که نخبه باشیم و استان، شهرستان یا کشور خود را ترک کنیم، هنر این است که در همین شرایط موجود، مشکلات را شناسایی کرده و راه‌حل‌هایی پیدا کنیم که موجب شکوفایی توانمندی‌ها و رشد محیط خودمان شود.

رئیس جمهور با اشاره به اهمیت نگاه بلندمدت در برنامه‌ریزی‌های توسعه‌ای افزود: توسعه واقعی، محاسبات دقیق می‌خواهد، نمی‌توانیم صرفاً چاه‌هایی حفر کنیم که آب آن‌ها روزی تمام شود، بلکه باید به ذخایر زیرزمینی، منابع آسمانی و نحوه مصرف منابع خود توجه کنیم. اگر درد و دغدغه وضعیت موجود را داشته باشیم، حتی اگر راهی نباشد، راهی خواهیم ساخت.

وی با اشاره به ناترازی‌های موجود در تأمین منابع انرژی و زیرساخت‌ها گفت: نمی‌دانم چگونه ممکن است تقاضاهایی ایجاد کنیم، اما منابع آن را تأمین نکنیم. لوله‌کشی گاز می‌کنیم، اما منابع و توان تامین گاز کافی نداریم. چرا در محاسبات خود، ظرفیت‌ها و محدودیت‌ها را در نظر نگرفتیم تا توسعه‌ای پایدار و ماندگار داشته باشیم؟ این مشکلات، نتیجه مصرف نادرست منابع و برنامه‌ریزی‌های نادرست است که امروز ما را شرمنده مردم کرده است.

وی با اشاره به مصرف چندین برابری گاز و برق در کشورمان نسبت به کشورهای اروپایی افزود: چرا منابع خدادادی خود را به ثروتی تبدیل نکنیم که همه مردم در آسایش و رفاه باشند؟ ما چه چیزی از همسایگان عرب خود کم داریم! باید بپذیریم که وضعیت فعلی ما قابل اصلاح است و برای حل مشکلات، تلاشی همه‌جانبه نیاز داریم.

پزشکیان با تأکید بر آیه «الذین جاهدوا فینا لنهدینهم سبلنا» اظهار داشت: اگر تلاش کنیم، قطعاً راه پیدا خواهیم کرد. این وظیفه ماست که با اندیشه و تلاش، راه‌های جدیدی بسازیم و مشکلات را حل کنیم. تنها با همدلی و مشارکت جمعی می‌توانیم از این چالش‌ها عبور کنیم و آینده‌ای روشن برای کشورمان رقم بزنیم.

وی با خطاب قرار دادن دانشگاهیان، اساتید، نخبگان و روحانیون حاضر، سخنان خود را با تأکید بر اهمیت همکاری و استفاده از تجربیات آغاز کرد و گفت: برای هر مشکلی صدها راه‌حل وجود دارد، به شرط آنکه با هم بنشینیم، تجربه‌ها را به اشتراک بگذاریم و راه‌حل‌ها را پیدا کنیم. دولت آماده است هر امکانی که در اختیار دارد برای رفع مشکلات مردم به کار گیرد، اما توسعه واقعی آن نیست که ذخایر طبیعی را تخریب کنیم و زندگی خود را به هم بریزیم.

وی با اشاره به ناترازی‌ها و مشکلات موجود گفت: مدت کوتاهی است که بنده در این مسئولیت قرار گرفته‌ام و با مشکلات زیادی مواجه هستیم. نمی‌خواهم بگویم چه کسی مقصر است، اما آنچه مهم است، پذیرش مشکلات و تلاش برای یافتن راه‌حل است. مانند یک پزشک، ابتدا باید درد بیمار را شناخت، معاینه کرد و مشکل را یافت، سپس نسخه‌ای برای درمان نوشت. اگر نپذیریم که مشکلی وجود دارد، هیچ درمانی مؤثر نخواهد بود.

رئیس‌جمهور با تأکید بر اهمیت صداقت در مسیر حل مشکلات افزود: ما باید صادقانه بپذیریم که راه‌حل‌ها ممکن است سخت و دشوار باشند، اما تنها با پذیرش این سختی‌ها می‌توانیم مشکلات را حل کنیم. ما قادر به حل این مشکلات هستیم و می‌توانیم با وحدت و همدلی به راه‌حل‌های پایدار دست پیدا کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تناقض‌های موجود در نظام جهانی گفت: در دنیایی که دم از حقوق بشر می‌زنند، شاهد کشتار بی‌گناهان، بمباران کودکان و توجیه جنایات هستیم، اما اگر ما بخواهیم کوچک‌ترین اقدام مستقلی انجام دهیم، ضد حقوق بشر معرفی می‌شویم. باید به همراه یکدیگر یاد بگیریم که چگونه بدون وابستگی و با قدرت سرپا بایستیم و عزت خود را حفظ کنیم.

وی در پایان سخنان خود تأکید کرد: ما آماده‌ایم در هر مسیری که شما را به اوج عزت و قدرت برساند، با شما همراهی کنیم. قدرت ما در وحدت و همکاری است، نه در تنهایی. از همه شما می‌خواهم تا جایی که امکان دارد، در مصرف انرژی مانند برق و گرمایش صرفه‌جویی کنید، چرا که می‌توانیم از این منابع به شکل بهتری استفاده کنیم.

پزشکیان با تشکر از مهمان‌نوازی و صبر حاضران گفت: با همکاری و همراهی شما، می‌توانیم به موفقیت، عزت و سربلندی دست یابیم. امیدوارم که همواره در مسیر پیشرفت و آبادانی کشور گام برداریم.

همچنین پیش از آغاز سخنان رئیس‌جمهور در نشست با فرهیختگان و نخبگان خراسان شمالی، تعدادی از حاضرین در سالن، به نیابت از جامعه فرهیختگان و نخبگان استان، به مدت بیش از دو ساعت به بیان دیدگاه‌ها، دغدغه‌ها و مطالبات خود پرداختند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا